BBB: de billen, kledingadvies

BBB: de billen, kledingadvies Voor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met de garderobe kan iedereen een probleemgebied verhullen. Ieder figuur is te camoufleren. Of je nu in bezit bent van volle, dikke en ronde billen, of juist van platte en smalle billen, met kleding kan je eenvoudig iets aan het probleem doen. Een overzicht aan kleding advies voor het probleemgebied billen!

Dikke billen

Leid de aandacht af van de dikke billen. Benadruk de borsten en/of het decolleté met een jurkje of top met een kort bovenlijfje. Hierdoor lijkt je onderlijf slanker. Schoenen dragen met een hak of hakje is uitstekend. Hierdoor lijk je langer en dus slanker. De billen lijken strakker, slanker en ronder door het dragen van schoenen of laarzen met een hak of hakje.

Dikke volle billen

Ben je in bezit van dikke volle billen? Hier volgen enkele kledingadviezen en tips om het probleemgebied van het hebben van te dikke en volle billen te verhullen:

Nooit doen en nooit dragen als je te dikke en te volle billen hebt:

 • Dikke, stugge en zware stoffen dragen.
 • Draag nooit een broek van dikke, stugge en zware stoffen.
 • Draag nooit een jurk van dikke, stugge en zware stoffen.
 • Benadruk nooit de billen door een stof te dragen met een motiefje of ruit.
 • Draag nooit te strakke broeken
 • Draag nooit leggings (Als je echt niet zonder je legging kan, draag dan een enorme trui over de legging die de billen compleet bedekken!)
 • Draag nooit een TE korte rok

Altijd doen en altijd dragen als je te dikke en te volle billen hebt:

 • Draag altijd schoenen met een hak of hakje
 • Draag altijd laarzen met een hak of hakje
 • Draag broeken, rokken en jurken het liefst in donkere, effen en matte kleuren. Dat kleed enorm af!
 • Draag broeken en rokken in een comfortabele pasvorm voor de billen. Desnoods overgaan op een maatje meer.
 • Vestig de aandacht van de kleding op de bovenste helft van het lichaam, dmv kleur en accessoires. Gebruik eventueel schoudervullingen.
 • Draag rokken het liefst tot net onder de knie.

Platte en smalle billen

Ben je in bezit van platte en smalle billen? Hier volgen enkele kleding adviezen en tips om het probleemgebied van het hebben van te platte en te smalle billen te verhullen:

Nooit doen en nooit dragen als je te platte en te smalle billen hebt:

Draag nooit kleren in dezelfde kleur bestemd voor zowel het bovenlichaam als het onderlichaam!

Altijd doen en altijd dragen als je te platte en te smalle billen hebt:

 • Draag getailleerde jasjes en blouses die over de billen uitlopen.
 • Draag een rok met veel plooien
 • Draag een broek met een lage taille
 • Draag een rok met een lage taille
 • Draag een rok met veel kleur en motiefjes
 • Draag een broek met veel kleur en motiefjes
 • Draag stoffen van dikke, zware en stugge stoffen
 • Draag een riem op de heupen, het liefst over een trui en blouse heen
 • Draag broeken met zakken op de achterkant

Enkele algemene kleding tips om probleemgebieden te verhullen

Slank voorkomen

Te wijde en te grote kleding is niet flatteus voor ons figuur. Je creëert absoluut geen slank voorkomen als je te grote en te wijde kleding draagt.

Zwart en donkere kleuren kleedt slank

Donkere effen en matte kleuren en tinten kleed slank af. Zwart is hierdoor ideaal.

Slankmakende stoffen

TE zware stoffen, te stugge stoffen en te dikke stoffen (denk aan: ribfluweel en tweed) doet je figuur geen goed. Hierdoor lijk je zwaarder.

Bonte motiefjes en figuren

Stoffen met kleurtjes, bonte motiefjes en allerlei figuren doen je figuur geen goed. Hierdoor lijk je zwaarder. Deze stoffen zijn alleen geschikt voor vrouwen die super slank zijn!

Strepen in de kleding

Horizontale strepen maakt iedereen zwaarder.
Verticale strepen maakt iedereen slanker.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dikke kont en volle billen zijn gezondDikke kont en volle billen zijn gezondVoor veel vrouwen zijn de billen altijd een zeer gevoelig onderwerp. De meeste vrouwen zijn dan ook helemaal niet tevred…
BBB: De benen, kledingadviesBBB: De benen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Welke broek past bij mijn figuur?Welke broek past bij mijn figuur?Broeken en jeans zijn er in alle soorten en maten: heupbroeken, taillebroeken, strakke broeken, wijde broeken en nog vee…

Beauty: blusherBeauty: blusherHet gebruik van de blush - ook wel rouge - op het gezicht is een tijdje minder populair geweest. Waarom? Wie zal het zeg…
BBB: buik, billen en benen: huidverzorgingBBB: buik, billen en benen: huidverzorgingHet probleemgebied voor veel vrouwen zijn de billen, de buik en de benen. Vet kan zich makkelijk ophopen en het is een g…
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 13-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.