Make-up tips: je lippen maquilleren

Hoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?

1. Lippenpotlood

Begin met een randje omheen je lippen te tekenen. Gebruik een potlood dat niet te zeer verschilt van je uiteindelijke lippenstiftkleur, bijvoorbeeld één of twee tinten.
Teken eerst de V-vorm in het midden van je bovenste lippen. Doe daarna het middendeel van je onderste lippen. Eindig met de lijntjes volledig te maken door vanaf de buitenkant te beginnen en naar het midden toe te werken

2. Lippenstift

Alvorens lippenstift aan te brengen is het een goed idee om wat neutraal poeder op de lippen aan te brengen. De lippenstift zal dan beter houden.
Breng de lippenstift aan, te beginnen van het midden van de lippen naar het uiteinde toe. Je kan de lippenstift rechtstreeks aanbrengen of een lippenpenseeltje gebruiken om fijner te werk te kunnen gaan. Wrijf op het einde je lippen zachtjes over elkaar om de lippenstift gelijk te verdelen.

Neem het teveel aan lippenstift weg door een tissue tussen je lippen te plaatsen en je lippen er zachtjes tegenaan te drukken.

Heb je buiten de lijnen gekleurd? Geen nood: neem een wattenstaafje met wat ontschminker en werk je lippen bij. Wordt het echt een knoeiboel, begin dan liever helemaal opnieuw.

3. Lipgloss

Eindig door lipgloss aan te brengen op het midden van de lippen.
Er bestaat nu ook lipgloss die je perfect kan aanbrengen zonder eerst lippenstift te gebruiken. Denk er wel aan dat lippengloss niet altijd een langdurig effect heeft.

4. Kleinere lippen voller laten lijken en andersom.

Gebruik wat fond de teint om de randen van je lippen te verstoppen. Maak met je potlood de vorm van je lippen wijder of smaller en vul op met lippenstift. Grotere lippen kan je zo wat smaller laten lijken. Fijne lippen kunnen er zo voller gaan uitzien

5. Soorten lippenstift en eigenschappen

  • Glanzende tot zeer glanzende lippenstift: houdt niet lang
  • Transparant: geeft de lippen een zeer naturel uitzicht en valt weinig op
  • Matte lippenstift: houdt over het algemeen goed
  • Satijnkleurige lippenstift: creme-textuur, verzorgend, intense kleuren, dekt goed
  • Nacré-lippenstift: geeft een mooie, subtiele toets aan je lippen
  • Lippenstift “langdurig houdbaar”: in het algemeen mat of half-mat, intense kleuren en langdurig effect

Tip

Verzorg je lippen goed door verzorgende lippenbalsem aan te brengen als je lippen droog zijn, vooral in de winter.
Je hebt nu ook speciale verzorgende lippen om je te beschermen tegen de effecten van te felle zon.
© 2007 - 2024 Evaluna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schminken: veranderingen in de loop van de tijdSchminken: veranderingen in de loop van de tijdSchminken, ook wel grimeren of maquilleren genoemd, is onmisbaar geworden in onze westerse maatschappij. In een samenlev…
Hoe breng je lippenstift aan?Misschien herken je het wel: de la vol met lippenstift die nooit gebruikt wordt. Vaak omdat de kleur toch niet zo mooi u…
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?

De Sauna, meer dan rust!De Sauna, meer dan rust!De sauna: voor veel mensen niet meer dan een dagje ontspanning en rust. Maar het is meer dan dat... Hartstikke gezond!
Make-up tips: je ogen maquilleren in 6 stappenHoe ga je best te werk bij het maquilleren van je ogen... Begin je met de mascara en het potlood? Of zijn er betere mani…
Evaluna (66 artikelen)
Laatste update: 19-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.