Lange nagels: de nagelgroei stimuleren

Lange nagels: de nagelgroei stimuleren Er zijn nogal wat vrouwen die er alles voor over hebben om mooie lange nagels te hebben. Aangezien het hebben van lange nagels er bij menigeen van nature niet in zit, moet de techniek een handje helpen. Zo kan je naast een complete nepnagel ook met gel of acryl werken om die gewenste lange nagels te krijgen. Dat neemt niet weg dat er ook middelen zijn die je in staat stellen de eigen nagels gewoon te laten groeien.

Waarom lange nagels?

Is het niet dat nogal wat vrouwen lange vingernagels als vrouwelijk zien, dan is het misschien om op te vallen in creatieve zin of men ervaart het gewoon als mooi, zoals je ook bepaalde kleding of schoenen mooi kunt vinden. Goed verzorgde nagels is één; lange nagels horen daar bij nogal wat vrouwen als vanzelfsprekend bij.

Bron: Eigen hand - AnnastaalBron: Eigen hand - Annastaal

Veel voorkomende problemen met natuurlijke nagels

Afbreken

Het meest voorkomende probleem bij de natuurlijke nagel is het feit dat deze beschadigd raakt en om die reden deels of geheel afbreekt. De oorzaak heeft voor het grootste gedeelte te maken met de natuurlijke aanleg van de nagel. Hoe groter de ronding (in de breedte) is, als je tegen de toppen van je vingers aankijkt, hoe sterker de nagel. Hoewel dit niet altijd als mooi ervaren wordt, groeit daar in principe wel de sterkste nagel uit. Je kunt daarnaast met de juiste voeding wel een bijdrage doen om mooie nagels te krijgen, het gaat hier om het binnen krijgen van voldoende eiwitten, maar dit is slechts een aanvulling. Wondermiddelen om lelijke nagels mooi te krijgen, bestaan simpelweg niet.

Loslatende lagen

Natuurlijk kan het nagelbed permanent beschadigd raken en dat kan invloed hebben op de groei van de nagel. Maar wat we ook vaak zien is de loslatende laag. De nagel is opgebouwd uit lagen en zodra er een laag loslaat, verzwakt dat de nagel. Lagen kunnen van nature gemakkelijker loslaten, maar een veel voorkomende oorzaak is ook als je veel met je handen in het water zit. Door het weken van de nagels, komen de lagen gemakkelijker los. Daarnaast kan verkeerd vijlen een oorzaak zijn. Het is belangrijk om altijd alleen van buiten naar binnen te vijlen. De praktijk is echter dat menigeen de vijl op-en-neer haalt. Zo kan je wrijving krijgen en daarmee lucht tussen de lagen.

Inscheuren

Als je het toch zover geschopt hebt dat de nagels zijn gaan groeien, dan is het zwakste punt van de nagel de zijkant van de nagel waar het vastzittende gedeelte (op de huid) doorgroeit en je het witte randje gaat zien. Aangezien je de handen voor van alles gebruikt, en daarmee dus ook de nagels, is het niet zo vreemd dat de nagels nogal wat moeten verwerken. Als er ergens een zwak punt is of je nagels hebben al veel te verduren gehad, dan scheurt de nagel bijna altijd op het zwakste punt. Afhankelijk van hoe de scheur loopt, kan het ook nog heel pijnlijk zijn.

Bron: Joelfotos, PixabayBron: Joelfotos, Pixabay

Hoe laat je natuurlijke nagels groeien?

Natuurlijk is de kunstnagel, met wat voor materiaal dan ook, de eenvoudigste oplossing om instant lange nagels te creëren. Maar als je je natuurlijke nagels een ‘kans’ geeft door te groeien, dan is dat relatief eenvoudig mogelijk. Dit doe je door een harde gel - een die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt voor het creëren van kunstnagels - in een heel dunne laag over de natuurlijke nagel (de lengte van de nagel is niet relevant) aan te brengen.

Deze laag is dusdanig dun dat je het nauwelijks ziet. Het geeft echter net wat meer stevigheid aan de nagel om over dat lastige punt te komen (wanneer de nagel anders gaat scheuren) of breken zodra de nagel wat langer is. Als de gel goed is aangebracht, voorkom je ook dat er vocht of lucht tussen de lagen van de nagel komt. Je pakt op deze wijze de drie meest voorkomende problemen aan.

Extra voordeel

Een bijkomend voordeel is tevens dat de ronding (in de breedte) van de lang wordende nagel iets afgeplat wordt. De gel, mits goed aangebracht uiteraard, trekt als het ware de nagel wat platter. Dit is alleen cosmetisch iets aantrekkelijker, maar het heeft verder geen gevolgen.

Verwijderen?

Wat menig materiaal, bij het werken met kunstnagels, gel of hars, kan doen is dat de natuurlijke nagel beschadigd raakt. Je kunt de aangebrachte nagels soms opvullen (dit is afhankelijk van het gebruikte materiaal), maar dit kan niet tot in lengte van dagen. Dit heeft tot gevolg dat het materiaal op enig moment verwijderd moet worden. Hoewel de elektrische apparatuur om kunstnagels te verwijderen steeds beter wordt, ontkom je er niet aan dat je toch ook de natuurlijke nagel raakt.

Bij het laten groeien van de natuurlijke nagel, kan je het dunne laagje gel laten zitten en het groeit er als het ware af. Wil je na verloop van tijd toch weer wat extra stevigheid, dan kan er opnieuw een dun laagje gel aangebracht worden. De oude laag is dusdanig dun dat deze er niet af hoeft, de laag wordt alleen een beetje opgeruwd.

Bron: 27707, PixabayBron: 27707, Pixabay

Nagellak

Ook bij het versterken van de natuurlijke nagel met gel, kan je nagellak gebruiken, zowel de traditionele nagellak als ook de gelnagellak. Gelnagellak is tevens versterkend voor de nagels en alleen al om die reden aan te raden. Daarnaast heb je het gemak dat het weken blijf zitten zonder er her-en-der allerlei ontsierende stukjes nagellak af te stoten.

Tot slot

De nagels maken onderdeel uit van onze handen en de handen zijn voor menigeen een visiteplaatje. “Aan de handen kan je de vrouw echt zien” zei een cabaretier wel eens. Niet gezegd dat goed gemanicuurde handen lange nagels moeten bevatten, maar voor nogal wat vrouwen is het hebben van lange nagels toch een schoonheidsideaal.
© 2016 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstyling: acrylnagels verwijderenNagelstyling: acrylnagels verwijderenAcrylnagels geven een mooi verzorgde uitstraling aan je handen en vingers. Ook kan acryl goed gebruikt worden om nagels…
Nagelstyling: nabehandeling gellakNagelstyling: nabehandeling gellakJe wilt je nagels netjes verzorgen. Heb je ervoor gekozen om ze te (laten) lakken en verstevigen met gellak, ook wel soa…
Nagelstyling: gellak op je teennagelsNagelstyling: gellak op je teennagelsHet is helemaal in om je nagels mooi te kleuren en te verstevigen met gellak of ook wel genoemd soak off gel. Groot voor…
Nagelstyling: gellak aanbrengen en verwijderenNagelstyling: gellak aanbrengen en verwijderenGellak is een soort middenweg tussen nagellak en gelnagels. Ideaal voor mensen die geen gelnagels willen, maar wel het g…

Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huidWeleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huidWeleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid bestaat uit een natuurlijke dagcrème, gezichtscrème en een nach…
Weleda Gezichtsverzorging voor de gevoelige huidWeleda Gezichtsverzorging voor de gevoelige of naar allergie neigende huid is verzachtende verzorging op basis van amand…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AdinaVoicu, Pixabay
  • Afbeelding bron 1: Eigen hand - Annastaal
  • Afbeelding bron 2: Joelfotos, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: 27707, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.