Weleda Skin Food: voeding voor de huid van lichaam & gezicht

Weleda Skin Food is een huidcrème op basis van natuurlijke plantenextracten, wassen en plantaardige oliën. Het is een veelzijdige crème die je in veel situaties kunt inzetten. De crème is geschikt voor je hele lichaam: van je gezicht tot je voeten. Welke ingrediënten geven Weleda Skin Food haar veelzijdige karakter? Voor welke situaties kun je de crème allemaal gebruiken? Waar kun je Weleda Skin Food kopen en wat is de prijs van de crème?

Wat is Weleda Skin Food?

Weleda Skin Food is een stevige basiscrème waarmee je niet alleen je huid onderhoudt en verzorgt, maar haar bij allerlei kleine huidbeschadigingen ook helpt genezen. De crème ontleent haar beschermende, verzorgende én genezende werking aan natuurlijke plantenextracten, wassen en plantaardige oliën.

Welke ingrediënten bevat de crème?

Weleda Skin Food bevat extracten van kamille, goudsbloem (Calendula) en driekleurig viooltje, die een verzachtende en genezende werking hebben op de huid. De basis van de crème bestaat uit natuurlijke bijenwas, zuivere wolwas en voedende amandelolie. Deze milde olie is zeer zacht voor de huid en wordt om die reden veel toegepast in verzorgingsproducten voor een gevoelige huid. Etherische oliën van onder andere rozemarijn en lavendel werken verzachtend en stimuleren de doorbloeding van de huid. Ook geven ze de crème haar zoetkruidige geur.

Bron: Anelka, PixabayBron: Anelka, Pixabay
Bron: Cocoparisienne, PixabayBron: Cocoparisienne, Pixabay
Bron: 422737, PixabayBron: 422737, Pixabay

Driekleurig viooltje

Het driekleurig viooltje heeft een verzachtende en genezende werking op de huid. De bloemen bevatten veel flavonoïden, anthocyanosiden, slijmstoffen en vitamine E. Toegevoegd aan Weleda Skin Food werkt het extract ontstekingsremmend, beschermend en vochtinbrengend.

Goudsbloem (Calendula)

Calendula werkt zuiverend en verzachtend op een tere of beschadigde huid. De plant bevat salicylzuur, dat werkt bij een droge huid. Tripterpeenverbindingen zorgen voor een ontstekingsremmende werking, samen met de etherische oliën, saponinen en flavonoïden in de plant. De laatste twee zijn samen met caroteen, slijmstoffen, oleanolzuur en tocoferolen verantwoordelijk voor de verzachtende en jeukstillende eigenschappen van Calendula. In Weleda Skin Food ondersteunen deze stoffen de gevoelige huid en bevorderen ze de genezing.

Kamille

Kamille heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid. De aanwezige flavonoïden en oliën herstellen en verzachten een rode, schrale huid. Toegepast in Weleda Skin Food gaat kamille ontstekingen en huidirritatie tegen en heeft de plant een reinigende, helende werking op de huid.

Bron: Efraimstochter, PixabayBron: Efraimstochter, Pixabay
Bron: Alexas Fotos, PixabayBron: Alexas Fotos, Pixabay
Bron: Abdecoral, PixabayBron: Abdecoral, Pixabay

Bijenwas

Net zoals bijenwas bijen bescherming geeft tegen kou, legt bijenwas een natuurlijk beschermend laagje om de huid en beschermt haar tegen invloeden van buitenaf. De was sluit de huid niet af, maar laat zuurstof door. Doordat de was zeer zacht is voor de huid, is ze geschikt voor de gevoelige huid.

Wolwas

Wolwas is zeer licht en wordt uitgescheiden door de talgklieren van schapen. De was bevat stoffen die vocht van buiten aantrekken en dit doorgeven aan de huidcellen. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat er niet te veel vocht uit de huid ontsnapt.

Amandelolie

Amandelolie wordt gewonnen uit zoete amandelen en heeft een aangenaam kalmerende invloed op een snel geïrriteerde en gevoelige huid. De olie voedt en verzacht de huid en brengt haar tot rust.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie verzacht de huid en werkt bij een droge, schilferende hoofdhuid. De etherische olie heeft een antibacteriële werking en stimuleert de doorbloeding van de huid.

Lavendelolie

Lavendelolie uit de bloemen van de lavendelplant werkt verzachtend en genezend op de huid en heeft een ontsmettende werking vanwege het hoge gehalte aan linalol. Ook bevat de olie ketonen, die nieuw huidweefsel aanmaken en ontstekingen verminderen.

Waarvoor gebruik je Weleda Skin Food?

Weleda Skin Food kun je voor allerlei lichte huidproblemen gebruiken, zoals schrale handen, ruwe voeten, droge ellebogen en schaafwondjes.

Bron: Wokandapix, PixabayBron: Wokandapix, Pixabay
Bron: Wokandapix, PixabayBron: Wokandapix, Pixabay
Bron: Krystofos, PixabayBron: Krystofos, Pixabay

Schrale handen

Als je last hebt van droge handen of kloofjes nadat je in de tuin hebt gewerkt, hebt gesleuteld aan auto of fiets of met je handen in het sop hebt gezeten, kun je ze inwrijven met Weleda Skin Food. Ook als je voor je werk je handen veel moet wassen en ze daardoor droog en ruw aanvoelen, kun je ze iedere avond voor het slapengaan inwrijven met deze huidcrème. Masseer de crème zacht in de huid totdat je huid de crème helemaal heeft opgenomen. Vooral aan de bovenkant van de hand, want daar kan de huid er soms droog en rimpelig uitzien.

Droge knieën en ellebogen

Weleda Skin Food helpt ook om droge, ruwe plekjes aan ellebogen en knieën weer zacht te krijgen. Neem hiervoor een kleine hoeveelheid crème in je hand en wrijf hiermee de droge huid in.

Ruwe voeten

Voelt de huid van je voeten droog en ruw aan, dan kun je ze voor het slapengaan inwrijven Weleda Skin Food. Tijdens de nacht neemt je huid de voedende en verzorgende ingrediënten uit de crème op, zodat je voeten s ochtends zacht en glad aanvoelen. De wolwas en bijenwas in de crème helpen eelt voorkomen en amandelolie maakt harde en verhoornde huid zacht.

Droge gezichtshuid

Weleda Skin Food is ook te gebruiken bij een schrale en droge, schilferende gezichtshuid. Bijvoorbeeld in de winter, bij koud vriesweer en droge lucht in huis door centrale verwarming. Neem een kleine hoeveelheid crème in je hand en breng dit met zachte bewegingen aan op de droge plekken.

Gesprongen lippen

Weleda Skin Food herstelt droge en gesprongen lippen. Hiervoor breng je voorzichtig een klein beetje crème aan op de tere huid.

Schaafwondjes

Weleda Skin Food kun je ook gebruiken voor de behandeling van schaafwondjes. De crème werkt verzachtend en genezend op licht beschadigde huid. Breng de crème voorzichtig aan.

Verkooppunten

Weleda Skin Food is te koop in veel natuurwinkels, reformzaken en drogisterijen. Ook kun je de crème online bestellen. Vaak is deze dan voordeliger.

Prijs

Een tube van 30 ml kost rond 5,49 en voor een tube van 75 ml betaal je ongeveer 9,99 (prijzen gelden voor 2016).
© 2016 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Weleda citrus lichaamsverzorgingDe verfrissende citroenolie die in de Weleda citrus lichaamsverzorgingsproducten zitten, ruikt heerlijk. Lichaam en gees…
Natuurlijke babyverzorgingNatuurlijke babyverzorgingBaby´s moeten vaak in bad. Niet eens zozeer om het vuil weg te wassen, meer om de huidfunctie en de inwendige organen te…
Weleda elixers en extracten voor een natuurlijke gezondheidDe natuurlijke Weleda elixers en Weleda extracten kunnen uitstekend gebruikt worden tegen voorjaarsmoeheid, tijdens de z…

Weleda deodorant op basis van etherische olieWeleda deodorant is deodorant op basis van etherische olie: vluchtige olie uit planten die geurstoffen bevat en vaak ook…
Weleda Rosa Mosqueta: verzorging bij de eerste lijntjesWeleda Rosa Mosqueta is een serie gezichtsverzorgingsproducten op basis van de wilde roos, de Rosa Mosqueta. Deze uiters…
Bronnen en referenties
 • http://www.weleda.nl/product/intensieve-verzorging/skin-food
 • Weleda Berichten nummer 191
 • Weleda Berichten nummer 208
 • Weleda Berichten nummer 198
 • http://www.anthemis.nl/aroma/kamille.htm
 • http://www.nivea.nl/Advies-Tips/face-care/ingredient-gallery/chamomile
 • http://www.menselijk-lichaam.com/fytotherapie/driekleurig-viooltje/
 • https://maher-shop.com/nl/autre-huile/118-rozemarijnolienatuurlijke-olien.html
 • http://plazilla.com/page/4295017025/lavendelolie-als-wondermiddel
 • Afbeelding bron 1: Anelka, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Cocoparisienne, Pixabay
 • Afbeelding bron 3: 422737, Pixabay
 • Afbeelding bron 4: Efraimstochter, Pixabay
 • Afbeelding bron 5: Alexas Fotos, Pixabay
 • Afbeelding bron 6: Abdecoral, Pixabay
 • Afbeelding bron 7: Wokandapix, Pixabay
 • Afbeelding bron 8: Wokandapix, Pixabay
 • Afbeelding bron 9: Krystofos, Pixabay
Annemiekkrogt (30 artikelen)
Laatste update: 27-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 18
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.