Weleda Rosa Mosqueta: verzorging bij de eerste lijntjes

Weleda Rosa Mosqueta is een serie gezichtsverzorgingsproducten op basis van de wilde roos, de Rosa Mosqueta. Deze uiterst vitale struik bewaart in haar rozenbottels een waardevolle olie, die de eerste lijntjes tegengaat en je huid een levendige, vitale uitstraling geeft. Etherische olie uit de bloemblaadjes van speciale geurrozen ondersteunt dit huidverjongende effect. Welke producten bevat de Weleda Rosa Mosqueta-serie en wat is hun werking? Wanneer gebruik je welk product en wat doet rozenolie precies voor de huid? Waar kun je Weleda Rosa Mosqueta kopen en wat is de prijs van de producten?

Weleda Rosa Mosqueta gezichtsverzorging bestaat uit vier producten:

 • Rosa Mosqueta Vitaliserende Gezichtscrème Light
 • Rosa Mosqueta Vitaliserende Dagcrème
 • Rosa Mosqueta Vitaliserende Nachtcrème
 • Rosa Mosqueta Vitaliserende Oogcontourcrème

Rosa Mosqueta Vitaliserende Gezichtscrème Light

Rosa Mosqueta Vitaliserende Gezichtscrème Light is een lichte crème die de huid zowel overdag als ’s nachts voedt en verzorgt. De crème trekt snel in, voelt fris aan en heeft een verfijnde rozengeur. Naast activerende Rosa-mosqueta-olie bevat de crème vochtregulerende jojoba-olie. Deze beschermt tegen vochtverlies en ondersteunt het vinden van het juiste vochtgehalte. Etherische rozenolie helpt de huidcellen daarnaast om voldoende vocht vast te houden. De huid krijgt hierdoor een natuurlijke soepelheid en een levendige uitstraling. Ook beginnende rimpels en lijntjes verzachten.

Bron: Hansbenn, PixabayBron: Hansbenn, Pixabay
Bron: Anerma, PixabayBron: Anerma, Pixabay
Bron: Daschi810, PixabayBron: Daschi810, Pixabay

Rosa Mosqueta Vitaliserende Dagcrème

De basis van Rosa Mosqueta Vitaliserende Dagcrème bestaat uit Rosa-mosqueta-olie, perzikolie en amandelolie. Deze oliën voeden de huid en ondersteunen haar natuurlijke barrièrefunctie. Etherische rozenolie stimuleert de huid om de voedingstoffen op te nemen. De compositie van extracten uit sedum, akkerpaardenstaart en mirre stimuleert samen met Rosa-mosqueta-olie de natuurlijke celvernieuwing van de huid, zodat deze zich steeds vernieuwt en glad en soepel blijft aanvoelen.

Rosa Mosqueta Vitaliserende Nachtcrème

Rosa Mosqueta Vitaliserende Nachtcrème ondersteunt de huid tijdens haar nachtelijke herstelproces. Dat doet ze door stoffen aan te bieden die haar celvernieuwing stimuleren. Zo bevat de crème naast voedende olijfolie, verzorgende wolwas en vitaliserende Rosa-mosqueta-olie ook teunisbloemolie. Deze wordt gewonnen uit het zaad van de gele teunisbloem die rijk is aan essentiële vetzuren. Dat activeert en verlevendigt de huid, waardoor ze haar natuurlijke spankracht behoudt.

Rosa Mosqueta Vitaliserende Oogcontourcrème

Rosa Mosqueta Vitaliserende Oogcontourcrème versterkt de elasticiteit van de huid rondom de ogen. Naast Rosa-mosqueta-olie bevat de oogcrème extracten van sedum (vetkruid), die het weefsel rond de ogen verlevendigt en de huidvernieuwing stimuleert. Daarnaast bevat de crème avocado- en amandelolie, die licht en fris aanvoelen op de huid. Vochtregulerende jojoba-olie beschermt tegen vochtverlies en helpt bij het vinden van een goede vochtbalans, waardoor zowel uitdroging als vochtophopingen worden voorkomen. Aan de crème is eveneens een extract van Euphrasia (ogentroost) toegevoegd vanwege haar rustgevende en versterkende werking op de ogen. Anders dan bij de andere producten in de Weleda Rosa Mosqueta-serie is aan de oogcontourcrème geen etherische oliën toegevoegd, omdat zij de gevoelige huid rond de ogen zouden kunnen irriteren.

Bron: TaniaVdB, PixabayBron: TaniaVdB, Pixabay
Bron: Kelseyannvere, PixabayBron: Kelseyannvere, Pixabay
Bron: Greyerbaby, PixabayBron: Greyerbaby, Pixabay

Wanneer gebruik je welke crème?

Rosa Mosqueta gezichtsverzorging is zowel geschikt voor een vette, vochtarme, vetarme als droge huid waarbij beginnende rimpels verschijnen. Voor de behandeling van lijntjes rond de ogen bevat Weleda’s Rosa Mosqueta-serie een oogcrème.

Vette en vochtarme huid

Voor een normale, vette en vochtarme huid met eerste lijntjes is Rosa Mosqueta Vitaliserende Gezichtscrème Light het meest geschikt.

Droge huid

Voor de droge en vetarme huid is er Rosa Mosqueta Vitaliserende Dag- en Nachtcrème. Ook kun je deze crèmes gebruiken voor wat extra bescherming bij guur en koud weer in het najaar of de winter.

Lijntjes rond de ogen

Bij de eerste lijntjes rond de ogen en bij wallen zet je het beste Rosa Mosqueta Vitaliserende Oogcontourcrème in. Dit is een lichte, verkoelende crème die snel intrekt en gemakkelijk is aan te brengen. Klop de oogcrème met zachte bewegingen in de huid. De crème is eveneens een weldaad voor vermoeide of geïrriteerde ogen. Bijvoorbeeld als je een dag achter de computer hebt gezeten, de vorige avond laat naar bed bent gegaan of als je werk hebt waarbij je je ogen steeds moet inspannen. Ook als je ’s ochtends uit bed komt met gezwollen oogleden, helpt Rosa Mosqueta Oogcontourcrème het overtollige vocht en afvalstoffen af te voeren, zodat de zwelling afneemt. Wrijf de crème hiervoor zachtjes in cirkels rond het oog, vanaf de ooghoek richting de neus en via de wenkbrauw weer terug.

Wat doet rozenolie voor de huid?

Weleda Rosa Mosqueta gezichtsverzorging bevat Rosa-mosqueta-olie en etherische rozenolie. Wat doen deze rozenoliën voor de huid?

Rosa-mosqueta-olie

Weleda’s Rosa Mosqueta-serie bevat rozenbottelolie van de wilde roos, de Rosa Mosqueta. De olie is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren, waaronder linolzuur. Samen met andere waardevolle bestanddelen, waaronder carotenoïden, vitamine C en flavonoïden, stimuleren deze de celvernieuwing en het natuurlijke herstelvermogen van de huid. Ook bevat de olie vitamines A en E, die huidveroudering tegengaan en de eerste lijntjes en beginnende rimpels verzachten.

Etherische rozenolie

Aan Weleda’s Rosa Mosqueta gezichtsverzorging is eveneens etherische rozenolie toegevoegd. Deze vluchtige olie uit de bloemblaadjes van de speciale geurroos, de Damascus-roos, heeft een uiterst verfijnd aroma. De geur wordt gevormd door een aantal van de vierhonderd chemische componenten waaruit de etherische olie bestaat. In hun natuurlijke samenhang stimuleren de stoffen in etherische rozenolie de huid om voedingsstoffen om te zetten in voor haar bruikbare substanties. Deze eigenschap komt vooral de minder vitale, vermoeide en gestreste huid van pas, want zij mist de kracht om dit proces goed te volbrengen. Hierdoor bestaat de kans dat zij een tekort krijgt aan voedingsstoffen, wat zich kan uiten in een ruwe, schrale huid. Etherische rozenolie gaat dit proces tegen en ondersteunt bovendien een gezonde vochtbalans. Dit is belangrijk voor een wat oudere of minder vitale huid, want deze produceert minder talg, wat normaliter vochtverlies vanuit de huid helpt voorkomen. Een tekort aan talg zorgt voor een droge, verslapte en rimpelige huid. Etherische rozenolie helpt de huidcellen om voldoende vocht vast te houden, waardoor de huid een voller aanzien krijgt en rimpels verzachten. Ook nemen de elasticiteit en spankracht van de huid toe.

Waar koop je Weleda Rosa Mosqueta?

Weleda Rosa Mosqueta is te koop in veel natuurwinkels, reformzaken en drogisterijen. Ook kun je de crèmes online bestellen. Vaak zijn deze dan voordeliger in prijs.

Wat kost Weleda Rosa Mosqueta?

Een tube Rosa Mosqueta dagcrème, nachtcrème of light crème van 30 ml kost rond € 18,49 en voor een tube Rosa Mosqueta Oogcontourcrème van 30 ml betaal je ongeveer € 18,99 (prijzen gelden voor 2016).
© 2016 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Voorkomen van kraaiepoten of lachrimpelsJe hele leven lang verandert er steeds weer wat in je lichaam. Zodra je een bepaalde leeftijd bent gepasseerd, ga je het…
10 tips om rimpels te voorkomenMaak jij je al zorgen om de rimpels die kunnen komen. De lijntjes bij je ogen, kraaienpootjes? Maar wil je er absoluut n…
Weleda elixers en extracten voor een natuurlijke gezondheidDe natuurlijke Weleda elixers en Weleda extracten kunnen uitstekend gebruikt worden tegen voorjaarsmoeheid, tijdens de z…

Weleda Skin Food: voeding voor de huid van lichaam & gezichtWeleda Skin Food is een huidcrème op basis van natuurlijke plantenextracten, wassen en plantaardige oliën. Het is een ve…
Draadlift: snel en goedkoop alternatief voor een facelift?Draadlift: snel en goedkoop alternatief voor een facelift?Voor wie iets wil doen aan rimpels en andere ouderdomsverschijnselen in het gezicht maar niet onder het mes wil of een g…
Bronnen en referenties
 • http://www.weleda.nl/product/rosa-mosqueta
 • Weleda Berichten nummer 210
 • Weleda Berichten nummer 204
 • Weleda Berichten nummer 194
 • Afbeelding bron 1: Hansbenn, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Anerma, Pixabay
 • Afbeelding bron 3: Daschi810, Pixabay
 • Afbeelding bron 4: TaniaVdB, Pixabay
 • Afbeelding bron 5: Kelseyannvere, Pixabay
 • Afbeelding bron 6: Greyerbaby, Pixabay
Annemiekkrogt (30 artikelen)
Laatste update: 27-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.