Lichaamsverzorging

De verzorging van uw lichaam is net zo belangrijk als het verzorgen van uw gezicht. Hoe kunt u uw lichaam goed verzorgen?

Scrubben

Uw huid wordt gemiddeld elke 28 dagen vernieuwd, maar dit proces gaat langzamer als u ouder wordt. Dode cellen stapelen zich op en maken uw huid schilferig en ruw. Regelmatig scrubben maak uw huid gladder en bevordert de doorbloeding. Gebruik een lufa, een huidborstel of een sisal scrubwashandjes om de vochtige huid te masseren. Maak kleine, draaiende bewegingen. Scrub uw huid één of twee keer per week.

Borstelen

Het borstelen van de droge huid is een intensievere vorm van scrubben. Terwijl u de dode cellen verwijdert, stimuleren de borstelstreken de lymfeafvoer. Het borstelen van de droge huid stimuleert uw lichaam op dezelfde wijze als een goede massage of 20 minuten bewegen. Gebruik voor het douchen een zachte borstel en borstel uw hele lichaam, behalve voor uw gezicht. Begin bij uw voetzolen en werk via uw benen naar boven. Ga vervolgens uw armen en romp borstelen en borstel altijd in de richting van uw hart. Borstel over uw buik met de klok mee. Begin met lichte druk. Naarmate uw huid aan de stimulering gewend raakt, kunt uw meer druk uitoefenen. Neem een warme douche na het borstelen en smeer daarna uw huid in met een vochtregulerende bodylotion.

Baden

Lekker lang in bad liggen is goed voor het lichaam en de geest. Warm water verzacht pijntjes en kwaaltjes en verlicht spanning. Etherische olie in het badwater helpt bij allerlei kwalen, van huidproblemen tot pijnlijke spieren. Doe de olie pas op het laatste moment in het water en vermeng de druppels met het water. Een zoutbad bevordert het reiningingsproces van het lichaam. Als u voordat u op bed gaat, het bad laat vollopen met warm water. Voeg 250 g epsomzout en 250 g zeezout toe. Ontspan 10 à 15 minuten. Gebruik geen zeep, dat maakt het zout minder actief. Dep daarna uw huid droog en ga in een lekker warm bed liggen. Houd er rekening mee dat u flink zal gaan zweten, die hoort bij het ontgiftingsproces. Zet een glas water op uw nachtkastje om 's nachts het verloren vocht aan te vullen. Neem ongeveer eens per maand een zoutbad.

Hydratering

Net als uw gezicht heeft uw lichaam vocht nodig. Breng altijd na het douchen of baden een vochtregulerende crème aan op de vochtige huid. Als uw maar weinig tijd hebt, kunt u een lichaamsspray gebruiken. Zo'n spray wordt snel in de huid opgenomen en is makkelijk in gebruik. Als u uw lichaam eens extra wilt verwennen, gebruik dan een geparfumeerde bodylotion die bij uw parfum past. Als u wat meer tijd hebt, kun u uzelf een snelle massage geven terwijl u de vochtregulerende crème aanbrengt. Dit is een goede manier om de doorstroming te bevorderen, cellulitis aan te pakken, vocht af te drijven en zelfs stress te verlichten.
© 2012 - 2020 Emilytje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…
Natuurlijk mooi met MelkMelkzuur werkt tegelijkertijd ontvettend, hydraterend en zuiverend. Het weekt dode huidcellen los, ontschilfert en maakt…
Alles over AromatherapieAlles over AromatherapieAromatherapie wordt als een geneesmiddel gebruikt. Een aromatherapie doet voor ons velen het welzijn verbeteren. Bij aro…
Etherische oliënEtherische oliën, ook bekend als essentiële of aromatische oliën, worden uit planten gewonnen en worden, omwille van hun…

Het verzorgen van uw haarNet zoals bij de huid, is het verzorgen van uw haar ook belangrijk. Hoe kan u het beste uw haar verzorgen?
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?

Reageer op het artikel "Lichaamsverzorging"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emilytje
Laatste update: 31-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Schrijf mee!