Stijltips kledij: dik achterwerk, geen taille, brede heupen

Stijltips kledij: dik achterwerk, geen taille, brede heupen Niets leuker dan solden! We kopen dan een stapel kleren en plaatsen ons maar al te graag in de nieuwe outfit maar vaak beseffen we niet dat dit ons niet altijd past. De basisregel in het kiezen van kledij wordt tijdens het shoppen vaak uit het oog verloren. Het is niet omdat iets mooi is of in de mode raakt dat het ook bij ons lichaam past. In het volgende artikel kan men lezen hoe men sommige schoonheidsfoutjes in het onderlichaam met de juiste kledingstukken perfect kan verdoezelen.

Te dik achterwerk?

Wat doe je beter niet?

Te dik achterwerk zorgt voor heel wat complexen bij vrouwen. Zo laten ze dan ook vaak rokken hangen en kiezen voor broeken met liefst een lange trui erover om toch maar dat achterwerk niet te tonen. Maar ze beseffen niet dat net die trui het achterwerk benadrukt en zorgt voor een lomp geheel.

 Een kokerrok legt de nadruk op de taille en trekt de aandacht weg van het achterwerk / Bron: And Nancy Says, Flickr (CC BY-2.0) Een kokerrok legt de nadruk op de taille en trekt de aandacht weg van het achterwerk / Bron: And Nancy Says, Flickr (CC BY-2.0)

Welke kledij draag je beter wel?

Wat kan je dan wel doen om een dik achterwerk te verdoezelen? Wanneer men een broek aanschaft, kiest men best voor een broek met een lage taille en een brede band. Dit zorgt er namelijk voor dat het oppervlak van het achterwerk in twee wordt verdeeld. De omvang vermindert hierdoor. Ook brede broekspijpen zijn een goed idee omdat die los zitten en er zo geen strakke lijn afgetekend wordt die enkel het achterwerk zou benadrukken.

Wanneer men een jasje over de broek wil doen, zorg er dan voor dat je jasje niet te kort is. Ga eerder voor een getailleerde jas die niet enkel ophoudt bij het bedekken van het achterwerk.

Bij het kiezen van een rok gaat men beter niet voor een rok met een A-lijn. De poep duwt namelijk de stof van zo’n rok omhoog waardoor dit bol komt te staan en de kont nog dikker lijkt. Ga eerder voor een kokerrok. Ook een rechte rok is uitgesloten omdat dit nu eenmaal niet flatteert.

Bij het kopen van een jurk zoekt men best geen al te lichte stof uit en drukke prints moeten vermeden worden. Kies hier voor een rechte jurk en zeker geen hemdjurken overwegen.

Geen taille?

Wat kan wel?

Wanneer men geen taille heeft, moet men er één creëren door bijvoorbeeld te werken met een wikkeltopje of een korsettopje. Zo verstevig je de lijn en krijg je toch wel een beetje een zandloperfiguur.
Om een taille te creëren kan je ook kiezen voor korte getailleerde jasjes maar knoop die niet dicht.
Indien men een jurk zoekt, gaat men best zoeken in de jurken die gemaakt zijn uit een dunne stof. In dit soort stof zit namelijk steeds beweging waardoor de aandacht op de rechte lijn wat wordt afgebroken.
Ook accessoires komen in aanmerking om dit schoonheidsfoutje te verdoezelen. Zo gaan brede riemen ervoor zorgen dat de middel smaller lijkt.

Wat doe je beter niet?

Kies echter nooit voor jasjes met 2 rijen knopen omdat de evenwijdige lijn van die knopen alleen maar de rechte lijn van het lichaam zal benadrukken.
Ook loshangende flodderbloezen zijn uit den boze. Ze zullen lomp overkomen en helemaal niet hetzelfde effect beogen als een korsettopje dus laat men die beter in de winkelrekken hangen.
Een diep uitgesneden V-hals zal de taille compact maken.

Te korte benen?

Broeken?

Wanneer men korte benen heeft, moet men die zeker niet in een korte broek stoppen omdat dit alleen de benen nog korter zal doen lijken. Beter kiezen voor een broek met wijd uitlopende pijpen. Men kan de benen langer doen lijken wanneer men voor een broek kiest met hoge taille of maskeer de korte benen door een jurk over de broek te dragen. Bij een te strakke broek tekent dit heel goed af waar het achterwerk eindigt en de benen beginnen dus zijn die best te vermijden.

Een jasje kiezen

Bij het kiezen van een jasje zoekt men best naar een getailleerde jas die niet kort valt op de heupen. Een colbertjas die net over het achterwerk valt is eveneens een goed idee. Wat kleurgebruik betreft is het een goed idee om in hetzelfde kleurpatroon te blijven.

Schoenen zijn van belang

Uiteraard kan men hier ook wat met schoenen verdoezelen. Wanneer men korte benen heeft, zijn platte schoenen niet ideaal. Kies echter voor een hakje en verberg de schoenen door een lange rok te dragen zodat mensen het idee hebben dat het de benen zijn die zo lang zijn. Of draag schoenen met een hak en een rok die net onder de knie valt. Let wel dat de zoom van de broek steeds tot op de grond komt bij het dragen van hakken.

Brede heupen

Broeken, een ramp?

Brede heupen zijn een ramp wanneer men zoekt naar goed passende broeken. Meestal zullen vrouwen die hier last van hebben dan ook een zakkige T-shirt kiezen om erover te gooien wat alleen maar lomp overkomt. Veel beter zouden ze kiezen voor een topje met een bootlijn omdat de breedte van de schouders als tegenwicht dient voor de brede heupen. Broeken met wijd uitlopende pijpen zijn een veel beter idee dan broeken met rechte pijpen of toelopende pijpen.

Ga voor een A-lijn

Bij het kiezen van een rok gaat men het best voor een A–lijn. Dit accentueert de stroomlijn van het lichaam. Kokerrokken en schuin geknipte rokken koopt men beter niet omdat ook hier de heupvorm ontzettend geaccentueerd wordt. Bedek de heupen met jassen van driekwart lengte en kies zeker niet voor korte getailleerde jasjes die op de heupen vallen.

Dikke enkels en kuiten

Dikke enkels en kuiten kunnen nogal onelegant overkomen wanneer ze gecombineerd worden met de foute schoenen. Hier gaan nogal wat vrouwen in de fout. Indien men kiest voor laarzen of schoenen met een enkelbandje gaat men enkel de dikte ervan benadrukken. Ook te fijne hakjes of platte schoenen zijn een ramp. Beter een sandaal met een open teen en een blokhak of laarzen die nauw aansluitend zitten rond de enkel. Lange rokken en broeken die tot op de grond vallen met een hakje eronder doen het ook altijd prima!

Lees verder

© 2010 - 2024 Pops, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: De benen, kledingadviesBBB: De benen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Passende kledingWelke kleding past het best bij mij? Waar moet ik op letten? Wat zijn de goede oplossingen om er elegant, aantrekkelijk…
Dikke kont en volle billen zijn gezondDikke kont en volle billen zijn gezondVoor veel vrouwen zijn de billen altijd een zeer gevoelig onderwerp. De meeste vrouwen zijn dan ook helemaal niet tevred…
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…

Beauty: Nagels ook in de winter verzorgenBeauty: Nagels ook in de winter verzorgenDe nagels, en dan met name de vingernagels, hebben het in de winter hard te verduren. Menig koude hand, zeker zonder han…
De producten van RitualsDe producten van RitualsIn 1998 werd het bedrijf Rituals opgericht. Een bedrijf dat zich begon te richten op home&body rituelen die het dagelijk…
Bronnen en referenties
Pops (143 artikelen)
Laatste update: 09-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.