Nagelstyling: acrylnagels verwijderen

Nagelstyling: acrylnagels verwijderen Acrylnagels geven een mooi verzorgde uitstraling aan je handen en vingers. Ook kan acryl goed gebruikt worden om nagels te verstevigen. Bijvoorbeeld als je snel last hebt van scheurtjes in je nagels. Maar uiteindelijk moeten acrylnagels ook een keer verwijderd worden. Hoe kun je dit zelf gemakkelijk doen?

Acrylnagels

Nagels kunnen verlengd worden met een tip of sjabloon en acryl. Een tip wordt op de nagel aangebracht om de gewenste lengte te bepalen. Daarna wordt de acryl aangebracht, dit geeft stevigheid en vorm aan de nagel. Een sjabloon wordt tegen de nagel aangezet en de acryl wordt dan direct op het sjabloon aangebracht. Door deze techniek wordt er vanuit de eigen nagel verlengd.

De acrylnagels bestaan uit een samenstelling van poeder en vloeistof. De substantie die door het mengen ontstaat wordt met een penseel op de nagel aangebracht en in model gebracht. Dit hard uit in een paar seconden zonder dat er een uv-lamp bij nodig is. Na ongeveer 48 uur zijn de nagels volledig uitgehard.

Acryl kan ook uitstekend gebruikt worden om je nagels te verstevigen. Er wordt dan op de nagels een laagje acryl gezet. Doordat acryl zeer hard is, is het uitermate geschikt voor nagels die snel scheuren of splijten.

Acrylnagels verwijderen

Het is belangrijk om op een juiste manier de acryl van de nagels te verwijderen. Op deze manier gebeurt het snel en veilig zonder beschadigingen te veroorzaken aan de natuurlijke nagels.

Benodigdheden

 • Vijl
 • Nagelriemolie
 • Wattenschijven
 • Aceton
 • Aluminiumfolie
 • Metalen bokkenpoot
 • Handlotion

Werkwijze

 1. Kort eerst de nagels in tot een acceptabele lengte en vijl de acryl ruw en dunner.
 2. Breng nu nagelriemolie aan op de nagelriem en vingertop en masseer dit in de huid zonder dat er olie op de acryl komt. Hiermee wordt de huid beschermd tegen de uitdrogende werking van aceton.
 3. Doe aceton op een wattenschijf en rol deze rond de vingertop, over de nagel. Neem een stukje aluminiumfolie en wikkel dit er omheen. Door de lichaamswarmte zal het weekproces zo worden versneld. Doe dit bij elke vinger.
 4. Verwijder na 20 tot 30 minuten de wattenschijfjes en het aluminiumfolie. Gebruik nu de metalen bokkenpoot om voorzichtig de restjes acryl te verwijderen. Als het niet genoeg loslaat, herhaal dan stap 3.
 5. Vijl de nagel na het verwijderen van de acryl niet. Polijsten kan wel.
 6. Verzorg de nagels en vingertoppen met nagelriemolie.
 7. Nu goed de handen wassen en inmasseren met een handlotion.

Extra tips

Gebruik de bokkenpoot nooit om de nog vastzittende acryl eraf te steken of te krabben. Op deze manier beschadig je de nagelplaat ernstig. Ook is het verstandig om niet te vaak kunstnagels te verwijderen. Veelvuldig afweken van kunstnagels veroorzaakt namelijk uitdroging en overgevoeligheid van de nagels en omliggende huid. Op deze manier worden je nagels en vingertoppen erg kwetsbaar voor belastingen van buitenaf. Het is raadzaam om het afweken van kunstnagels daarom te beperken tot maximaal 4 keer per jaar. Gebruik je de acryl om je nagels te verstevigen dan kun je er ook aan denken om eens gellak te proberen.
© 2014 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Veel meisjes en vrouwen kijken af en toe verontrust naar de eigen nagels en weten dat er eigenlijk iets aan gedaan zou m…
Acrylnagels & gelnagels: wat is precies het verschil?Elke vrouw vindt acryl of gelnagels wel iets moois hebben. Een mooie french manicure bijvoorbeeld. Het heeft een chique…
Mooie nagels door kunstnagels en nagellakMooie nagels door kunstnagels en nagellakEen mooi verzorgde en versierde nagel springt in het oog. Er zijn steeds meer mensen die hun handen verfraaien door het…

Verschillende types make-up poedersVerschillende types make-up poedersMet de juiste poeder heb je geen bleek gezicht, maar zie je er stralend uit. Poeder kan worden gebruikt in combinatie me…
Alles over concealerAlles over concealerWat is concealer nou eigenlijk? De meeste mensen kennen de term wel, maar weten eigenlijk niet goed wat het is. Is het e…
Bronnen en referenties
 • NHA - cursus Nagelstyling
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 02-09-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.