Pedicure - De voordelen van een voetverzorging

Pedicure - De voordelen van een voetverzorging Voeten kunnen tegen een stootje, en als je toevallig extra gewicht op je frame moet meenemen, krijgen de voeten er de volle laag van. De gemiddelde persoon neemt 8.000 tot 10.000 stappen per dag, wat neerkomt op ongeveer 200.000 km op een mensenleven. Vele dames kennen al lang de luxe van een spa pedicure, maar kan een pedicure ook voordelen hebben voor de gezondheid, niet alleen voor de dames, maar ook voor de mannen?

Inhoud


De psychische voordelen van een pedicure

Of men nu naar een salon gaat of men heeft een doe-het-zelf pedicure, er zijn voordelen verbonden aan het goed onderhouden van de voeten. Snijden, knippen en het schoonmaken van de nagels voorkomt dat nagels naar binnen groeien en een infectie veroorzaken. Het grondig reinigen van de voeten helpt ook ziektes rond de nagels te voorkomen en bij het elimineren van zweetvoeten.

Het afschuren van dode huidcellen voorkomt dat deze cellen opeenhopen en eeltknobbels of likdoorns produceren, dit kan pijnlijk zijn. Het verwijderen van de dode huidcellen stimuleert ook nieuwe huidcellen waardoor een gladder uitziende voet ontstaat.

Het leukste deel van de salon pedicure is de massage. De lotion en/of oliën die bij de massage gebruikt worden bevorderen de circulatie van het bloed in de voet. Het kan pijn verminderen in de voeten, vooral bij mensen die de hele dag rechtstaan. Het helpt ook bij het behoud van onze gezondheid en kan de prestaties van de spieren gunstig beïnvloeden. En laten we eerlijk zijn, deze leuke verwennerij vermindert ook de stress. Na afloop van de pedicure zal men zich meer uitgerust voelen en weer helemaal klaar zijn voor de volgende nieuwe uitdaging.

Het kleuren van de nagels is optioneel, Het is leuk voor de dames en wordt vermeden door de mannen. Hoewel het wel eens voor de grap gedaan kan worden, een superman logo of dobbelsteentjes op je nagels zal menig persoon doen lachen. Voorbij zijn de dagen dat het alleen voor de dames weggelegd was om van een goede voetverzorging te genieten. Iedereen verdient het om goed voor de voeten te (laten) zorgen.

De fysieke voordelen van een pedicure

Er zijn ook fysieke voordelen aan het krijgen van een pedicure op een regelmatig tijdstip. Terwijl de pedicure werkt aan de voeten, doet ze meer dan alleen spelen met je tenen. Door het verwijderen van de dode huid en eelt met een puimsteen of met andere werktuigen helpt de pedicure het uitzicht en het comfort te verbeteren. Veel eelt op je voeten kan leiden tot een ongelijke druk als men stapt of staat. Wat zeker kan leiden tot pijn in de voeten wanneer men heel de dag moet staan.

Veel pedicures maken ook gebruik maken van voetreflexologie. Dit helpt het stimuleren van de bloedstroom naar de voeten en benen en zorgt voor de ontspanning die je voelt als iemand je masseert. De massage in een pedicure is een van de belangrijkste onderdelen. Het masseren van bepaalde plekken in de voet stuurt signalen naar andere delen van het lichaam. Afhankelijk van de hoeveelheid druk, waarbij gebruik gemaakt wordt kan men organen stimuleren zoals de lever en het solar plexus. In het geval van spa pedicure met verschillende geuren zijn er extra voordelen die verder gaan dan het fysieke. Het is lange tijd geweten dat bepaalde geuren en oliën gunstig kunnen zijn voor het verbeteren van de circulatie van het bloed, focus, het geheugen en de stemming. De geur van kalk stimuleert de geest, suiker prikkelt, vanille ontspant. Dit alles lijken misschien maar simpele geuren waar je extra voor moet betalen, maar ze kunnen van een goede pedicure een excellente massage maken.
Het verkrijgen van gelakte tenen is dus niet het enige dat je kunt verwachten bij de pedicure, een goed humeur en een betere gezondheid staan ook op het menu.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…
Een opleiding tot pedicureEen opleiding tot pedicureHeb je altijd graag pedicure willen worden of is dit een recente wens van je? Je kunt bij diverse opleidingsinstituten e…
Voor voetverzorging naar de pedicureVoor voetverzorging naar de pedicureVeel mensen verzorgen de voeten zelf, waarbij je jezelf bij een deel van de mensen af kunt vragen in hoeverre het “verzo…
Naar de pedicure voor mooie voeten!Steeds meer mensen gaan naar de pedicure voor mooie en verzorgde voeten. Maar wat doet een pedicure precies? Wat is zijn…

Ontharen met licht: de Philips LumeaDe Philips Lumea staat voor ontharen met een lichtflits. U verwijdert ongewenst lichaamshaar met gepulseerd licht. Dus g…
Termen vochtinbrengend & voedend in huidverzorgingsproductenTermen vochtinbrengend & voedend in huidverzorgingsproductenVaak worden crèmes of andere huidverzorgingsproducten aangeprezen als vochtinbrengend, of ‘voedend’. Is dit terecht? Mee…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Pedicure
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.