Lachrimpels rond de mond verwijderen met carboxytherapie

Lachrimpels rond de mond verwijderen met carboxytherapie Een uitgesproken nasolabiale plooi en lachrimpels rond de mond kan je gemakkelijk laten verwijderen met behulp van carboxytherapie, een nieuwe esthetische techniek waarbij kooldioxide in de huid wordt ingespoten. Carboxytherapie verbetert de bloedtoevoer in de huid waardoor de cellen beter gaan functioneren en de aanmaak van collageen wordt bevorderd. Het instituut Estheomed nodigde ons uit om carboxytherapie te komen uitproberen.

Lachrimpels rond de mond verwijderen

Lachrimpels / Nasolabiale plooi

Een uitgesproken nasolabiale plooi en lachrimpels rond de mond ontstaan doordat de celvernieuwing vertraagt en de huid met het ouder worden minder collageen en elastine gaat aanmaken. De huid gaat daardoor verslappen en rimpels ontstaan. Eén van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is het verminderde vermogen van de huidcellen om zuurstof op te nemen. Een gezonde huidcel maakt ongeveer 350 peristaltische bewegingen per minuut waarbij het steeds een maximale hoeveelheid zuurstof naar binnen zuigt. Met het ouder worden halveert dit aantal peristaltische bewegingen. Dit heeft tot gevolg dat de huidcellen minder zuurstof en voeding krijgen waardoor de celwand slapper en minder elastisch wordt. Na 28 dagen zal de cel zich splitsen in twee ongezonde cellen en de veroudering zal zich zo verder uitbreiden.

Carboxytherapie

Bij carboxytherapie wordt kooldioxidegas in de huid ingespoten met behulp van fijne naaldjes. Carboxytherapie verbetert zodoende de celstofwisseling en dit resulteert in:
  • Betere bloedtoevoer in de huid
  • Betere bloedstroom eigenschappen
  • Betere elasticiteit van de rode bloedcellen
  • Betere aanmaak van intracellulair glycogeen (levermeel)
  • Betere aanmaak van collageen in de dermis en lagere dermis

Carboxytherapie is trouwens niet enkel geschikt voor het verwijderen van de nasolabiale plooi en lachrimpels rond de mond. Ook kraaienpootjes en donkere kringen rond de ogen kan je met carboxytherapie verwijderen. Carboxytherapie kan ook toegepast worden voor het verbeteren en verwijderen van cellulite, plaatselijk vet, striemen, psoriasis en spataders. Ook de borsten kunnen ermee verstevigd worden.

Ervaringen

Pijn

De prikjes doen ondanks het zeer fijne naaldje toch behoorlijk pijn. Gelukkig zijn er maar twee tot drie prikjes per kant nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Een behandeling duurt hoogstens vijf minuten.

Nevenwerkingen

Carboxytherapie heeft bij ons geen nevenwerkingen gehad. Vlak na de behandeling was de huid licht rood en gezwollen, maar dat was na ongeveer twee uur opnieuw verdwenen. De prikjes waren niet zichtbaar en er waren ook geen blauwe plekken te bespeuren.

Resultaten

Eén carboxytherapie behandeling was genoeg om de nasolabiale plooi en de lachrimpels rond de mond op te vullen. Het resultaat oogt heel natuurlijk zodat het niet lijkt alsof je een schoonheidsbehandeling hebt ondergaan.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Voorkomen van kraaiepoten of lachrimpelsJe hele leven lang verandert er steeds weer wat in je lichaam. Zodra je een bepaalde leeftijd bent gepasseerd, ga je het…
Wat is het verschil tussen echt en nep lachen?Je lacht wanneer je iets grappig of leuk vindt. Wanneer je op de foto moet of wanneer je beleefd lacht omdat het moet. J…
Dag- en nachtcrème voor de rijpere huidDag- en nachtcrème voor de rijpere huidOnze huid heeft - net als andere lichaamsdelen - een andere verzorging nodig wanneer men ouder wordt. De huid vraagt om…

Duizelingwekkende wimpers: het kan altijd!Duizelingwekkende wimpers: het kan altijd!Duizellingwekkende wimpers? Het kan altijd! Maar je moet er wel wat voor doen... Over nut en onzin van valse wimpers, wi…
Innéov Fermeté: de antirimpel-pil van L'Oreal en NestléInnéov Fermeté: de antirimpel-pil van L'Oreal en NestléAl jaren is er een zoektocht naar een goed middel tegen rimpels. Mensen willen niet graag ouder worden en ieder lijntje…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 28-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.