Duurste cosmetische operaties

Duurste cosmetische operaties Plastische chirurgie en cosmetische operaties zijn een medische specialisatie om uit esthetisch of functioneel oogpunt uiterlijke aanpassingen aan te brengen. Een cosmetische operatie is één van de vormen van plastische chirurgie. Niet alle plastische ingrepen zijn echter bedoeld om het uiterlijk te verfraaien. Er zijn ook nog reconstructieve ingrepen. Met reconstructieve chirurgie worden operaties bedoeld om lichamelijk letsel te herstellen of de schade zoveel mogelijk te herstellen. Dit lichamelijke letsel kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een aangeboren afwijking, ongeval of ziekte. Cosmetische operaties zijn gericht op het verfraaien van bepaalde delen van het lichaam.

Oorsprong van plastische chirurgie

De technieken die tegenwoordig nog steeds gebruikt worden voor cosmetische operaties zijn ooit opgedaan bij het uitvoeren van noodzakelijke plastische chirurgie. Deze manier van opereren is na de eerste wereldoorlog veel gebruikt om mensen met verminkingen weer op te lappen.

Vergoedt de zorgverzekering een cosmetische operatie?

Over het algemeen is te stellen dat cosmetische operaties niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen op de regel. Deze uitzonderingen worden vrijwel jaarlijks gewijzigd, waardoor het per jaar kan verschillen wat ze wel en niet vergoeden. Het moet in ieder geval gaan om een ingreep uit medische noodzaak. Hierbij kunt u denken aan het verhelpen van verminkingen of aangeboren misvormingen. In het verleden moest er sprake zijn van een medische indicatie, maar tegenwoordig wil een medische indicatie nog niet zeggen dat het vergoed gaat worden. Het is ook niet meer voldoende dat er sprake is van psychisch lijden. Uitsluitend op basis hiervan zal er geen vergoeding volgen. De zorgverzekeraars kunnen een uitgebreidere dekking bieden in de aanvullende dekkingen.

De duurste cosmetische operaties?

De meest uitgevoerde cosmetische operaties komen niet voor vergoeding in aanmerking. De vijf duurste cosmetische operaties moeten door diegenen die de operatie wensen, zelf gedragen worden. Hieronder treft u een overzicht aan van de duurste cosmetische operaties.

5) Kuitvergroting
Gemiddelde kosten voor de operatie: 5.800

Een kuitvergroting is vooral populair onder bodybuilders. Door implantaten in de kuiten in te brengen lijken ze gespierder. In de knieholte wordt een snede geplaatst en de implantaten ingebracht. De omvang van de implantaten zijn afhankelijk van de wensen van de patiënt. Deze ingreep is ook mogelijk voor mensen die verschil in de omvang van de beide kuiten hebben.

4) Voorhoofdlift en wenkbrauwlift
Gemiddelde kosten voor de operatie: 5.900

Deze operatie is bedoeld om het verzakken van de huid van het voorhoofd of boven de wenkbrauwen te verhelpen. Door het verzakken worden er namelijk rimpels gevormd.

3) Knielift
Gemiddelde kosten voor de operatie: 6.500

Deze operatie is uitsluitend bedoeld om de knieën er jonger uit te laten zien. De gevormde littekens blijven altijd zichtbaar, maar ze gaan er wel jonger uitzien volgens de deskundigen. Voor een dergelijke zinloze operatie moet 6.500 neergelegd worden.

2) Grondige facelift
Gemiddelde kosten voor de operatie: 7.350

Dit omvat een eventueel noodzakelijke lift, maar ook het verwijderen van overtollige huid in het gezicht.

1) Borstspiervergroting
Gemiddelde kosten voor de operatie: 8.800

Bij een borstspiervergroting wordt de omvang en de vorm van de borstspier veranderd. Deze ingreep is voor mannen die grotere borstspieren wensen, waardoor ze er steviger uit gaan zien.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoonheidsoperatie niet zonder risicoSchoonheidsoperatie niet zonder risicoEen schoonheidsoperatie is een ingreep die bedoeld is als subjectieve verfraaiing van het menselijk lichaam. Een medisch…
Tieners en plastische chirurgieJe hoort en ziet het de laatste tijd steeds meer. Plastische chirurgie. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. A…

Ontevreden zijn over je figuurOntevreden zijn over je figuurVrijwel elke vrouw wil iets aan haar lichaam veranderen, met het gewicht op nummer 1. Door ontevreden zijn over ons lich…
Buikvet: Zo kom je effectief van dat buikje af!Buikvet: Zo kom je effectief van dat buikje af!De spijkerbroeken worden maar lager en lager. En jouw buik is net iets te dik. Een blubberbuikje met lovehandles eigenli…
Bronnen en referenties
  • http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/958548/2009/08/06/De-tien-duurste-plastische-ingrepen.dhtml
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.