Mixing Medium voor mooie oogschaduw

Bijna iedere vrouw heeft ooit wel eens oogschaduw gebruikt. Soms begaan we een miskoop, een oogschaduw waarvan bijna geen kleur vanaf komt. De pigmentatie van die oogschaduw kan flink beter worden gemaakt. Dit kan door middel van een goede oogschaduwbasis en Mixing Medium.

Wat is Mixing Medium?

Mixing Medium is een vloeistof wat bestaat uit glycerine en gedemineraliseerd water. Door de oogschaduwkwast lichtjes door een beetje Mixing Medium te halen blijft de oogschaduw ten eerste beter zitten en komen ten tweede de kleuren veel intenser over. Visagisten zweren hierbij en gebruiken het ook heel graag en vaak. Mixing Medium is heel makkelijk zelf te maken en u heeft maar een paar producten nodig.

Wat heeft u nodig?

  • Glycerine (geen rozenglycerine, maar de gewone) verkrijgbaar bij drogisten en apotheken.
  • Gedemineraliseerd water verkrijgbaar bij de drogist.
  • Een schoon, leeg bakje of flesje wat u kunt afsluiten.
  • Iets om mee af te meten (eetlepel).

Hoe maakt u het?

1 deel glycerine op 3 delen water. Dus bijvoorbeeld 1 eetlepel glycerine en 3 eetlepels gedemineraliseerd water. Doe dit samen in het lege bakje en schudt of roer voorzichtig. Voor elk gebruik moet er even geschud of geroerd worden zodat de glycerine en het water goed gemixt zijn met elkaar. Maak niet teveel in 1 keer, want dit mengsel is maar 2 weken houdbaar. Gooi het na die 2 weken ook echt weg, want het kan anders irritaties aan de ogen veroorzaken.

Hoe gebruikt u het?

Breng eventueel eerst uw oogschaduwbasis aan. Dip dan uw schone oogschaduwkwast in de Mixing Medium. Veeg het teveel af aan een doekje of op de hand. Glycerine is heel voedend, dus als u het teveel gebruikt om uw handen in te smeren zal dit alleen maar goed zijn voor de handen. Dip met uw vochtige kwast in uw oogschaduw en breng uw oogschaduw aan zoals u gewend bent. U zult zien dat de oogschaduw veel intenser van kleur is en langer blijft zitten.

Gebruiken voor eyeliner

Ook kunt u met Mixing Medium uw eigen eyeliner kleur crëeren. Kies uw favoriete oogschaduw en neem een eyelinerkwast. Maak uw eyelinerkwast goed vochtig met de Mixing Medium. Dip dan in uw oogschaduw en trek uw lijntje boven uw oog. Niet gebruiken op de waterlijn (waar u normaal oogpotlood aanbrengt, de waterlijn komt in contact met het oog zelf) want dit kan voor serieuze irritaties zorgen. Echt alleen gebruiken rondom uw oog en zorg dat het niet in contact komt met uw oog zelf. Met een zorgvuldige omgang kan er niks misgaan.

Belangrijk: gooi het mengsel echt meteen weg na 2 weken of wanneer het anders van substantie is geworden. Bewaar het op een koele en donkere plek (niet in de koelkast, maar in bijvoorbeeld een keukenkastje). Zorg dat het niet in direct zonlicht staat.

Succes met het maken van uw eigen Mixing Medium!
© 2011 - 2024 Beautylicious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Estée Lauder make-up collectie door visagist Tom PecheuxDe knappe fransman en visagist Tom Pecheux is legendarisch in de modewereld. Hij is de meest gevraagde visagist ter were…
Werken als visagistWerken als visagistEen visagist draagt zorg voor het uiterlijk van mannen en vrouwen. Zij houden zich vooral bezig met de bewerking van het…
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Make-up: De perfecte smokey-eyeMake-up: De perfecte smokey-eyeEen smokey-eye make-up is tijdloos. Deze make-up is ook meteen een moeilijkere om uit te voeren. In dit artikel staat st…

Facings voor de tandenFacings voor de tandenIedereen wil wel een mooi en stralend gebit. Sommigen hebben dit echter niet van nature. Facings voor de tanden kunnen h…
Haren krullen op verschillende manieren''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen wille…
Beautylicious (1 artikelen)
Gepubliceerd: 04-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.