Beauty: blusher

Beauty: blusher Het gebruik van de blush - ook wel rouge - op het gezicht is een tijdje minder populair geweest. Waarom? Wie zal het zeggen … wellicht het modebeeld of overal een bruin gezicht willen hebben. Hoe dan ook, de blush mag weer en is in meer kleuren dan ooit verkrijgbaar. Maar dan wel goed toegepast op het gezicht.

Wat doet de blusher?

Met een blusher kan je de vorm van gezicht enigszins corrigeren en geef je je gezicht meer kleur.

Type

Er zijn verschillende soorten blushers, maar is mede afhankelijk van je huid welke het best toe te passen.
Er zijn de crème blushers in kleine potjes die meestal met een spoort sponsje opgebracht worden. Er zijn ook poeder blushers in vaste poeder of in losse poeder en deze moeten met een kwast opgebracht worden. M.n. de losse blushers en de crème blushers kunnen nogal eens te snel iets te veel aan de wangen toevoegen.
Daarnaast heb je nog de bronzers die je over het hele gezicht aan kunt brengen, meestal met een kwast. Deze geven het gehele gezicht iets meer tint.

Opbrengen

Een blusher breng je pas op na de schoongemaakte huid en een dagcrème. Heb je een egale huid zonder vlekjes of andere oneffenheden, dan kan de blusher hierop toegepast worden. Met eerst een foundation werk je de algemene oneffenheden in je gezicht weg en daarna pas je de blusher toe.
Vaak is wat poeder over het gehele gezicht de afsluiter (voorkomt glimmen).

Kleur

Kleur is heel persoonlijk en is mede afhankelijk van het totaalplaatje van je make-up. Voor de lente / zomer zijn vaak de rosé kleuren meer in dan de bruin / rode kleuren voor de herfst / winter. Neemt niet weg dat ook in de zomer bij de blauwe smokey eyes ook een zachte bruine blusher prima kan staan. Maar voor alles geldt ‘te’ is niet goed en dat geldt zeker voor de blusher.

Voor de bronzers is het belangrijk niet teveel tinten donkerder (1 of max. 2) de eigen huidskleur te nemen. Een onnatuurlijk effect is snel het resultaat.

Huid

In principe kan je bij ieder type huid blushers gebruiken, maar soms ogen de crème blushers op een vette huid wat minder fraai. Om het mooie resultaat te behouden is het belangrijk het glimmende effect te voorkomen. Wat poeder of wat tissues kunnen je gezicht mat houden.

Heb je een vet gezicht voorkom dat glans/parelmoerpoeders. Deze zullen een vette huid eerder versterken dan afzwakken.

Hoe toe te passen?

De vorm van je jukbenen nuanceer je door je wangen in te trekken en de beginlijn van je haar (net boven je oren) schuin naar onder te volgen met de blusher. Het ‘ingevallen’ gedeelte is hetgeen voorzichtig benadrukt kan worden. Heb je een smal gezicht dan kan de blusher op het jukbeen en lijkt je gezicht iets boller. Om het iets minder lang te maken kan je onder je kaaklijn ook wat blusher aanbrengen.

De blusher nooit vanuit het potje op je gezicht doen. De kans dat er dan teveel op je gezicht terecht komt is groot. Haal het borsteltje voorzichtig langs een tissue. Met een sponsje kan je het zelf gemakkelijker doseren.

Reinigen

Het reinigen gebeurt met de normale gezichtsreiniger die voor het gehele gezicht wordt gebruikt. Hier zijn geen aparte producten voor nodig.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Met deze make-up sta ook jij perfect op foto'sMet deze make-up sta ook jij perfect op foto'sHoe is het nu toch mogelijk dat je er redelijk goed tot goed uitziet, en desondanks geregeld onflatteus op foto’s staat?…
Beauty: Regenboog make-upBeauty: Regenboog make-upTja, alles je alle trends denkt gehad te hebben, komt er weer iets nieuws, de regenboog make-up. Make-up die herkenbaar…
Mooie make-up, aanbrengen en materialenMooie make-up, aanbrengen en materialenEen mooie make-up is niet moeilijk zolang u de juiste materialen gebruikt en hygiënisch werkt. In dit artikel vindt u on…
Make-up tips: Zo wordt jij nog mooier!Make-up tips: Zo wordt jij nog mooier!Modellen in glossy magazines lijken perfect. Dat komt echter vooral door een goede make-up en een goed werkend photoshop…

Cosmetische tandheelkundeCosmetische tandheelkundeHoewel veel mensen er absoluut niet van houden om naar de tandarts te gaan, gaat men steeds meer het belang van de tanda…
BBB: De benen, kledingadviesBBB: De benen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 14-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.