Dikke kont en volle billen zijn gezond

Dikke kont en volle billen zijn gezond Voor veel vrouwen zijn de billen altijd een zeer gevoelig onderwerp. De meeste vrouwen zijn dan ook helemaal niet tevreden met hun achterwerk en zouden hem liever een paar maten dunner zien. Toch is het helemaal niet verkeerd om mooie volle billen en dijen te hebben, sterker nog: het kan zelfs goed zijn voor de gezondheid!

Dikke kont

Stevige billen en brede heupen de één vindt het mooi en de ander vindt het afgrijslijk. Tja, over smaak valt nog steeds niet te twisten en dat is maar goed ook. Ook vrouwen die een breed en vol achterwerk hebben gaan er verschillend mee om, voor sommigen is het een groot probleem en anderen vinden hun lichaam inclusief hun stevige ronde billen prima. Nu blijkt uit onderzoek van de universiteit van Oxford en de Harvard Medical School dat een dikke kont bescherming kan bieden tegen hart-en vaatziekten en diabetes.

Diabetes

Bijna alle vrouwen weten het: vetopslag op heupen en dijen verbrandt erg langzaam. Dit is voor de lijn niet zo fijn maar voor de gezondheid is het zeer goed. Door de trage verbranding van het vet op de heupen wordt het hormoon adiponectine aangemaakt. Adiponectine stimuleert een betere balans van de bloedsuikerspiegel wat beschermend werkt tegen diabetes mellitus type 2.

Hart- en vaatziekten

Vetcellen in het onderlichaam werken op een ander manier dan de vetcellen in het bovenlichaam. Door hun andere werking worden de slechte-cholesterolwaarden (LDL-cholesterol) verlaagt en de goede-cholesterolwaarden (HDL-cholesterol) juist verhoogt. Het extra vet rond de billen kan op deze manier een positieve bijdrage leveren aan een beter cholesterolgehalte. Een hoog gehalte aan HDL kan het ontstaan van hart- en vaatziekten namelijk afremmen. Bovendien zou heupvet ontstekingsremmend werken, waardoor slagaders niet gaan dichtslibben.

Waarom hebben juist vrouwen volle billen?

Het is algemeen bekend dat voornamelijk vrouwen te maken hebben met ronde vormen. Vooral billen en dijen worden niet ontzien. Maar waarom hebben mannen dit niet? Dit heeft alles te maken met testosteron, deze hormoon onderdrukt bij mannen vetopslag rond heupen en dijen, mannen hebben meer kans op buikvet. Vrouwen met een iets hogere testosteron gehalte hebben ook meer kans op vetopslag rondom de taille.

Bekende vrouwen met volle billen

Vrouwen met een mooi vol achterwerk worden steeds vaker gewaardeerd. Een voorbeeld hiervan is Jennifer Lopez, bijna iedereen kent de beroemde j.lo-billen wel. Maar ook Beyoncé mag niet in dit rijtje ontbreken, evenals Kim Kardashian.

Verschillende lichaamstypen

Geen mens is gelijk en dit geldt ook zeker voor de lichaamsbouw. De één heeft van nature smalle heupen en de ander brede heupen, dit geldt eveneens voor bijvoorbeeld de schouders. Het menselijk lichaam is onder te verdelen in 4 verschillende types.

Appel

Bij een appelfiguur hebben mensen vetopslag rond de taille. Meestal hebben ze mooie slanke benen en smalle heupen. Vaak heeft een "appel" grote borsten en brede schouders.

Peer

Iemand met een peerfiguur heeft smalle schouders en borsten zijn niet erg groot. Ze hebben een mooie slanke taille. Een "peer" kenmerkt zich voornamelijk met brede heupen en volle billen en dijen.

Zandloper

Iemand met een zandloperfiguur heeft een duidelijke taille en vollere borsten. Het vet is gelijkmatig verdeeld over het gehele lichaam. Heupen en schouders zijn ongeveer even breed.

Asperge

Een "asperge" kenmerkt zich met weinig vrouwelijke rondingen en is atletisch gebouwd. Zijn mooi slank. met smalle heupen en schouders.

Appelvorm juist ongezond

Mensen met lichaamsmodel "appel" moeten juist goed op hun gezondheid letten. Vet rond de buik, wat vooral ook bij mannen veel voorkomt, vergroot juist de kans op ziektes als diabetes en op hartaandoeningen. Het is voor hun raadzaam om de levensstijl aan te passen en proberen enkele kilootjes kwijt te raken.

Tot slot

Een dikke kont is gezond maar overgewicht is en blijft ongezond. Indien iemand van nature volle billen heeft dan is er niks aan de hand. Maar als er vervolgens nog extra kilo's bijkomen neemt vaak het schadelijke buikvet ook toe.

U mag trots zijn op uw mooie volle billen maar wees lief voor uw lijf!
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over spijkerbroekenAlles wat je moet weten over spijkerbroekenJeans: zoveel soorten, zoveel maten. Af en toe weet je er geen eind meer aan in spijkerbroekenland: skinny jeans, wortel…
BBB: de billen, kledingadviesBBB: de billen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
De BMI-index en de buikomtrekDe BMI-index en de buikomtrekMet behulp van de BMI-index kun je gemakkelijk berekenen of je te zwaar bent of niet. Een extra controlemiddel vormt de…
Welke broek past bij mijn figuur?Welke broek past bij mijn figuur?Broeken en jeans zijn er in alle soorten en maten: heupbroeken, taillebroeken, strakke broeken, wijde broeken en nog vee…

Stamceldonatie kan tegenwoordig ook via het bloedBij patiënten met een kwaadaardige ziekte aan het beenmerg, zoals leukemie is de aanmaak van gezonde bloedstamcellen ver…
Tips tegen zwetenZweten of transpireren is een natuurlijk proces dat als doel heeft om ons lichaam af te koelen. Er zijn verschillende oo…
Bronnen en referenties
  • Bild.de
  • E-gezondheid.be
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 13-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.