Make-up: mooie lippen

Make-up: mooie lippen Iedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?

Lippenpotlood

Een lippenpotlood accentueert de vorm van de lippen. Wees niet te zuinig en investeer in een potlood dat de kleur van uw lippen benadert en gebruik hem bij elke tint lippenstift. Het kan lastig zijn om een perfecte liplijn te krijgen. U kunt het best het lippenpotlood in een reeks veervormige streken rond de buitenrand van lippen aanbrengen en deze streekjes dan met de vingertoppen of een lippenkwastje te vermengen. Accentueer en kleur de hele lippen met het potlood. Zo voorkomt u dat u een lelijke lijn rond de lippen houdt, als de lippenstift vervaagt is. Lippenpotlood zorgt er ook dat lippenstift langer blijft zitten.

Lipgloss

Lipgoss is helder of getint verkrijgbaar en is perfect om uw lippen te accentueren of de natuurlijke kleur van uw lippen te versterken. Door de samenstelling heeft het de neiging een paar uit uurtje na het opbrengen, er af te gaan. Voorkom dit door de glans in het midden van de boven- en onderlip te deppen en de lippen samen te persen. Zo ontstaat het idee van totale glans.

Lipstick

Uw lipstick hoeft niet bij uw kleding of nagellak te passen. Voor een moderne aanpak kunt u beter rekening houden met de huidtint en uw make-up als geheel. Tinten met een bruine ondertoon zijn voor bijna iedereen geschikt. Lipstick zijn er in allerlei structuren verkrijgbaar, variërend van mat en crèmig tot transparante tinten. Eperimentuur en houd er rekening mee dat een matte lipstick langer meegaat, maar wel de lippen uitdroogt. Crèmerige samenstellingen gaan lang mee en geven liptinten een natuurlijke uitstraling en extra glans.

Opbrengen

U moet zelf weten hou u lipstick opbrengt. Experimenteer met penselen en uw vingertoppen en bepaal wat u zelf het prettigst vindt. Dep de lippen na het opbrengen met een tissue en breng de lipstick dan opnieuw op, zodat hij lang houdt. Herhaal dit enkele malen en breng een laagste laag op. Eventueel kunt u na het opbrengen een tissue op de lippen leggen, ze met wat poeder bestuiven en dan de tissue verwijderen.

Een perfecte mond in 4 stappen

  1. Breng foundation op de lippen aan.
  2. Gebruik een lippenpotlood in een kleur die bij de natuurlijke kleur van uw lippen past. Trek een lijn langs de lipranden en kleur de lippen in.
  3. Breng de lipstick met een penseel op. Knijp na het opbrengen de lippen samen. Dep de lippen met een tissue en breng vervolgens opnieuw de lipstick aan.
  4. Dep een beetje lipgloss in het midden van de onderlip.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips: je lippen maquillerenHoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…

LichaamsverzorgingDe verzorging van uw lichaam is net zo belangrijk als het verzorgen van uw gezicht. Hoe kunt u uw lichaam goed verzorgen…
Beestjes op ons lijf - Bacteriën, vieze gastenBeestjes op ons lijf - Bacteriën, vieze gastenOns leven begint vrij clean. Keizersneebaby's komen steriel op de wereld. Baby's die op de gewone manier geboren worden…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Bessi, Pixabay
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 20-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.