Voetbad met mosterd, rozemarijnthee, massageolie met kruiden

Voetbad met mosterd, rozemarijnthee, massageolie met kruiden Voetbad met mosterd: In de volksgeneeskunde worden mosterdzaadjes vanouds in warme voetbaden gebruikt tegen bronchitis en verkoudheid. in dit recept is bovendien eucalyptusolie toegevoegd. Rozemarijnthee: Deze thee is bij uitstek geschikt voor vermoeide en overwerkte mensen. Rozemarijn is niet alleen een licht anti-depressivum, het stimuleert ook de bloedcirculatie in de hersenen. Massageolie met mandarijn en kruiden: Goede massageolie tegen stress en vermindert angstgevoelens.

Inhoud


Voetbad met mosterd

Benodigdheden

 • Een lap mousseline van circa 30 x 30 cm
 • 2 tot 3 eetlepels witte mosterdzaadjes
 • 1 eetlepel mosterdpoeder
 • Een touwtje
 • Eucalyptusolie
 • Een kom

Bereidingswijze

Mosterdpoeder is bij apotheken verkrijgbaar. Het voetbad moet heet zijn om werkzaam te zijn. Duur van het bad: 10 minuten.
 • Knip een vierkant lapje mousseline en leg de mosterdzaadjes in het midden.
 • Schep de mosterdpoeder op de zaadjes.
 • Pak de hoeken van het lapje bij elkaar en bind ze vast met een dubbel stukje touw.
 • Doe het mousselinebuiltje in een kom en giet er kokend water bij. Laat het water afkoelen tot u voeten de temperatuur kunnen verdragen. Voeg dan drie druppels eucalyptusolie toe en baad u voeten.

Rozemarijnthee

Benodigdheden

 • 75 g verse rozemarijntakjes
 • Honing
 • Een hittebestendig maatglas
 • Zeef

Bereidingswijze

Rozemarijn verspreidt een subtiel, versterkend kruidenaroma, waardoor het een snelle en natuurlijke oppepper is. De honing combineert uitstekend met de typische geur van rozemarijn en maakt de thee wat zoeter.
 1. Was de rozemarijn, knip de takjes in korte stukjes en doe ze in het maatglas. Voeg 50 cl kokend water toe en laat 10 minuten trekken.
 2. Giet de thee door een zeef in een groot theeglas en bewaar de rest.
 3. Voeg honing naar smaak toe, roer en drink de thee als hij nog warm is. Warm het restant op en gebruik het zoals boven aangegeven.

Massageolie met mandarijn en kruiden

Benodigdheden

 • 1 mandarijn
 • Geraniumblaadjes
 • Geraniumessence
 • Amandelolie
 • Een flesje met een kurk.

Bereidingswijze

Als u niet precies weet hoe groot de inhoud van het flesje is, vul het dan eerst met water om te bepalen hoeveel erin kan. U moet namelijk de juiste verhouding tussen de geraniumessence en de amandelolie aanhouden.
 1. Schil de mandarijn heel dun af, er mag geen stukje wit aan de schil zitten. Snij de schil in dunne reepjes en doe die in het flesje.
 2. Gebruik alleen geraniumblaadjes die klein genoeg zijn om onbeschadigd door de hals van het flesje te kunnen. Was en droog ze voordat u ze in het flesje doet.
 3. Voeg de geraniumessence toe. Ga uit van 25 druppels per 60 ml amandelolie.
 4. Giet de amandelolie erbij, doe de kurk op het flesje en schud goed zodat alle ingrediënten goed mengen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kruidengeneeskunde: rozemarijnKruidengeneeskunde: rozemarijnRozemarijn is een kruid dat in de kruidengeneeskunde veelvuldig gebruikt wordt. Rozemarijn helpt namelijk bij het vermin…
Lijf en leden: MassageStraks met zijn allen op wintersport, en wat is er heerlijker dan na de ongekende inspanningen van het skieen, de soms p…
Natuurlijke massageolie, eigengemaakte handcreme, oogbadNatuurlijke massageolie, eigengemaakte handcreme, oogbadMassageolie, badolie, een oogbad voor vermoeide of zere ogen en handcreme. het is allemaal zelf te maken met natuurlijke…
Warme geitenkaas op een broodje met fris slaatje (veggie)Warme geitenkaas op een broodje met fris slaatje (veggie)Geitenkaas kan je op verschillende manieren in een gerecht verwerken. Als lunch kan je geitenkaas op een broodje opwarme…

Migraine: Kruidenthee voor migraine en hoofdpijnReeds velen zijn mij voorgegaan om beschrijvingen te geven van migraine en diverse soorten hoofdpijn. Ik zal mij daarom…
Ontspannende kruidenthee, muntthee, JeneverbesolieOntspannende kruidenthee, muntthee, JeneverbesolieOntspannende kruidenthee: Rozenblaadjes zijn rustgevend en rozenbottels werken stimulerend. Tijm zorgt er voor dat de sp…
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.