Mooie nagels door kunstnagels en nagellak

Mooie nagels door kunstnagels en nagellak Een mooi verzorgde en versierde nagel springt in het oog. Er zijn steeds meer mensen die hun handen verfraaien door het aanbrengen van nagellak of een kunstnagel. Nagellak beschermt de nagel, maar is er ook om nagelbijten af te leren. Kunstnagels zijn er in meerdere vormen en kunnen uit verschillende materialen bestaan. Hoe gaat een laten plaatsen van een kunstnagel in zijn werk en wat houdt het werk van een nagelstylist in?

Nagelversiering

Nagels kun je op verschillende manieren versieren. Een mooie verzorgde nagel met een in het oog springend kleurtje valt op. Je kunt een kleur kiezen die bij je kleding past, of een mooie glanzende doorzichtige lak gebruiken. Als je houdt van lange nagels, of je hebt lelijke nagels, kunnen kunstnagels een uitkomst bieden.

Nagellak

Nagellak ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt daarnaast ook voor de bescherming en versteviging van de nagels. Door de versteviging van nagellak kan worden voorkomen dat de nagel breekt of scheurt. Als je het beste resultaat wilt, is het beter om een goede basislaag aan te brengen. Verkleuringen en oneffenheden worden zo weggewerkt en het verkomt verkleuring van de nagel. Als je de nagellak weer wilt verwijderen, kun je dit beter doen met een acetonvrije remover. Sommige acetonvrije removers bevatten conditionerende oliën om schade aan de nagels te voorkomen. Doe wat remover op een watje of wattenschijfje en druk dit tegen de nagel. Laat het eerst even intrekken zodat de nagellak wat oplost en daarna kun je de rest wegwrijven.

Nagelbijters

Nagelbijten is een vervelende gewoonte en nagels zien er soms afgekloven en gerafeld uit. Nagellak kan de oplossing bieden voor nagelbijters. Er zijn hiervoor speciale soorten nagellak verkrijgbaar met een vieze smaak. Dit werkt erg ontmoedigend als je (misschien wel onbewust) een nagel in je mond stopt. Mocht dit niet helpen tegen de korte afgebeten nagels, kan hypnotherapie een uitkomst bieden.

Kunstnagels

Kunstnagels worden steeds populairder en is tegenwoordig een normaal verschijnsel. Er verschijnen ook steeds meer nagelstudio’s waar je de mooiste creaties kunt laten maken. Vroeger was dit typisch iets voor vrouwen, maar er zijn ook steeds meer mannen die een kunstnagel laten zitten. Dit kan bijvoorbeeld als de nagel is kwijtgeraakt als gevolg van een ongeluk. Een kunstnagel kan een verlenging zijn van de eigen nagel door de nagel rond de vingertop te vouwen, iets onder de natuurlijke vrije rand. In sommige gevallen wordt de nagel op een stukje van het nagelbed gelijmd. Afhankelijk van de voorkeuren van de klant en de nagelstylist kan er gekozen worden voor onderstaande methoden:
  • Acrylnagels: gemodelleerde nagels van helder of roze met wit poeder en vloeistof. Ze worden gedroogd door de lucht of met een UV-lamp.
  • Gelnagels: dit zijn nagels van een substantie die lijkt op haargel en die wordt uitgehard onder een UV-lamp.
  • Glasvezel: stroken van gaasachtig weefsel met hars.
  • Zijde: stroken van zijde en hars.

Kunstnagels laten aanbrengen

Eerst worden de handen en nagels van zowel de klant als van de nagelstylist. Daarna zal er een basismanicure worden uitgevoerd. De huidschilfers aan het nagelbed worden verwijderd en het nagelbed wordt iets ruw gemaakt zodat de kunstnagel beter kan hechten. De kunstnagel wordt vastgelijmd en daarna wordt het gepolijst zodat het goed aansluit op de natuurlijke nagel. Laat de eerste keer de kunstnagels niet te lang maken, omdat dit kan hinderen in je dagelijkse bezigheden. Als je het te kort vindt, kun je ze de volgende keer wat langer laten maken. Na uitharding worden de kunstnagel net zo lang gepolijst totdat ze overal vlak zijn en de juiste vorm hebben. Daarna wordt er een laagje gel opgebracht die onder een UV-lamp wordt uitgehard en gaat glanzen. Eventueel kun je er nog een laagje lak op laten aanbrengen. De eerste behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en een vervolgsessie meestal een half uur.

Nagelversieringen

Je kunt je nagels op verschillende manieren versieren. Zo kun je eenvoudige wrijfplaatjes direct op de nagellak aanbrengen. Je kunt er miniatuurkunstwerken van maken door allerlei mooie afbeeldingen of airbrush op de nagel aan te laten brengen. Kunstdiamantjes of nagelpiercings behoren allemaal tot de mogelijkheden. Houd je van kleur, dan kun je allerlei kleuren gebruiken van knalroze tot mooie pastelkleuren. Er zijn eenvoudige sets te koop om dit zelf op de nagel aan te brengen, maar je kunt dit ook door de nagelstylist laten uitvoeren. De kosten hiervan zijn afhankelijk van je wensen en vaardigheden van de nagelsytlis.
© 2013 - 2024 Ymbakker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe krijg je sterke en mooie nagels?Hoe krijg je sterke en mooie nagels?Veel vrouwen hebben problemen met hun nagels: ze breken snel, zijn niet hard of de verleiding om er op te bijten is te g…
Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Veel meisjes en vrouwen kijken af en toe verontrust naar de eigen nagels en weten dat er eigenlijk iets aan gedaan zou m…
Nagelbijten: 5 tips om ermee te stoppenNagelbijten: 5 tips om ermee te stoppenNagelbijten is een slechte gewoonte waar veel mensen last van hebben: wereldwijd zijn er zo'n 600 miljoen nagelbijters.…
Nagels afbijtenNagelbijten, het is een nare gewoonte die veel mensen dagelijks bezighoudt. Is het niet uit stress, dan wel uit vervelin…
Gezondheid: Bruin zonder zonGezondheid: Bruin zonder zonHet blijft mateloos populair, een licht gebruinde huid. Bovendien, en dat is volkomen onterecht, geeft het een “gezonde…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Angeljana, Pixabay
  • Boek: Huid, haar en nagels, ISBN 978 90 6407 794 4
Ymbakker (897 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.