Botox - Ervaringen en resultaten

Botox - Ervaringen en resultaten Wil je de strijd aanbinden met de rimpels en plooien op je voorhoofd en rond je ogen? Heb je aan Botox gedacht, maar ben je niet zeker of deze behandeling wel geschikt is voor jou? Wij gingen praten met iemand die Botox heeft getest en we vroegen haar om een eerlijk oordeel.

Wat is Botox?

Voor diegenen die nog niet weten wat Botox precies is, het is een oplosbaar poeder dat in de huid wordt ingespoten en dat expressierimpels voorkomt en verwijdert. Het is het schoonheidsgeheim bij uitstek van filmsterren en celebrities.

Botox – Ervaringen en resultaten


Zones

“Botox is een mirakeloplossing wat rimpels betreft,” zegt Esther, onze 36-jarige proefpersoon. “In het begin stond ik er een beetje twijfelachtig tegenover; in de media krijgt Botox immers een sterk negatieve weerklank en er wordt geschreven dat Botox verhindert dat je je gezichtsspieren kan bewegen en dat het je een onnatuurlijk uitzicht geeft. Dit is helemaal niet waar.”

Esther heeft tot nu toe twee Botox-behandelingen gehad. Telkens werden de rimpels en plooien op haar voorhoofd en rond haar ogen (kraaienpootjes) behandeld. Voor de behandeling van beide zones werd slechts een dosis Botox voor één zone gebruikt. Hiervoor betaalde Esther 300 euro. De prijzen per zone variëren echter sterk van chirurg tot chirurg. Zo zijn er dermatologen die slechts 150 euro per zone aanrekenen.

Pijnlijk

“De behandeling van twee zones neemt maar tien minuutjes in beslag. Of de behandeling pijnlijk is? Op mijn voorhoofd voelde ik de prikjes totaal niet, maar rond mijn ogen vond ik de inspuitingen best wel pijnlijk, zeker langs de onderkant van mijn ogen. Bizar genoeg vertelde mijn chirurg dat dit bij de meeste mensen net omgekeerd is.”

Natuurlijk

Nadat de behandeling is afgelopen, mag je jouw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. “De prikjes zijn onopvallend. Na de behandeling ben ik zonder make-up nog naar mijn vriendinnen gegaan en niemand heeft iets gemerkt,” zegt Esther. “Het effect van de Botox is ook pas geleidelijk aan zichtbaar. Het definitieve resultaat zie je pas na drie à vier dagen. Het is ook onzin dat Botox je een onnatuurlijke uitstraling geeft en dat je gezicht er stijf door lijkt. De eerste week voelde mijn voorhoofd wel wat stijf aan en kon ik die spiertjes inderdaad moeilijker bewegen, maar dit is niet zichtbaar en na een week voel je dit ook niet meer. Ik kan nog steeds glimlachen en mijn wenkbrauwen optrekken, alleen maak ik geen diepe rimpels meer als ik dit doe. Het effect van Botox is echt heel natuurlijk. Ik heb niemand verteld over deze behandeling. Het is mijn geheimpje. Mensen zeggen me wel dat ik er jong uitzie en vragen welke nachtcrème ik gebruik, maar niemand vermoed dat het Botox is.”

Effect van Botox

“Het enige negatieve dat ik over Botox kan vertellen, is dat het effect niet lang aanblijft. Na twee maanden begonnen de resultaten al te vervagen. Naar het schijnt moet je direct nadat de Botox weg is opnieuw prikjes laten zetten. Na verloop van tijd heb je steeds minder behandelingen nodig omdat de effecten langer blijven aanhouden. Zo zou je na enkele behandelingen, nog maar één à twee sessies per jaar nodig hebben. Ik heb zes maanden tussen mijn eerste twee behandelingen gelaten. Dat is te lang. Daardoor zal het effect binnen twee tot drie maanden waarschijnlijk terug weg zijn. Ik ben echter vast van plan met meer regelmaat Botox te laten inspuiten, want het resultaat is echt de moeite waard.”
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inspuitingen met hyaluronzuur - Ervaringen en resultatenInspuitingen met hyaluronzuur - Ervaringen en resultatenCrèmes met hyaluronzuur zijn erg in de laatste tijd. Ze beloven een goed gehydrateerde en volle huid die rimpels geen ka…
Botoxlippen bestaan niet: de onzin over botoxEr doen zoveel onzinverhalen de ronde over botox. Mensen hebben het over botoxlippen als ze opgevulde lippen bedoelen en…
Wat Botox voor u kan doenBotox, injecteerbaren en vullers je hebt ze allemaal. In dit artikel lees je wat je met welke stof kunt doen.
Beauty: Een botox behandeling ondergaan?Beauty: Een botox behandeling ondergaan?Voor vele mensen is het een dilemma, want je gaat toch aan je gezicht frunniken. Typisch dat relatief veel mensen hun ha…

Beauty: volume in het haarBeauty: volume in het haarVoor de mensen die van nature met een volle bos haar gezegend zijn, is het geen issue. Maar heb je die niet en wil je de…
Beauty: droge lichaamshuidBeauty: droge lichaamshuidDe wintermaanden zijn bij uitstek maanden om een (te) droge huid te hebben. Wat is daar op eenvoudige wijze tegen te doe…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 07-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.