Beauty: droge lichaamshuid

Beauty: droge lichaamshuid De wintermaanden zijn bij uitstek maanden om een (te) droge huid te hebben. Wat is daar op eenvoudige wijze tegen te doen?

Smeren

Vaak wordt geadviseerd … smeren en nog eens smeren. Maar helaas is alleen een bodylotion in de wintermaanden meestal niet genoeg. Er moet meer gebeuren om de huid in topconditie te houden.

De basis

De basis zijn de huidcellen en het lichaam goed scrubben is dan ook een must. De dode huidcellen worden op deze wijze verwijderd. Als er daarna een crème overheen gaat, wordt het ook daadwerkelijk opgenomen in de huid.

Scrubben hoeft niet dagelijks te gebeuren, maar houdt ongeveer eenmaal per week aan. Laat je in de speciaalzaak adviseren welke scrub geschikt is voor je huid. Er zijn zachte scrubs voor de gevoelige huid die bijvoorbeeld snel rood wordt. Maar zeezout in een crème is grof en voor de normale tot vette huid geschikt.

Extra tijdens de wintermaanden

Door centrale verwarming en andere kunstmatige warmtebronnen droogt de huid sneller uit en dus van belang iets meer te doen dan ‘normaal’.

Het scrubben blijft een must, maar neem in bad een zachte olie in plaats van een schuimproduct of een douchegel op basis van olie. Deze zijn veel zachter voor de huid en drogen minder uit. Zodra de huid schoon en droog is kan er in plaats van een bodylotion een bodycreme gebruikt worden. Er zijn wat neutrale bodycreme’s en veel parfumhuizen hebben in de lijn van de geur tegenwoordig ook een bodycreme in het assortiment. Dit product is wat vetter, maar wordt wel goed opgenomen in de huid.

Vaak zijn de onderbenen een extra punt van zorg, zeker als de benen geschoren zijn. Zorg dat er geen wondjes zijn. Smeer bij zeer droge benen de onderbenen met een olieachtig product in. Bijvoorbeeld een neutrale badolie of een in de lijn van de te dragen parfum. Dit trekt minder snel in de huid, dus even goed in de huid laten trekken voordat de kleding aan gaat.

Zon (-nebank)

De zon (-nebank) kan ook extra uitdrogend werken en gebruik daarom iets meer crème (speciaal voor de zon of zonnebank) dan normaal. Desnoods nog een keer extra herhalen. Naast de noodzakelijke bescherming tegen het UV licht, helpt het ook de huid in goede conditie te houden.

Overigens geldt dat de scrubbeurt ook goed is om de zonnestralen of zonnebanklampen extra hun werk te laten. Maar overschrijdt de normering die voor zon of zonnebank staat niet!

Van binnenuit

Wil je van binnen uit nog iets doen? Gezonde voeding is een open deur, maar voldoende vocht tot je nemen die geen vocht aan het lichaam onttrekt, is daar een belangrijke bij. Alcohol is dus een boosdoener in dit geheel. Toch een glas wijn? Neem er dan altijd een glas water bij. Dit compenseert prima.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…
Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Mensen die last hebben van een droge huid, hebben vaak ook last van een droge huid op de benen. Droge onderbenen kan het…
Welke olie past bij jouw huid?Welke olie past bij jouw huid?Wil jij graag een huidolie gaan gebruiken? Wat zijn de voordelen van olie? Is een olie beter dan een crème of bodylotion…
Droge huid in de winter: huidverzorgingDroge huid in de winter: huidverzorgingWat zijn de oorzaken van een te droge huid tijdens de winter? Wat zijn de oorzaken waarom een droge huid nog droger word…

Botox - Ervaringen en resultatenBotox - Ervaringen en resultatenWil je de strijd aanbinden met de rimpels en plooien op je voorhoofd en rond je ogen? Heb je aan Botox gedacht, maar ben…
Beauty: Het stylen van haarBij ieder nieuw seizoen speelt de mode in op het betreffende seizoen en reden om te kopen. Zo ook de kapsels, meer nog l…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 04-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.