Lippenstift en persoonlijkheid, wat heeft dat met elkaar te

Lippenstift en persoonlijkheid, wat heeft dat met elkaar te Al sinds de prehistorie blijken vrouwen hun lippen te verven. Toen was de rode tint populair en werd verkregen door rode klei en bessen met elkaar te combineren. Tegenwoordig zijn er vele verschillende kleuren lippenstift. Ook onverwachte kleuren worden gebruikt voor lippen zoals zwart of blauw. Toch zijn ook nu nog de rode tinten veruit de populairste. Bij elke huidtint past weer een andere kleur lipstick. De meeste mensen die hun lippen stiften, zullen dat eerder doen als ze uitgaan dan als ze boodschappen halen.

Geschiedenis van de lippenstift

Bij driekwart van de vrouwen zit een lippenstift in haar handtas. Lippenstiften zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar de rode kleur is veruit favoriet. Dat was al zo in de prehistorie en later in het oude Egypte. Cleopatra verfde haar mond ook rood, de kleur rood verkreeg ze door klei en bessen te mengen. Zelfs karmijnkevers werden gebruikt om een rode kleur te verkrijgen. Door de kevers te pletten kwam er een rode kleurstof vrij waarmee ze haar lippen kleurde. Ook toen hielden ze blijkbaar van glimmende rode lippen en voor de glans werden vissenschubben gebruikt. Tegenwoordig gebruiken de fabrikanten van lippenstift synthetische stoffen om de lippenstift zijn glans te geven. Toch blijken er nog een aantal merken te zijn die gebruik maken van visschubben om de glans te verkrijgen.

De eerste vast lipstick werd uitgevonden in de Islamitische gouden eeuw, door de Arabisch-Andalusische arts en scheikundige Abu Al-Qasim al-Zahrawi. De lipstick bestond uit, in vorm geperste parfum en andere ingrediënten. In de 16e-eeuw werd lipstick pas echt populair, dankzij de Engelse koningin Elisabeth de eerste en haar hofhouding. Zij kleurden hun lippen met bijenwas en rode kwikzwavel. De eerste push-up lippenstiften kwamen in 1915 in de verkoop. De Amerikaan Maurice Levy vond de metalen draaihuls uit. De lipgloss werd in 1930 uitgevonden door de bekende visagist Max Factor. De Amerikaanse scheikundige Hazel Bishop ontwikkelde in 1950 de eerste kusbare, niet vlekkende en langhoudende lipstick.

Leuke weetjes:

 • Gemiddeld consumeert een vrouw tijdens haar leven wel vier tot zes pond lippenstift.
 • In 1770 werd door het Britse Parlement een wet aangenomen die stelde dat vrouwen die hun lippen stiften, berecht konden worden wegens hekserij.
 • In 1924 werd in Amerika de lippenstift een poosje verboden. Het zou schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral mannen zouden last van de schadelijke stoffen als ze een vrouw met lipstick op zouden kussen.
 • Max Factor werd in 1877 geboren in Polen onder de naam Maksymilian Factorowitcz en was een leerling pruikenmaker voor hij op 20-jarige leeftijd een eigen make-up winkel begon.

Bron: AlephschrijftBron: Alephschrijft

Persoonlijkheidstest

Volgens de bekende visagist Cynthia Christ geeft de vorm van je lippenstift je persoonlijkheid weer. Er zijn acht verschillende vormen die een lippenstift aan kan nemen na gebruik. Acht verschillende persoonlijkheden van lippenstift gebruiksters. Nieuwsgierig geworden of jouw lippenstift overeenkomt met jouw persoonlijkheid. Doe de test:
 1. Geen verschil met toen je hem nieuw kocht: Deze vrouwen houden niet van veel aandacht. Ze houden zich liever aan de regels en zijn ietwat gereserveerd.
 2. De top is afgerond tot een brede punt: Ziet jouw lipstick er zo uit na gebruik dan ben je een liefdevol persoon, je bent gek op je familie en altijd bezig. Bezig met werken, winkelen of eten en als er mensen in je buurt zijn, is alles goed. Soms kun je ook weleens overdrijven en gedraag je je onnodig koppig.
 3. Met een rechte platte bovenkant: De vrouw met deze lippenstift is een dame, ze is wel behoorlijk direct. Ze stelt hoge eisen, wil snel resultaten zien en ze houdt van een uitdaging. Ze is voorzichtig met haar uiterlijk, en voelt zich vaak afhankelijk van anderen.
 4. De lippenstift is totaal afgerond: Deze vrouwen zijn de makkelijkste en aardigste vrouwen. Ze is gul, wil alle ruzies oplossen en wordt zelden boos.
 5. De scherpe, schuine punthoek: Is jouw lippenstift scherp met een schuine punthoek? Dan ben je gedreven, je hebt een duidelijke mening, je bent enthousiast en dol op aandacht.
 6. Afgeplat met een klein kuiltje: Een nieuwsgierig, onderzoekend en avontuurlijke persoonlijkheid gaat schuil achter deze lipstick. Ze maakt gemakkelijk vrienden, maar is toch complex van aard en moeilijk te doorgronden.
 7. Ronde, schuine punthoek: Achter deze vorm staat een energieke, creatieve en enthousiaste vrouw. Ze is gek op aandacht, maar helpt ook graag anderen. Ze houdt absoluut niet van schema’s maar kan er eigenlijk wel een gebruiken. Deze vrouw wordt snel verliefd.
 8. De top is afgerond tot een smalle punt: Dit is een mysterieuze vrouw. Ze is gek op mode, ze is spiritueel, nieuwsgierig en een echte levensgenieter. Ze heeft een groot ego en is altijd eerlijk, maar zoekt wel vaak altijd de makkelijkste weg.
© 2012 - 2024 Alephschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?
10 tips voor shocking lips10 tips voor shocking lipsVoor welke make-up je ook gaat. Je lippen en ogen zijn een van de belangrijkste elementen in je gezicht! Daarom hier de…
Test: langhoudende lipstickrecensieTest: langhoudende lipstickVoor veel vrouwen is het een crime, na een kleine maaltijd of drankje zit je lipstick overal behalve waar hij hoort te z…

Drie handige beauty toolsDrie handige beauty toolsDit is een erg leuk artikel die een paar leuke beauty tools aan je voorstelt. Ken je dat gevoel wanneer je mascara aanbr…
Ontharen met licht: de Philips LumeaDe Philips Lumea staat voor ontharen met een lichtflits. U verwijdert ongewenst lichaamshaar met gepulseerd licht. Dus g…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MacMonkey, Pixabay
 • Libelle
 • Oriflame
 • Afbeelding bron 1: Alephschrijft
Alephschrijft (93 artikelen)
Laatste update: 22-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.