Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid

Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid bestaat uit een natuurlijke dagcrème, gezichtscrème en een nachtcrème. De gezichtsproducten hydrateren de huid en voorkomen en herstellen een vochtarme huid. Deze ontstaat bijvoorbeeld als je huid blootstaat aan een uitdrogende atmosfeer en uitdrogende stoffen in gezichtsverzorgingsproducten. Het extract van biologische iriswortel helpt de huid om haar natuurlijke vochtbalans te behouden en herstellen. De jonge huid blijft hierdoor haar levendige, frisse uitstraling behouden.

Drie hydraterende crèmes

Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid bestaat uit een dagcrème, gezichtscrème light en een nachtcrème.

Iris Hydraterende Dagcrème

Dit is een natuurlijke dagcrème voor een wat drogere huid en ook voor een vochtarme huid. De crème werkt niet alleen hydraterend door toevoeging van iriswortel, maar herstelt daarnaast het natuurlijke beschermlaagje van de huid. Hierdoor kan het vocht in de huid niet verdampen. Iris Hydraterende Dagcrème is ook een fijne crème als je je normale huid hebt in de winter wat meer wilt beschermen.

Iris Hydraterende Crème Light

Weleda’s natuurlijke gezichtscrème voor een wat vettere jonge huid is vetarm en licht van textuur. Vanwege haar hydraterende vermogen is Iris Hydraterende Crème Light trouwens ook geschikt voor een vette huid die vochtarm is. Dit is bijvoorbeeld een huid die glimt en toch schilferig is. De crème voelt licht en fris aan op je huid. Iris Hydraterende Crème Light is zowel geschikt als dag- en nachtcrème.

Iris Hydraterende Nachtcrème

De nacht is het moment voor de huid om te herstellen en te regenereren. Iris Hydraterende Nachtcrème bevat extracten van Calendula en kamille om de huid te ondersteunen bij haar nachtelijke herstelproces. Ook is de crème is rijk aan voedende stoffen, zoals sheaboter, cacaoboter en bijenwas. De huid neemt deze voedingsstoffen in de nacht goed op en gebruikt ze bij het vormen van nieuwe huidcellen. Zo blijft ze haar levendige, frisse uitstraling behouden. Het extract van iriswortel, dat ook aan deze crème is toegevoegd, helpt de huid bij het behoud van haar natuurlijke vochtbalans en bij het herstel ervan.

Welke dagcrème je kiest, hangt af van je huidtype en huidconditie. / Bron: AdinaVoicu, PixabayWelke dagcrème je kiest, hangt af van je huidtype en huidconditie. / Bron: AdinaVoicu, Pixabay

Welke dagcrème kiezen?

Weleda gezichtsverzorging voor de jonge huid is zowel geschikt voor een normale huid, vette huid als droge huid. Ook voor een vochtarme huid kun je deze serie natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten gebruiken. De producten werken namelijk allemaal hydraterend. Voor een gevoelige huid zijn de producten minder geschikt. Je kunt dan beter gebruikmaken van Weleda’s gezichtsverzorging voor een gevoelige huid.

Normale huid

Heb je een normale huid, kies dan voor Iris Hydraterende Crème Light. Je huid heeft vooral behoefte aan hydratatie en minder aan rijke voeding en verzorging. De crème is trouwens ook geschikt als nachtcrème. In de winter vraagt een normale huid vaak om meer voeding en bescherming. Je kunt dan voor de dagelijkse verzorging van je huid Iris Hydraterende Dagcrème gebruiken. Voor de nacht biedt Iris Hydraterende Nachtcrème een rijke voedende verzorging om te voorkomen dat je huid uitdroogt.

Vette huid

Voor een vette huid is de vetarme Iris Hydraterende Crème Light heel geschikt als dagcrème. Je kunt deze trouwens ook als nachtcrème gebruiken. Zowel in de zomer als in de winter. Je huid heeft namelijk al genoeg bescherming van zichzelf doordat ze (meer) dan voldoende huidvetten aanmaakt.

Droge huid

Een droge huid kun je verzorgen met Iris Hydraterende Dagcrème. De crème is rijk aan natuurlijke vetten, die het natuurlijke lipidefilm van de huid herstellen. Deze natuurlijke beschermlaag is bij een droge huid beschadigd geraakt, bijvoorbeeld door het gebruik van zeep.

Gemengde huid

Bij een gemengde huid kun je de vette gedeeltes (meestal voorhoofd, neus en kin) verzorgen met Iris Hydraterende Crème Light en de wat drogere, strakkere huid op de wangen met Iris Hydraterende Dagcrème.

Vochtarme huid

Alle crèmes van Weleda’s Irislijn zijn geschikt voor een vochtarme huid vanwege het vochtregulerende extract van biologische iriswortel dat ze bevatten. Een vochtarme huid is een huid waarbij de natuurlijke vochtbalans verstoord is, waardoor ze schraal aanvoelt of schilferig is. Voor een vette, vochtarme huid kies je het beste voor Iris Hydraterende Crème Light. Een droge, vochtarme huid verzorg je met Iris Hydraterende Dagcrème. Een vochtarme huid is niet zo gemakkelijk te herkennen, omdat haar kenmerken dezelfde zijn als die van een droge huid.

Vochtarme huid kenmerken
Een vochtarme huid kun je herkennen aan een schilferige huid, schrale huid, ruwe huid, branderige huid, jeukende huid of prikkelende huid. Ook kun je een rimpelige of slappe huid hebben als de vochtbalans va je huid verstoord is. Wil je weten of je een vochtarme huid hebt, duw dan met je vinger je huid iets omhoog. Als er dunne craquelé lijntjes ontstaan, dan is je huid vochtarm.

Hoe ontstaat een vochtarme huid?
Hoewel geen huid van nature vochtarm is, kan zij door interne factoren, zoals storingen in de waterhuishouding en veranderingen in de hormoonspiegel, wel worden. Een te lage luchtvochtigheid door centrale verwarming of airconditioning hebben eveneens een invloed op de natuurlijke vochtigheidsgraad van de huid. Net als zeep, agressieve scrubs, huidborsteltjes, alcoholhoudende verzorgingsproducten of producten met ingrediënten die je huid irriteren.

Bij een vochtarme huid gaat het er vooral om de vochtbalans te herstellen. Dat doe je met producten die de vochtbalans van de huid reguleren, zodat de huid vocht beter kan vasthouden. Eén van deze producten is iriswortel.

In de vroege morgen kun je rijen ‘dauwdruppels’ aan de irisbladeren zien. / Bron: DEZALB, PixabayIn de vroege morgen kun je rijen ‘dauwdruppels’ aan de irisbladeren zien. / Bron: DEZALB, Pixabay

Hydratatie met iris

In mei bloeien ze: de irissen met hun welvende, paarse bloemen die Weleda’s gezichtsverzorgingslijn voor de jonge huid haar naam geven. Kijk je onder de grond en naar het proces van de plant, dan ontdek je haar bijzondere vermogen om met vocht om te gaan. De iris reguleert haar vochthuishouding op unieke wijze. Dit doet zij in haar bruine, knolachtige wortelstok. Daar vormt ze slijmachtige stoffen die water kunnen vasthouden en weer afgeven. Hierdoor kan de plant zowel maandenlang droogte als natheid doorstaan. Irissen kun je daarom tegenkomen op droge zandgrond, maar ook in een moeras.

Ook op een andere manier gaat de iris op bijzondere wijze met water om. Als de plant te veel water bevat, scheidt zij dat via haar bladeren uit. Van dit natuurlijke hydraterende vermogen maakt Weleda gebruik in haar natuurlijke gezichtsproducten voor de jonge huid. Het extract van biologische iriswortel helpt de huid om haar vochtbalans te herstellen, zodat ze een gezonde hoeveelheid vocht vasthoudt en een teveel uitscheidt. Ze krijgt hierdoor een levendige, frisse uitstraling.

Waar te koop?

Weleda’s natuurlijke gezichtsproducten zijn te koop in veel natuurwinkels, reformzaken en drogisterijen. Ook kun je de producten online bestellen. Vaak zijn deze dan voordeliger in prijs.

Wat kost het?

Alle producten van Weleda’s gezichtsverzorging voor de jonge huid hebben (ongeveer) dezelfde prijs. Een tube Iris Hydraterende Dagcrème, Gezichtscrème Light en Nachtcrème van 30 ml kost rond € 13,99 (prijzen gelden voor 2016).
© 2016 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weleda Rosa Mosqueta: verzorging bij de eerste lijntjesWeleda Rosa Mosqueta is een serie gezichtsverzorgingsproducten op basis van de wilde roos, de Rosa Mosqueta. Deze uiters…
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Weleda: producten en verkooppuntenWeleda: producten en verkooppuntenWeleda produceert natuurlijke geneesmiddelen en producten voor de verzorging van lichaam en gezicht. De producten van he…
Weleda Gezichtsverzorging voor de gevoelige huidWeleda Gezichtsverzorging voor de gevoelige of naar allergie neigende huid is verzachtende verzorging op basis van amand…

Weleda olie: verschillende soorten olie en hun werkingAlle huid- en massageoliën van Weleda zijn verwarmend, maar hebben daarnaast allemaal een geheel eigen werking. Masseer…
Lange nagels: de nagelgroei stimulerenLange nagels: de nagelgroei stimulerenEr zijn nogal wat vrouwen die er alles voor over hebben om mooie lange nagels te hebben. Aangezien het hebben van lange…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Soorelis, Pixabay
  • Weleda Berichten nummer 197, p. 19
  • Weleda Berichten nummer 192, p. 29
  • http://www.weleda.nl/product/iris/iris-hydraterende-gezichtscreme-light, 16-8-2016
  • http://www.weleda.nl/product/iris/iris-hydraterende-dagcreme, 16-8-2016
  • http://www.weleda.nl/product/iris/iris-hydraterende-nachtcreme, 16-8-2016
  • Afbeelding bron 1: AdinaVoicu, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: DEZALB, Pixabay
Annemiekkrogt (30 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.