Weleda deodorant op basis van etherische olie

Weleda deodorant is deodorant op basis van etherische olie: vluchtige olie uit planten die geurstoffen bevat en vaak ook antibacteriële eigenschappen heeft. Etherische olie neutraliseert zweetgeurtjes en verfrist zonder de poriën af te sluiten. Weleda deodorant wordt goed verdragen door mensen met gevoelige huid, allergie, eczeem en een overgevoeligheid voor parfum en geurstoffen. Welke deodoranten heeft Weleda en hoe gebruik je ze? Welke ingrediënten zitten er in Weleda Deodorant en wat zit er juist niet in?

Welke deodoranten heeft Weleda?

Weleda heeft drie deodoranten in haar aanbod lichaamsverzorgingsproducten: Citrus Deodorant, Salvia Deodorant en Wilde Rozen Deodorant (gegevens uit 2016).

Bron: Hans, PixabayBron: Hans, Pixabay
Bron: Pixel2013, PixabayBron: Pixel2013, Pixabay
Bron: Hansbenn, PixabayBron: Hansbenn, Pixabay

Citrus Deodorant

Deze deodorant bevat etherische oliën uit de bloem, blad en schil van verschillende citrusvruchten, waaronder citroen en sinaasappel. Ook bevat de deo etherische olie van lavendel. De deodorant verfrist zonder de natuurlijke huidfuncties te belasten. De etherische olie in Citrus Deodorant is fototoxisch. Dit betekent dat je huid waarop je de etherische olie hebt aangebracht onder invloed van UV-licht kan reageren met blaarvorming, kleurveranderingen, oedeem (zwelling) of zonnebrand. Om die reden kun je voor het zonnen beter geen Citrus Deodorant gebruiken.

Salvia Deodorant

Salvia Deodorant ruikt kruidig fris door etherische oliën van salvia (salie), eucalyptus, pepermunt, den, tea tree, lavendel en tijm. De oliën hebben bijna allemaal een antibacteriële werking en etherische olie van salvia en den gaat overmatig zweten tegen.

Wilde Rozen Deodorant

Wilde Rozen Deodorant heeft het zoete aroma van honderden rozenblaadjes. De deodorant bestaat uit een compositie van etherische olie van onder andere Damascus-rozen, neroli en ylang-ylang. Deze natuurlijke geurstoffen uit planten geven de huid een uitbundige bloemengeur en neutraliseren ongewenste lichaamsgeurtjes.

Hoe gebruik je Weleda deodorant?

Verstuif s ochtends na het douchen of wassen een beetje deo onder je oksels. Gebruik de deodorant niet direct na het scheren of epileren van de huid, want dat prikt. De etherische olie in Citrus deodorant is fototoxisch, daarom kun je voor het zonnen beter geen Citrus deodorant gebruiken.

Wat zit er in?

Weleda deodorant bestaat uit biologische alcohol, zuiver water en een compositie van etherische oliën. In Weleda deodorant kun je onder andere twaalf etherische oliën vinden en ook een extract.

Citroenolie

Etherische citroenolie uit de schil van verse citroenen werkt verfrissend, reinigend en antibacterieel. Voor 1 kg olie is 200 kg citroenschillen nodig. In Weleda Citrus Deodorant zorgt de olie voor een uiterst frisse geur. De olie is fototoxisch, daarom kun je voor het zonnen beter geen Citrus Deodorant gebruiken.

Etherische olie van dennen

Etherische dennenolie uit de naalden van de grove den is sterk antibacterieel en werkt onder andere bij overmatig zweten. In Weleda Salvia Deodorant helpt de olie tegen zweetgeur en draagt ze bij aan de kruidig frisse geur.

Eucalyptusolie

Eucalyptusolie uit de twijgen en bladeren van de eucalyptusboom heeft een typische eucalyptusgeur en werkt antibacterieel. Samen met etherische olie van onder andere pepermunt, salvia, den, tea tree, lavendel en tijm geeft de etherische olie Weleda Salvia Deodorant haar kruidig frisse geur en helpt deze tegen zweten.

Bron: Hans, PixabayBron: Hans, Pixabay
Bron: Hans, PixabayBron: Hans, Pixabay
Bron: Manseok, PixabayBron: Manseok, Pixabay

Lavendelolie

Lavendelolie uit de bloemblaadjes van de lavendelplant werkt bacteriedodend en is uiterst zacht voor de huid. Ook brengt de geur je tot rust. In Weleda Citrus Deodorant en Salvia Deodorant voegt lavendelolie zachte frisheid toe.

Etherische olie van neroli

Nerolie-olie is ook wel bekend als sinaasappel- of oranjebloesemolie. De olie wordt gewonnen uit de bloesems van de bittere sinaasappelboom. Nerolie-olie reinigt de huid en heeft een exotische bloemengeur die opwekkend werkt. In Weleda Wilde Rozen Deodorant draagt ze bij aan de uitbundige bloemengeur.

Pepermuntolie

Etherische olie van pepermunt wordt gewonnen uit de bloemblaadjes en -toppen van de pepermuntplant. De olie geeft Weleda Salvia Deodorant een opwekkende, frisse geur.

Etherische olie van rozen

Weleda Wilde Rozen Deodorant bevat etherische olie van de Damascus-roos, een speciale geurroos die groeit in Turkije, Marokko en Bulgarije. De uiterst verfijnde geur wordt gevormd door een aantal van de vierhonderd chemische componenten waaruit de etherische olie bestaat. Niet minder dan 900 kilo rozenblaadjes is nodig voor 1 liter rozenolie. Dat maakt haar tot één van de duurste etherische oliën ter wereld. De olie staat bekend om haar antibacteriële eigenschappen.

Etherische olie van salvia

Etherische olie uit de bladeren en paarse bloemetjes van salvia of salie heeft een sterke geur en helpt tegen zweten. Ook heeft de olie antibacteriële eigenschappen, die goed van pas komen in Weleda Salvia Deodorant.

Etherische olie van sinaasappel

Sinaasappelolie uit de schil van sinaasappel is een zoete en frisse olie tegelijk. De olie zorgt in Weleda Citrus Deodorant voor zachte frisheid. Omdat de olie fototoxisch is, kun je Citrus Deodorant beter niet voor het zonnen gebruiken.

Bron: Mayapujiati, PixabayBron: Mayapujiati, Pixabay
Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay
Bron: Pixel2013, PixabayBron: Pixel2013, Pixabay

Tea tree etherische olie

Tea tree olie wordt gewonnen uit de bladeren en twijgen van de theeboom, die groeit in Australië, India, Afrika en Indonesië. De scherp ruikende olie heeft een sterk antibacteriële werking. Om die reden is de olie toegevoegd aan Weleda Salvia Deodorant..

Tijmolie

Tijmolie heeft een kruidig aroma en krachtig antibacteriële eigenschappen. De olie draagt bij aan de kruidig frisse geur van Weleda Salvia Deodorant.

Etherische olie van ylang-ylang

Ylang-ylangolie wordt gewonnen uit de zachtpaarse, gele of roze bloemen van de Ylang boom of Cananga odorata, die groeit in Indonesië en de Filipijnen. De olie heeft een bijna bedwelmende bloemengeur die wat weg heeft van jasmijn en hyacint. Wellicht kun je deze waarnemen in Weleda Wilde Rozen Deodorant. Ylang-ylangolie is heel zacht voor de huid en wordt toegepast bij onder andere een geïrriteerde huid.

Extract van wilde rozen

In Weleda Wilde Rozen Deodorant zit een extract uit de loofblaadjes van wilde rozen (Rosa Mosqueta). Dit extract werkt samentrekkend, vitaliserend en verfrissend op de huid.

Wat zit er niet in

Weleda deodorant bevat geen antitranspiranten (bijvoorbeeld aluminumchloride), die direct op de zeetklieren en -kanalen inwerken en daardoor een belasting kunnen vormen voor het lichaam. Ook bevat de deodorant van Weleda geen parabenen of andere kunstmatige ingrediënten en gefixeerd parfum.

Waar koop je Weleda deodorant?

Weleda deodorant is te koop in veel natuurwinkels, reformzaken en drogisterijen. Ook kun je de deodorant online bestellen. Vaak is deze dan voordeliger in prijs.

Wat kost het?

Voor een flesje Salvia en Citrus Deodorant van 30 ml betaal je ongeveer 6,49 en voor 100 ml 13,99 (prijzen gelden voor 2016). Wilde Rozen Deodorant kost iets meer: 7,99 voor 30 ml en 16,49.
© 2016 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weleda citrus lichaamsverzorgingDe verfrissende citroenolie die in de Weleda citrus lichaamsverzorgingsproducten zitten, ruikt heerlijk. Lichaam en gees…
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Weleda Berken cellulitis olieDe Weleda berken cellulitis olie helpt cellulitis voorkomen. De cellulitis olie verbetert de bestaande cellulitis en de…
Weleda: producten en verkooppuntenWeleda: producten en verkooppuntenWeleda produceert natuurlijke geneesmiddelen en producten voor de verzorging van lichaam en gezicht. De producten van he…

Shea butter, de kracht van natuurlijke huidverzorgingShea butter, de kracht van natuurlijke huidverzorgingDe natuur biedt prachtige middelen voor de verzorging en bescherming van onze huid. Een voorbeeld daarvan is shea butter…
Weleda Skin Food: voeding voor de huid van lichaam & gezichtWeleda Skin Food is een huidcrème op basis van natuurlijke plantenextracten, wassen en plantaardige oliën. Het is een ve…
Bronnen en referenties
 • http://www.weleda.nl/verzorging/lichaamsverzorging/deodoranten
 • http://www.aromatherapie-info.com/
 • http://www.anthemis.nl/
 • Weleda Berichten nummer 203
 • Weleda Berichten nummer 201
 • Weleda Berichten nummer 202
 • Weleda Berichten nummer 207
 • Afbeelding bron 1: Hans, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Pixel2013, Pixabay
 • Afbeelding bron 3: Hansbenn, Pixabay
 • Afbeelding bron 4: Hans, Pixabay
 • Afbeelding bron 5: Hans, Pixabay
 • Afbeelding bron 6: Manseok, Pixabay
 • Afbeelding bron 7: Mayapujiati, Pixabay
 • Afbeelding bron 8: PublicDomainPictures, Pixabay
 • Afbeelding bron 9: Pixel2013, Pixabay
Annemiekkrogt (30 artikelen)
Laatste update: 27-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 16
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.