Beauty: gezichtsmaskers

Beauty: gezichtsmaskers Je huid af en toe verwennen is helemaal niet erg. Naast de dagelijkse reiniging kan je huid ook wel wat extra’s gebruiken. Bijvoorbeeld eenmaal per week een masker zal je huid goed doen. De meeste merken hebben prima maskers op de markt, ook variatie in prijs, en afhankelijk van het huidtype is het goed een masker te kiezen en dit zorgvuldig op te brengen.

Vooraf

Om een masker goed het werk te kunnen laten doen is het van belang dat het gezicht eerst goed gereinigd gaat worden. De dagelijkse reinigingsproducten kunnen dit prima doen. Daarna is het goed de huid te openen (de poriën), om het vuil er uit te krijgen en het masker zo goed mogelijk het werk te kunnen laten doen.

Er zijn speciale stoomapparaten voor je gezicht in de handel, maar met een handdoek boven een hete bak water hangen kan natuurlijk ook. Desgewenst kan er nog iets van kamille aan het water toegevoegd worden.

Welk masker?

Welke masker je moet nemen is afhankelijk van je huidtype.
  • Een gecombineerde huid (normaal tot vet) komt het meeste voor. Een reinigend masker is het beste voor dit huidtype. M.n. de talgproductie moet in de hand gehouden worden en de reinigende maskers helpen in dit proces.
  • De droge huid kan trekkerig aanvoelen, heeft voeding nodig en moet soepel gehouden worden. Een masker dat voedingsstoffen aan de huid toevoegt en zacht en soepel houdt, is het beste voor dit huidtype.
  • Ook een gevoelige huid kan een beetje trekkerig aanvoelen. Dit huidtype raakt snel geïrriteerd. Een masker wat de huid laat rusten en verzacht werkt het beste voor dit huidtype.

Opbrengen masker?

De omschrijving op de verpakking geeft aan hoeveel tijd een masker op de huid moet blijven zitten. Maar meestal varieert dit van 15 tot 25 minuten en bij voorkeur op een warme huid. Probeer het bijvoorbeeld te combineren met een te nemen bad. In dat geval eerst even in bad liggen om de huid warm te laten worden en lekker te ontspannen en daarna het masker aanbrengen. Na een douche kan het natuurlijk ook, probeer altijd zo ontspannen mogelijk het masker “te ondergaan”.

Een masker kan opgebracht worden met schone vingers, maar beter is een speciaal kwastje te gebruiken. De kwastjes zijn in de gangbare drogisterijen te koop.

Breng het masker altijd zo op dat de mond en ogen volledig vrijgehouden worden. Voor de ogen zijn er speciale maskers op de markt. De huid is hier veel gevoeliger.
Ook voor de lippen zijn er speciale crèmes op de markt. Als je toch alles goed onderhanden wil nemen, kan dit gecombineerd worden, maar houdt de zones rond de ogen en de mond wel goed aan.

Afspoelen met lauwwarm water.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Peel off gezichtsmaskers voor de manElke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook de huid van de man. Het is al lange tijd geen taboe meer d…
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Natuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerNatuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerZelf een masker voor de huid maken. Het kan . Zelf een gel masker maken dat de fruitzuren van kiwi en papaja bevat zorgt…

Madonnalelie, mooi en geneeskrachtigDe lelie is een van de oudste bolgewassen die we kennen. In oude geschriften en op afbeeldingen, die dateren van 2000 to…
Pruiken en haarstukjesPruiken en haarstukjesPruiken en haarstukjes,u zult zich er niet van bewust zijn van het aantal mensen dat gebruik maakt van een pruik of haar…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 09-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.