Lipstick aanbrengen voor de rijpere huid

Wanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet dat je lippen er onnatuurlijk uitzien of dat de focus volledig verkeerd ligt. Daarom geven we hier tips hoe je lipstick kunt aanbrengen wanneer je een rijpere huid hebt.

Begin met een lippenbalsem

Begin altijd met een lippenbalsem. Dit voorkomt dat je lippen uitdrogen. Uitgedroogde lippen lijken erg rimpelig en dat is natuurlijk wat je juist niet wilt. Zorg dat je de lippenbalsem goed laat uitdrogen voordat je de rest van de make-up toepast.

Voor de lipstick

Het is verstandiger om niet meteen lipstick op je lippen te smeren. Met lipstick kan de focus juist heel erg op je rimpels liggen. Begin daarom eerst met een vloeibare foundation, waarvan de kleur overeenkomt met je huid. Doe hier vervolgens wat poeder op. Op deze manier lijkt het alsof je veel minder rimpels in je lippen hebt en kun je het effect creëren dat het net lijkt alsof je lippen mooi vol zijn.

Lipstick

Met een lippotlood kleur je voorzichtig de randen van je lippen. Blijf echt op je lippen en ga niet net erbuiten kleuren. Dit ziet er namelijk heel vreemd en onnatuurlijk uit. Daarna pak je de lipstick en doe je de rest van de lippen. Het beste kun je wat lipstick op een kwastje doen. Je kunt dan veel secuurder te werk gaan en echt voorkomen dat er rimpels in je lippen ontstaan. Nadat je de lipstick op hebt gedaan, doe je een doekje tussen je lippen om de overbodige lipstick te verwijderen. Nu ga je nogmaals licht met de lipstick over je lippen. Eventueel kun je hierna nog wat poeder over je lippen doen, om daarna een derde, lichte laag lipstick toe te voegen. Deze laatste stap is echter niet altijd nodig. Kijk dus in de spiegel en beoordeel zelf wat bij jou het beste werkt.

Lipgloss

Met wat lipgloss op het midden van je onderste lip, lijken je lippen een stuk voller. Doe echt maar een klein beetje op je onderlip. Overdrijf niet met lipgloss en kies bij voorkeur een transparant lipgloss.

Welke kleur lipstick?

Donkere kleuren zorgen ervoor dat je lippen veel kleiner lijken en met lichte kleuren zorg je ervoor dat je vollere lippen hebt. Kies zeker niet voor felle, opvallende kleuren. Hiermee leg je eerder de focus op je rimpels en dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Experimenteer een beetje met verschillende kleuren om te kijken wat er voor jou werkt.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ouder worden: het opmaken van de lippenOuder worden: het opmaken van de lippenNaarmate we ouder worden, verandert de huid. Dit wordt minder elastisch en dunner, dit geldt ook voor de huid van de lip…
Dag- en nachtcrème voor de rijpere huidDag- en nachtcrème voor de rijpere huidOnze huid heeft - net als andere lichaamsdelen - een andere verzorging nodig wanneer men ouder wordt. De huid vraagt om…
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?

Make-up tips voor een donkere huidHeb je een donkere huid? Dan wil je alsnog mooie make-up op je gezicht aanbrengen. Waar moet je zoal op letten wanneer j…
Foundation gebruiken voor een rijpere huidHoe kun je foundation gebruiken voor een rijpere huid? Je wilt niet dat je rimpels zichtbaar zijn als je foundation op h…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.