Lente in zicht, extra goed voor de voeten zorgen

Lente in zicht, extra goed voor de voeten zorgen Als de winter – in ieder geval gevoelsmatig – op zijn einde loopt, komen we weer uit onze schulp. We zijn het cocoonen zat en willen letterlijk en figuurlijk weer naar buiten treden. Het weer is dan meestal nog niet toe aan lentekleding en open schoentjes, maar dat neemt niet weg dat je al aan de slag kunt om het lichaam op en top te krijgen. Laten we eens beginnen bij de voeten. De voeten die een heel seizoen stevig ingepakt zijn geweest. Aan de slag …

Die belangrijke voeten!

Voeten moeten ons het leven lang dragen en toch is het niet zelden een ondergeschoven kindje, als het gaat om onze lichamelijke verzorging. Want behalve een poedelpadje tijdens het douchen en een lik crème, komen veel mensen niet. Zeker niet tijdens de wintermaanden. Maar de voeten, die langere tijd, volledig ingepakt zijn, hebben juist nu wat extra’s nodig. Is het niet een lekkere massage, dan toch een heerlijk warm badje met bijvoorbeeld lavendelolie. En dan hebben we het nog niet eens over al die andere dingen die belangrijk zijn. Het mooie is dat je er niet eens zoveel tijd voor hoeft te reserveren, want gewoon als je op de bank televisie kijkt, kan een lekker warm badje met wat verzorgende olie al heerlijk voor de voeten zijn.

Verzorging

Eelt

Natuurlijk gaat verzorging verder dan een lekker badje en pas je je aan, aan de tijd van nu. Eelt is daar een goed voorbeeld van. Eelt heeft een beschermende functie en als men op de blote voeten loopt is het logisch dat je eelt op de voeten hebt. Maar de mens loopt in het westen niet meer op de blote voeten en dan heeft eelt eerder een ontsierende werking dan dat het functioneel is.

Overigens kan veel eelt ook tot pijnlijke voeten leiden. Belangrijk dus om eelt binnen de perken te houden en dat kan met speciale apparatuur. Er zijn eeltraspen, het bekende “ei” haalt eelt weg en het puinsteentje doet hetzelfde. Kijk wat voor je individuele situatie het beste werkt en als je het niet weet, ga je naar de pedicure en laat je het doen. Eenmalig om er van te leren of altijd, omdat het zo prettig is als iemand anders de voeten onder handen neemt.

Likdoorn

Er zijn nogal wat mensen met een likdoorn en zelf gaan lopen peuren is meestal niet goed. Je kunt bij de drogisterij speciale pleisters halen en bij beginnende likdoorns willen die nog wel eens helpen. Als je echter een hardnekkiger exemplaar hebt, is het verstandiger de professional te raadplegen om deze weg te halen.

Bron: Cairomoon, PixabayBron: Cairomoon, Pixabay
Nagels
De nagels verzorgen is op zich niet moeilijk, maar moet wel consequent gebeuren. Moeilijker wordt het als niet alle tenen netjes recht vooruit staan. De nagels moeten altijd recht afgeknipt worden, niet in hoekjes wegknippen of anderszins. Ga er na het knippen met de vijl langs om haaltjes te voorkomen.

Zorg dat het weefsel er omheen soepel is. Dit kan je doen door met een speciale pen (met nagelriemenolie) over de huid te gaan en deze dan lekker los te wrijven. Doe je geen nagellak op, dan trekt de olie er vanzelf in. Wil je wel nagellak opbrengen, dan moet je de olie verwijderen en de nagel vetvrij maken. Eerst een laagje blanke lak, dan het gewenste kleurtje (één of twee lagen, dit is afhankelijk van de nagellak) en tenslotte een mooie glanslak. Met een teenspreider van rubber, voorkom je dat lak van de ene nagel op de andere teen komt.

Insmeren

Als alles klaar is (en nagellak goed ingedroogd), is het goed de voeten lekker in te smeren met een vochtinbrengende crème, bij voorkeur door iemand anders die er ook nog een lekkere massage aan toe kan voegen. Een voetmassage werkt erg ontspannend.

De meeste mensen hebben droge voeten en dan is smeren na iedere douchebeurt het beste. Maar als extra boost kan je ook een vaseline of zelfs uierzalf nemen en ga je meteen naar bed, doe dan katoenen sokjes aan en spoel de volgende ochtend de voeten pas af. Als een babyhuidje!

Concluderend

De voeten worden door uiteenlopende zaken gevormd. Soms kan je er wat aan doen en soms niet, maar waar je altijd wat aan kunt doen, is de voeten goed verzorgen. Zeker als ze daarna weer in open schoentjes gaan, is de verzorgde voet meer dan goed. Bovendien, verzorgde voeten geven een goed gevoel en daar heb je altijd wat aan.
© 2015 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een opleiding tot pedicureEen opleiding tot pedicureHeb je altijd graag pedicure willen worden of is dit een recente wens van je? Je kunt bij diverse opleidingsinstituten e…
Pedicure - De voordelen van een voetverzorgingPedicure - De voordelen van een voetverzorgingVoeten kunnen tegen een stootje, en als je toevallig extra gewicht op je frame moet meenemen, krijgen de voeten er de vo…
Voor voetverzorging naar de pedicureVoor voetverzorging naar de pedicureVeel mensen verzorgen de voeten zelf, waarbij je jezelf bij een deel van de mensen af kunt vragen in hoeverre het “verzo…
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…

Tips om je haren minder snel vet te laten wordenTips om je haren minder snel vet te laten wordenHaren die snel vet worden kunnen erg vervelend zijn. Je moet de tijd nemen om ze iedere keer te wassen, soms wel één kee…
Hoe je make-up langer blijft zittenHoe je make-up langer blijft zittenMake-up aanbrengen kan 's ochtends de kostbare tijd die je hebt aanzienlijk inkorten. Als je na een paar uur al ziet dat…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.