Wallen en kringen onder ogen verminderen met oogroller

Wallen en kringen onder ogen verminderen met oogroller Wallen of kringen onder de ogen geven je een vermoeide aanblik en vaak zullen anderen je leeftijd er hoger door inschatten. Verschijnselen als wallen en kringen onder de ogen zijn deels een gevolg van je levensstijl maar daarnaast is het ook gedeeltelijk erfelijk bepaald. Wat de oorzaak ook is, wallen en kringen onder ogen zijn goed te maskeren of verminderen door gebruik te maken van een goede vochtinbrengende crème of serum. Crèmes die aangebracht kunnen worden met een oogroller zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Zo hoef je je handen niet vettig te maken en kun je het product bovendien goed inmasseren.

Oogroller tegen wallen en kringen


Hoe ontstaan wallen en kringen onder en om de ogen?

Veel mensen hebben er last van: wallen onder de ogen of opvallende kringen om de ogen. Dit kan een bron van schaamte zijn: het wordt geassocieerd met vermoeidheid of met het niet goed zorgen voor het uiterlijk. Ook worden mensen die last hebben van wallen en kringen vaak ouder ingeschat en dat vindt ook niet iedereen fijn. Maar hoe komt het dat men hier last van krijgt?

Wallen zijn te definiëren als 'uitbochtingen' onder het oog. Er bevindt zich daar dan een teveel aan huid of vet. Het komt voor dat bij iemand de oogkas simpelweg wat te klein is voor het stootkussentje dat zich onder het oog bevindt, waardoor dit erg gaat opvallen. Dit is iets erfelijks: als je ouders hier last van hebben dan is de kans groter dat je het zelf ook krijgt. Wordt men ouder dan gaat het verschijnsel meer opvallen. Dat heeft te maken met het slapper worden van de huid. Er bevindt zich onder het oog een soort bindweefselschotje dat de huid en het vet onder het oog op zijn plaats houdt, maar met de jaren verliest dit z'n stevigheid en daarmee het vermogen om huid en vet goed op hun plaats te houden.

Een ander probleem waar mensen vaak mee te kampen krijgen is het ontstaan van donkere kringen om de ogen. Het gaat daarbij in feite om een groef in de huid onder de wallen. Deze groeven hebben vaak een donkere verkleuring. Soms is dit genetisch bepaald, maar het kan ook komen door een tekort aan vocht in dit deel van het gezicht. Bij een vochttekort of een ontregelde vochthuishouding bijvoorbeeld door te weinig drinken, overmatige blootstelling aan de zon of door ziekte wordt de huid onder de ogen dunner waardoor de laag onder de huid als het ware gaat doorschijnen. Het onderliggen botvlies en de bloedvaten geven de groef dan een donkerdere kleur.

Wallen bestrijden met een oogroller

Wil je een product gaan gebruiken om wallen onder de ogen te bestrijden dan is het goed te kijken naar vochtinbrengende of hydraterende serums en crèmes. Deze worden ook wel vaak aangeprezen als anti-age producten of oogcontourcrèmes. Je kunt dan kiezen voor een serum of crème die je met de vingertoppen kunt aanbrengen, maar er bestaan ook handige oogrollers. Deze stellen je in staat het product heel nauwkeurig aan te brengen zonder bovendien je handen vettig te hoeven maken. Het gebruik van een oogroller heeft daarnaast nog een ander voordeel. Wil je wallen onder de ogen bestrijden dan kan het helpen om het gebied dagelijks wat te masseren. Een oogcrème met ingebouwde roller is daarvoor bij uitstek geschikt. Veel van de producten gericht op het bestrijden van wallen onder de ogen bevatten cafeïne en/of fruitzuren. Enkele producten die je hiervoor zou kunnen gebruiken zijn de volgende:
 • Olaz Eyes Ultimate
 • Olaz Eyes Verstevigend
 • Olaz Total effects 7in1 Oogcrème
 • Olaz Regenerist Liftend Serum Oogcontourcrème
 • Biodermal Oogcrème
 • Biodermal Anti Age Oogserum
 • L'oréal Men Expert Hydra Energetic Boost Oog Roller
 • Garnier Skin Naturals Ultra Lift Oogserum
 • Nivea CELLular Anti Age 45+ Oogcontourcrème
 • Skin Doctors Instant eyelift
 • Bloomm Oogroller Minder Wallen en Rimpels
 • Weleda Oogcontourcrème Granaatappel

Kringen bestrijden met een oogroller

Zoals gezegd ontstaan kringen om de ogen doorgaans als gevolg van een vochttekort in dit gebied. Hier kun je aanleg voor hebben, maar het kan ook samenhangen met je levensstijl. Slaap je bijvoorbeeld weinig, eet je ongezond of drink je veel alcohol wat vocht-onttrekkend werkt dan kan dit zijn weerslag hebben op je uiterlijk. Wat de oorzaak van je kringen ook is: een vochtinbrengende crème of een vochtinbrengend serum kan dan helpen om de kringen minder zichtbaar te maken of zelfs helemaal te doen laten verdwijnen. Het doel van deze producten is om de huid in een betere conditie te krijgen en verkleuringen te maskeren. Enkele producten die je hiervoor kunt gebruiken zijn de volgende:
 • Nivea CELLular Radiance Camouflerende Oogcontourcrème
 • Garnier Skin Naturals BB Cream Oogroller
 • Garnier Skin Naturals BB Cream Oogroller Light
 • Marbert Daily Care Roll-On Eye Care Oogroller
 • South Beach Oogroller
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Donkere kringen onder je ogen, wat doe je er aan?Donkere kringen onder je ogen, wat doe je er aan?Donkere kringen onder de ogen zijn voor veel mensen een storende factor. Ze zien er niet fris en uitgeslapen uit, wat ku…
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Wallen: wat zijn het en wat kun je eraan doen?Iedereen heeft er wel eens last van: wallen. Je hebt slecht geslapen, bent uit gegaan of je hebt er gewoon altijd last v…
Last van wallen? Verminder ze met smoothiesLast van wallen? Verminder ze met smoothiesHeb je last van wallen en donkere kringen onder de ogen? Hebben de vele feestjes hun gevolgen voor de huid? Gelukkig kan…

Producten voor het verzorgen van een tattooProducten voor het verzorgen van een tattooEen goede verzorging is essentieel voor het helingsproces van een net gezette tattoo. De tatoeëerder zal je tatoeage na…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Engin Akyurt, Pixabay
 • https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/uiterlijk/wallen-en-kringen-onder-de-ogen/item28967
 • https://www.gezondheidenco.nl/281751/hoe-ontstaan-wallen-ogen-en-hoe-kom-eraf/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Periorbital_dark_circles
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 15-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.