De producten van Rituals

De producten van Rituals In 1998 werd het bedrijf Rituals opgericht. Een bedrijf dat zich begon te richten op home&body rituelen die het dagelijks leven moeten veraangenamen. Tegenwoordig zijn de producten van Rituals in steeds meer winkels te vinden. Lichaamsverzorging, make-up, geurkaarzen, thee en nog vele andere producten staan uitgestald op een rustgevende manier. En welk product je ook bekijkt, alles heeft een eigen verhaal.

Informatie over Rituals

In 1998 werd het bedrijf Rituals opgericht in Brussel en Parijs. Het doel van oprichter Raymond Cloosterman, was om gewone dingen bijzonder te maken. Hij besloot uit te gaan van bestaande Unilever producten en deze te verbeteren totdat ze aan zijn standaard voldeden. Tegenwoordig zit het hoofdkantoor van Rituals gevestigd in Amsterdam en blijft het bedrijf zich verder ontwikkelen. Drie topkwaliteiten zorgen voor het unieke concept dat bekend is bij de consument als Rituals: optimale kwaliteit, mooie verpakkingen en verrassende geuren. Ook heeft elk product een eigen verhaal, een zogenaamd ritueel.

Rituals streeft er naar zoveel mogelijk natuurlijke bronnen te gebruiken in hun producten. Verder is het bedrijf tegen dierproeven. Momenteel zijn Rituals producten verkrijgbaar in Nederland, Belgie, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Portugal en Spanje.

Informatie en de rituelen die bij de Rituals producten horen

Rituals heeft haar assortiment verdeeld in verschillende groepen die elk een eigen doel hebben. De groepen waarin Rituals artikelen aanbiedt zijn de volgende:

  • Refreshing Rituals
  • Energising Rituals
  • Relaxing Rituals
  • Skin Care Rituals
  • Make Up Rituals
  • Tea Rituals
  • Home Rituals
  • Pure Cotton

Over elk groep zal ik iets vertellen in dit artikel.

Refreshing Rituals

Rituals predikt dat schoonheid begint met reiniging. Dit is meer dan met een washandje het vuil van je huid afhalen. Dit is duidelijk te zien in verschillende culturen die reiniging zien als iets fysieks en iets mentaals. Deze culturen zijn de inspiratie geweest voor de refreshing producten.

De hammam serie die rituals verkoopt hoort bij de Refreshing Rituals serie. Door deze producten te gebruiken heeft in een wip een thuis hammam. De artikelen varieren van bodymud, tot scrubzout en badolie. De verpakkingen zijn overwegend blauw en ook zeer gelieft bij mannen. Vandaar dat deze groep ook een scheerschuim bevat. Van de vier cadeaupakketten die Rituals aanbied in de Refreshing serie zijn er ook twee speciaal voor mannen ontworpen.
Overige producten in deze groep zijn een speciale shampoo en conditioner.

Energising Rituals

Energising Rituals bestaat uit twee hoofdlijnen die er allebei voor bedoeld zijn om meer energie in de mens te brengen. De eerste lijn is gebaseerd op Japanse badgebruiken terwijl de andere lijn, die de naam Ayuveda lijn draagt, gebaseerd is op het Indische Ayuveda. Net als bij Refreshing zijn de producten verkrijgbaar in pakketten. Hierbij is een selectie gemaakt van producten die echt bij elkaar horen. Het is ook mogelijk om de producten los te bestellen. Maar hoe vollediger de serie, hoe vollediger het effect. In tegenstelling tot de Refreshing producten hebben de Energizing producten een vrij zoete geur waardoor ze vooral geschikt zijn voor vrouwen.
Overige producten in de Energizing serie zijn geurkaarzen, geurolie, thee, haar, hand en voetverzorgingsproducten.
Ayuveda producten zijn rood/roze gekleurd terwijl de Japanse serie oranje is.

Relaxing Rituals

Relaxing Rituals is gebaseerd op ying en yang. De artikelen zijn groen en zijn zeer geschikt voor mensen die graag ontspannen willen zijn voor het slapen gaan. Omdat ontspanning zeer belangrijk is in deze serie, worden er buiten de gebruikelijke lichaamsproducten ook massage olies aangeboden.
De geur van de Relaxing serie is wederom wat zoet, maar minder krachtig dan bijvoorbeeld de Ayuveda serie.

Skin Care en Make Up Rituals

Rituals heeft nacht en dagcremes voor verschillende huidstypen op de markt gebracht. Verder verkoopt het merk nog make-up remover, parfums, lipproducten en deoderanten. Het make-up assortiment van Rituals is te verdelen in nagel, lip, oog en gezichtsmake-up. De producten zijn allen verrijkt met edelstenen zoals de amethist.

Tea Rituals

Rituals verkoopt verschillende soorten thee. Er zijn theesoorten verkrijgbaar in stijlvolle zilveren zakjes, maar voor wie een mooi cadeau zoekt, zijn er sierlijke theedozen verkrijgbaar in verschillende smaken. Het assortiment is verder uitgebreid met zilveren en zwarte theekopjes.

Home Rituals

Onder de naam Home Rituals worden producten als kaarsen, zeeppompjes, afwasmiddel en theedoeken verkocht. Alle producten hebben een aangename oosterse geur.

Pure Cotton

Zoals de naam van deze lijn al doet vermoeden zijn alle producten in deze groep gemaakt van puur katoen. Rituals verkoopt onder andere badjassen en handdoeken.
© 2010 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Rituals waar te koop? Overzicht winkelsDe winkelketen Rituals is gespecialiseerd in luxueuze cosmetica. Onderstaand lees je alles over de winkelketen Rituals e…
Tao of Dao, rustgevende rituelen uit het oude ChinaTao of Dao, rustgevende rituelen uit het oude ChinaYour body, your soul, your rituals aldus Rituals Home & Body cosmetics. Het bedrijf, dat producten maakt die geïnspireer…

Stijltips kledij: dik achterwerk, geen taille, brede heupenStijltips kledij: dik achterwerk, geen taille, brede heupenNiets leuker dan solden! We kopen dan een stapel kleren en plaatsen ons maar al te graag in de nieuwe outfit maar vaak b…
Beautyplan voor een romantische dateBeautyplan voor een romantische dateEen romantische date in het vooruitzicht? Maak er iets heel moois van, te beginnen bij jezelf! Volg het speciale beautys…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stevepb, Pixabay
  • www.rituals.nl
Reactie

Vanrobaeys, 09-10-2010
Geachte,

Waar kan je jullie thee RITUALS aankopen in België? Ik woon in omgeving van kortrijk.

Dank u. Reactie infoteur, 09-10-2010
Beste meneer/mevrouw,

In de stad kortrijk is een Rituals store te vinden. Deze bevind zich in het winkelcentrum Kortrijk, volgens de site van rituals. Hier zouden ze thee moeten verkopen. Verder is het ook mogelijk om producten van rituals in hun online website te kopen.

Hopelijk heb ik u met dit antwoord voldoende geholpen!

Met vriendelijke groet,

Niamh

Niamh (113 artikelen)
Laatste update: 27-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.