Ontharen met licht: de Philips Lumea

De Philips Lumea staat voor ontharen met een lichtflits. U verwijdert ongewenst lichaamshaar met gepulseerd licht. Dus grofweg gezegd is IPL ontharen verwijderen van haar met behulp van licht. Het voordeel van het ontharen met een IPL apparaat ten opzichte van scheren is dat bij regelmatig gebruik het eindresultaat gladder is. Er zijn drie uitvoeringen van de Philips Lumea: de Essential, de Advanced en de Prestige.

Belangrijke waarschuwing vooraf

Overlegt u altijd met uw behandelend arts indien u dit apparaat wilt gaan gebruiken. Daar technologieën en kennis aan verandering onderhevig zijn, is uw arts de meest aangewezen persoon om u te adviseren. Leest u altijd van tevoren de gebruiksaanwijzing voordat u dit apparaat gebruikt. Leest u zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften, contra-indicaties (wanneer zeker niet te gebruiken). Dit onthaarapparaat is niet geschikt voor een aantal huidtypen en haarkleuren. In de snelstartgids die ook op de Philipswebsite terug te vinden is kunt u een huidtype- en haartypetabel terugvinden. Daar wordt aangegeven of u de Philips Lumea veilig kunt gebruiken. Daarnaast geeft de gebruiksaanwijzing aan dat een aantal groepen dit apparaat NIET dienen te gebruiken. Deze lijst is redelijk lang. Bestudeert u deze zorgvuldig voordat u het apparaat aanschaft. Daar de informatie in de gebruiksaanwijzing afhankelijk is van nieuwe inzichten en types is het van belang altijd een recent exemplaar van de gebruiksaanwijzing te lezen. In dit geval was de informatie en de gebruiksaanwijzing op de website van Philips te vinden. U kunt deze dus inzien voordat u het apparaat aanschaft. Zie de bronvermelding.

Haargroei en ontharen

De meeste personen hebben wel ergens op hun lichaam ongewenste haargroei. Nu heeft bijvoorbeeld scheren het nadeel dat de stoppels binnen de kortste keren teruggroeien en erg stug kunnen zijn. Er is nu een apparaat op de markt die de haargroei beïnvloedt met behulp van licht. U kunt dus ontharen met licht. Het ontharingsapparaat is geschikt voor thuisgebruik en heet de Philips Lumea. Zij remt de haargroei door middel van licht.

IPL ontharen met een IPL apparaat: ontharen met een lichtflits

De Lumea is een IPL apparaat en werkt dus met de IPL technologie. IPL staat voor Intense (sterk), Pulsed (gepulseerd) Light (licht). U gaat dus met licht ontharen. Dit wordt ook wel ipl ontharen genoemd. Kortweg gezegd zendt de Philips Lumea sterke, onderbroken lichtstralen uit die u richt op de haarwortel. Door deze lichtflits valt het behandelde haar (na enige tijd) bij de wortel uit. Door regelmatige behandeling zullen de haren niet meer terug komen. Dit houdt ontharen met een lichtflits in.

Ongewenst lichaamshaar verwijderen met de Philips Lumea

Met de Phlips Lumea met lichaamsopzetstuk kunt u ongewenst lichaamshaar op nekhoogte en lager verwijderen. Voor de behandeling van uw gezicht dient u een speciaal precisieopzetstuk te gebruiken. De Philips Lumea is een IPL apparaat dat wordt gebruikt om doeltreffend haren op benen, in de binikizone en onder uw oksels te verwijderen. Het voordeel van de Lumea ten opzichte van bijvoorbeeld scheren is dat het eindresultaat langdurig zachter is.

Verschillen tussen de Essential, Advanced en Prestige

Er zijn grofweg gezegd drie uitvoeringen: de Lumea Essential, de Lumea Advanced en de Lumea Prestige. De Lumea Essential heeft een snoer en is voor iets andere huidtypen geschikt. De Lumea Advanced en Prestige zijn draadloos. Verder heeft de Prestige als extra behandelgebied de bikinilijn.

Hoe werkt ontharen met de Philips Lumea

In eerste instantie begint u met een gevoeligheidstest. U behandelt dan gericht een klein oppervlak in de buurt van het lichaamsoppervlak dat u in de toekomst gaat behandelen. Met behulp van een tabel test u wat de ideale lichtintensiteit is die u dient te gebruiken. Nadat u zeker weet dat u de juiste en veilige lichtintensiteit heeft gevonden kunt u beginnen met de behandeling. U dient dan het oppervlak dat u wilt behandelen te scheren. Dit is in het begin nog nodig. Indien u de Philips Lumea wat vaker heeft gebruikt zal dit waarschijnlijk niet meer noodzakelijk zijn. U volgt de gebruiksaanwijzing. Grofweg komt een behandeling er op neer dat u de Philips Lumea loodrecht op het huidoppervlak plaatst en met de flitsknop een flits afgeeft. Daarna verplaatst u het apparaat zodat het gebied gelijkmatig behandeld wordt. In het begin (zie de gebruiksaanwijzing) behandelt u de gebieden een keer per twee weken. Na enige tijd hoeft u de behandeling minder vaak te herhalen om een gladde huid te behouden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanent ontharen: toestellen voor thuisgebruikPermanent ontharen: toestellen voor thuisgebruikIPL-ontharen, laserontharen of permanent ontharen. Iedereen heeft er de mond vol van. Schoonheidsinstituten slaan je om…
Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Veel mensen hebben last van overbeharing. Daarnaast willen we op plaatsen waar we normale beharing hebben, daar geen har…
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
Tips voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaarOngewenst lichaamshaar kan soms vervelend zijn. Wanneer ontharing een onderdeel is van iemands reguliere schoonheidsrout…

Lippenstift en persoonlijkheid, wat heeft dat met elkaar teLippenstift en persoonlijkheid, wat heeft dat met elkaar teAl sinds de prehistorie blijken vrouwen hun lippen te verven. Toen was de rode tint populair en werd verkregen door rode…
Pedicure - De voordelen van een voetverzorgingPedicure - De voordelen van een voetverzorgingVoeten kunnen tegen een stootje, en als je toevallig extra gewicht op je frame moet meenemen, krijgen de voeten er de vo…
Bronnen en referenties
  • http://www.philips.nl/c-m-pe/ontharing/lumea-ipl
  • http://www.philips.nl/c-m-pe/ontharing/lumea-ipl/lumea-vergelijken
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Intense_pulsed_light
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 07-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.