Ouder worden: het opmaken van de lippen

Ouder worden: het opmaken van de lippen Naarmate we ouder worden, verandert de huid. Dit wordt minder elastisch en dunner, dit geldt ook voor de huid van de lippen. Een duidelijk teken van veroudering van de lippen is het verlies van de kleur. De lippen worden valer van kleur en ook de vorm verandert. Er verschijnen lijntjes rond de lippen en ze worden dunner. Door je lippen op de juiste manier op te maken, kun je ze voller maken en er jeugdiger uitzien. Over het algemeen geldt hoe natuurlijker de kleur is die je gebruikt, hoe jeugdiger het eruit ziet.

Huidveroudering

Na je dertigste beginnen de eerste tekenen van ouder worden duidelijk zichtbaar te worden in het gezicht. Naarmate we ouder worden, wordt er minder elastine en collageen aangemaakt in de huid, waardoor deze minder soepel wordt. Er beginnen rimpels te ontstaan en de huid wordt dunner. Ook je lippen ontkomen niet aan het verouderingsproces. Vanaf je veertigste worden ze valer van kleur en ze worden dunner. Om de mond worden lijntjes zichtbaar. Bij rokers zullen deze verschijnselen eerder optreden, vooral boven de bovenlip.

De materialen

Door je lippen op te maken, kun je vorm geven aan je lippen op subtiele wijze. Vroeger was misschien alleen een lipgloss voldoende, maar op een gegeven moment is dit niet meer toereikend voor het optimale effect. Kies voor goede producten omdat deze beter en langer blijven zitten. Experimenteer met verschillende kleuren totdat je de ideale kleurencombinaties vindt. Wat je nodig hebt voor het opmaken van je lippen en een professionele uitstraling is:

  • Lipbasis
  • Lippenpenseel
  • Lipstick
  • Lippenpotlood
  • Potloodslijper
  • Lipfix
  • Tissue

Lippenbasis

De basis is een vochtinbrengend middel en zorgt dat de kleur langer blijft zitten. Het verfijnt de lijntjes en maakt de lippen voller. Daarnaast maakt het de lippen zachter en het heeft een verzorgende werking. Breng de lipbasis gelijkmatig aan met de applicator. Om het beter aan te kunnen brengen kun je de mond in een lach brengen zodat het ook goed in alle lijntjes komt.

Lippenpotlood

Een lippenpotlood accentueert de lipstick en geeft diepte. Het geeft een duidelijker contour aan de vorm van de lippen en het zorgt ervoor dat de lipstick niet uitkoopt. Kies niet voor een kleur die erg veel donkerder is dan je lipstick, want een erg duidelijke lijn zorgt ervoor dat je er juist ouder uitziet. Houd er rekening mee dat de kleur van je lipstick kan vervagen, waardoor de lijn nog zichtbaarder wordt. Breng eerst het lijntje aan op de buitenrand van je lippen en volg de natuurlijk lijn van de lip.

Lipstick

Lippenstift is er in allerlei soorten verkrijgbaar, van crème tot transparant en in allerlei kleuren. Kies voor kleuren die je een natuurlijk uiterlijk geven. Een te opvallende kleur zal alle aandacht van je gezicht naar je mond leiden, terwijl een meer natuurlijke kleur je jeugdiger maakt. Om de lippenstift beter aan te brengen zodat het langer blijft zitten, kun je het beste een lippenpenseel gebruiken. Breng het aan terwijl je de mond in een lachende houding houdt en dep het na het aanbrengen voorzichtig met een tissue. Breng vervolgens nog een laagje aan. Oudere dames met dunne lippen kunnen eventueel opnieuw een lijntje om de lippen maken na het aanbrengen van de lipstick.

Lipgloss

Je kunt een lipgloss los gebruiken, maar ook samen met een bijpassend potlood aanbrengen of over de lipstick heen. Je kunt er ook voor kiezen om de lipgloss over alleen het midden van je onderlip aan te brengen. Breng het aan met een applicator of penseel. Als je de vijftig gepasseerd bent, kun je glitters in je gloss of lipstick beter vermijden.

Lipfix

Dit product fixeert de kleur op de lippen. Het zorgt ervoor dat lipstick beter blijft zitten en het heeft een verzorgende werking. Breng het aan zoals het op de verpakking wordt vermeld en laat het opdrogen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Ymbakker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…
Make-up tips: je lippen maquillerenHoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?

Foundation, crèmes en camouflageSlaapgebrek, ongezond eten, stress - het zijn allemaal factoren die onze huid geen goed doen. Puistjes, donkere kringen…
Afvallen met shakes - Het dieet met shakesAfvallen met shakes - Het dieet met shakesSteeds meer fabrikanten claimen dat je kunt afvallen met shakes. De shakes kunnen dan gebruikt worden als maaltijdvervan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Bessi, Pixabay
  • Boek: Stralend mooi op elke leeftijd. ISBN 9789044725254
Ymbakker (897 artikelen)
Laatste update: 22-05-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.