CHI stijltangen van Farouk: De beste stijltang die er is?

Welke stijltang is het beste? Waar moet je beginnen bij je zoektocht naar een stijltang? Er zijn zoveel stijltangen op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het merk CHI van Farouk staat bekend om zijn kwalitatief geweldige stijltangen. In dit artikel informatie over de CHI stijltangen, de soorten en over imitatieversies.

Stijltangen van CHI

Wanneer je op het Internet op zoek gaat naar een goede of de beste stijltang zal de naam CHI vaak vallen. De CHI stijltangen van het merk Farouk staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit. Ze zouden je haar zacht, stijl en glanzend maken. De nieuwe CHI Nano zou zelfs steriliseren en slechte bacteriën doodmaken. Ze worden supersnel heet en de volledige keramische platen zorgen voor zo min mogelijk beschadiging aan je haar. Negatieve ionen zorgen ervoor dat het haar niet statisch wordt. Maar bij dit plaatje hoort een prijsje. De CHI stijltangen zijn erg prijzig. Voor zon 150 tot 200 euro kun je er op internet één kopen. Ook bij sommige kapperszaken zijn de CHI stijltangen te koop. Voor deze prijs heb je wel een levenslange garantie op de keramische platen.

Soorten CHI stijltangen

Wanneer je eenmaal besloten hebt de veel geprezen CHI stijltang aan te schaffen, rest je nog het uitzoeken van één van de vele soorten CHI stijltangen. Welke de beste voor jou is, hangt af van je soort haar. Zo heb je de originele Farouk CHI Straightener. Deze stijltang is een bestseller en geschikt voor de meeste soorten haar. Wanneer je een stijltang wilt waar je ook krullen mee kan maken, kun je het beste een stijltang uitzoeken met smallere keramische platen. De Farouk Wee CHI Iron of de Chi 3/4" Red Volumizer Flat Iron zijn dan goede opties. Deze hebben smalle platen waarmee je gemakkelijk krullen kunt creëren door de tang te draaien door het haar. CHI heeft zelfs een krul- en stijltang in één. Dit is de CHI 2 in 1 Ceramic Digital Curling - Flat Iron. Deze heeft vlakke platen met een ronding die je kunt gebruiken om krullen te maken. De CHI Nano zou bacteriën doden en steriliseren. Meer over de CHI Nano in het artikel: Farouk CHI Nano: De beste stijltang die er is?. De CHI Turbo heeft een ergonomische grip en fluweel voor hittebescherming. En zo zijn er nog veel meer verschillende CHI stijltangen. Vaak zijn ze verkrijgbaar in de zogenaamde special edition, met leuke kleurtjes. Deze verschillen echter niet van de soort stijltang. Ook zijn ze vaak verkrijgbaar met een digitaal display om de graden weer te geven.

Nep CHI stijltangen

Wanneer je zeker wilt weten dat je een echte CHI stijltang hebt, maak dan niet de fout een CHI stijltang op eBay te kopen. Er zijn namelijk veel imitatieversies van de CHI op de markt. Deze worden vaak veel goedkoper aangeboden, wat vaak al een indicatie dat de CHI niet authentiek is. Deze nep CHI stijltangen zijn lang zo goed niet als de echte en gaan vaak zomaar kapot. Een neppe CHI stijltang kun je herkennen aan de stekker, het logo, het label op de tang, het aan/uit knopje, het LED-lampje, en soms bevestigingen met schroeven. Echter, vaak worden de tangen aangeboden met het plaatje van een echte CHI stijltang. Wanneer je dus zeker wilt zijn van een echte stijltang, koop hem dan bij een kapperszaak of een gerenommeerde website.

Is een CHI stijltang de prijs waard?

Wanneer je zeker wilt zijn van een goede stijltang, is het absoluut aangeraden een CHI te kopen. Dit betekent echter niet dat het per se de allerbeste stijltang is. Er zijn ook minder prijzige stijltangen die heel goed zijn. Deze hebben vaak dezelfde kenmerken als een CHI stijltang. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je een stijltang van een goede kwaliteit wilt kopen, zoals de negatieve ionen en de keramische platen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Farouk CHI Nano: De beste stijltang die er is?recensieFarouk CHI Nano: De beste stijltang die er is?De stijltangen van CHI staan bekend als kwalitatief erg sterke stijltangen. Één van de laatste stijltangen van CHI is de…
Hoe maak je krullen in je haar?Hoe maak je krullen in je haar?Veel mensen willen er iedere dag leuk uit zien met hun haar. De ene persoon kan meer met z'n haar dan de andere persoon.…
Een mini-stijltang: Dé must-have voor alle vrouwen!Je kent het verschijnsel wel: vrouwen met krullen willen stijl haar en vrouwen met stijl haar willen juist krullen. Hier…
Mooi haar met de stijltang en de krultangMooi haar met de stijltang en de krultangJe hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden…

Smoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarSmoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarMooi, soepel, vol en glanzend haar krijg je door het eten van proteïnen en vitamine B. Deze bevinden zich onder andere i…
Reactie

Nelly, 11-05-2009
Ik heb een vraag ik heb er pas een gekocht ik hoor er verschillende verhalen over de een zegt dat die niet slecht voor het haar is en de andere zegt van wel wat is nu waar gr nelly Reactie infoteur, 12-05-2009
Hallo Nelly,

Stijlen zal nooit 'goed' voor je haar zijn. Wanneer je je haar stijlt met een stijltang zonder het te verzorgen, zal het na een tijd droog en beschadigd worden. Toch zijn er manieren om de schade zoveel mogelijk te beperken. Een paar punten waar je op kunt letten:

1. Koop een goede stijltang. Denk aan de volledige keramische platen, verstelbare temperatuur en dergelijke. Voor meer informatie verwijs ik je naar het volgende artikel: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/35524-kiezen-en-kopen-van-de-beste-stijltangstraightener.html

Een goede stijltang zal je haar zeer weinig tot weinig beschadigen.

2. Stijl je haar niet te vaak. Wanneer je dit elke dag doet zal het de kans vergroten dat je haar beschadigd. Bovendien zorgt een goede stijltang ervoor dat je haar stijl blijft tot de volgende wasbeurt. Elke dag stijlen is dus niet nodig.

3. Gebruik een hittebeschermend product. Dit product zal een laagje om je haar aanbrengen die het beschermd tegen de hitte. Deze producten zijn te verkrijgen in dure en goedkope varianten. De CHI Silk Infusion is in geprezen product, maar wel erg prijzig. Bij de drogisterij kun je ook goedkopere varianten vinden.

4. Gebruik een goede shampoo en conditioner om je haar te verzorgen tijdens het wassen.

Samengevat: Met de juiste producten en verzorging zal de beschadiging aan je haar erg meevallen. Vaak zal je haar zelfs zachter aanvoelen na het stijlen. Het is dan niet erg je haar regelmatig te stijlen.

Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 29-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.