Weleda elixers en extracten voor een natuurlijke gezondheid

De natuurlijke Weleda elixers en Weleda extracten kunnen uitstekend gebruikt worden tegen voorjaarsmoeheid, tijdens de zwangerschap als de vrouw teveel vocht vasthoudt, tijdens een ontslakkingskuur in de lente, tijdens een vastenperiode, tegen een gebrek aan energie, weerstandverhogend en is ook geschikt voor jonge kinderen. Heeft u behoefte aan een extra steuntje in de rug? Dan kunnen de natuurlijke Weleda elixers en extracten u wellicht helpen.

Functie

Wat is de functie van een elixer of extract van Weleda? Wat kan een elixer of extract betekenen? Wat doet het?
De verschillende soorten Weleda elixers en het Weleda berken extract kunnen het lichaam op de verschillende manieren ondersteunen:
 • Weleda Duindoorn elixer: Weerstandverhogend,
 • Weleda Berken elixer: Ontslakkend,
 • Weleda Sleedoorn elixer: Versterkend en de
 • Weleda Berken Extract: Ontslakkend.

Voorjaarsmoeheid

Uitstekende natuurlijke middelen tegen voorjaarsmoeheid, om het lichaam een extra steuntje in de rug te geven tijdens vermoeidheidsklachten, zijn de volgende twee Weleda producten:
 • Weleda Berken elixer (gezoet met biologische rietsuiker en honing) en
 • Weleda Berken extract (zonder toevoegingen van rietsuiker of honing).

Vocht vasthouden tijdens de zwangerschap

Iedere zwangere vrouw wil graag het aller beste voor zowel haarzelf als haar ongeboren kindje. Als een zwangere vrouw vocht vast houdt en een natuurlijke oplossing voor het probleem wil zonder haar ongeboren kindje schade te berokkenen, zijn de volgende twee natuurlijke Weleda producten uitstekend te gebruiken tijdens de zwangerschap:
 • Weleda Berken elixer (gezoet met biologische rietsuiker en honing) en
 • Weleda Berken extract (zonder toevoegingen van rietsuiker of honing).
Gebruik tijdens de zwangerschap: gebruik gedurende een aantal dagen 1 tot 2 glazen aangelengd met mineraalwater Weleda berken elixer of Weleda berken extract.

Ontslakkingskuur

Tijdens de lente doen veel mensen een ontslakkingskuur of doen aan een vasten periode. Een goede natuurlijke ondersteuning tijdens deze kuren kunnen de volgende twee producten zijn:
 • Weleda Berken elixer (gezoet met biologische rietsuiker en honing) en
 • Weleda Berken extract (zonder toevoegingen van rietsuiker of honing).

Verhoog de weerstand

Een uitstekend natuurlijk middel om de weerstand te helpen verhogen, na ziekte, fikse griep met koorts of na een fikse verkoudheid is het gebruik van de Weleda Duindoorn elixer.

Duindoorn

Speciaal aangeraden om de Weleda Duindoorn elixer te gebruiken is tijdens:
 • Koude winterdagen,
 • Lichtarme perioden,
 • Extra lichamelijke inspanningen,
 • Extra geestelijke inspanningen,
 • Het verhogen van de weerstand.
De Weleda Duindoorn elixer bevat vitamine C en flavonoiden en wordt uit zongerijpte, verse duindoornbessen bereid tot een weerstandverhogend en vitaliserend elixer.

Energie verhogend

Gebrek aan energie? Een natuurlijk middel om de energie te verhogen is het gebruik van het natuurlijke Weleda Sleedoorn elixer. Deze elixer geeft het lichaam nieuwe energie en versterkt het. Vooral na een periode van grote en zware belasting, zowel lichamelijk als geestelijk, kan de Weleda Sleedoorn elixer een extra steuntje in de rug zijn.
Ook voor vrouwen die net bevallen zijn en borstvoeding geven en vermoeid zijn door zowel de bevalling als de nachtelijke bijvoedingen, kunnen een beroep doen op de Weleda Sleedoorn elixer.

Verschil

Waar zit het verschil tussen de Weleda elixer of Weleda extract? De Weleda elixers zijn gezoet met biologische rietsuiker en/of met honing. Het Weleda berken extract is niet gezoet, er zit geen toevoeging van biologische rietsuiker en/of honing in.

Gebruik

Hoe moeten de Weleda elixers en Weleda extracten gebruikt worden?
Een klein scheutje van de Weleda elixers en Weleda extracten kunnen uitstekend toegevoegd worden in:
 • Een glas mineraalwater,
 • In de yoghurt,
 • In het toetje of andere desserts,
 • In de kwark,
 • In de muesli en enz.
Voor gebruik het flesje even goed schudden!
Kinderen vanaf 1 jaar: 1 theelepeltje Weleda elixer of extract per dag is voldoende.
Worden de elixers of extracten gebruikt voor een kuur (ontslakkingskuur of vastenkuur): Twee maal daags een eetlepel. Een kuur duurt gemiddeld tussen de 3 a 6 weken.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Weleda: producten en verkooppuntenWeleda: producten en verkooppuntenWeleda produceert natuurlijke geneesmiddelen en producten voor de verzorging van lichaam en gezicht. De producten van he…
Weleda citrus lichaamsverzorgingDe verfrissende citroenolie die in de Weleda citrus lichaamsverzorgingsproducten zitten, ruikt heerlijk. Lichaam en gees…

Stress en zorgen verhelpen op natuurlijke wijzeStress en zorgen verhelpen op natuurlijke wijzeWe leven in een maatschappij waarin stress vaak soms ongemerkt de kop opsteekt. We zijn er ons niet van bewust dat ons l…
Arnica verlicht kneuzingen en verstuikingenArnica verlicht kneuzingen en verstuikingenArnica, de normale naam voor de plant (Arnica Montana) is een geneeskrachtig kruid dat reeds honderden jaren gebruikt wo…
Bronnen en referenties
 • http://www.weleda.nl/index.php?id=161 http://www.weleda.nl/lichaamsverzorging/van-top-tot-teen/extracten-en-elixers/berken-extract.html http://www.weleda.nl/lichaamsverzorging/van-top-tot-teen/extracten-en-elixers/berken-elixer.html http://www.weleda.nl/lichaamsverzorging/van-top-tot-teen/extracten-en-elixers/sleedoorn-elixer.html
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.