Beauty: Regenboog make-up

Beauty: Regenboog make-up Tja, alles je alle trends denkt gehad te hebben, komt er weer iets nieuws, de regenboog make-up. Make-up die herkenbaar is aan allemaal felle primaire en niet door iedereen gedragen kan worden. Wanneer en waarom regenboog make-up?

Wat is regenboom make-up?

Regenboog make-up is veelkleurig en wordt op nogal onorthodoxe wijze in het gezicht gedragen. Niet alle merken voeren de kleuren die horen bij de regenboog make-up. Je kunt de regenboog make-up over het algemeen prima samenstellen, want er zijn genoeg merken die een aantal primaire kleuren in het assortiment hebben zitten. Verder zijn er ook nog kleuren te mengen voor het gewenste resultaat.

Veel vrouwen die regenboog make-up dragen, dragen het om een statement te maken. Er wordt veelal gewerkt met felle primaire kleuren die ‘hard’ in het gezicht verwerkt worden.
Niet iedereen staat dit type make-up, maar als je een egale huid hebt, of deze wordt eerst egaal gemaakt, dan kan je met dit type make-up wel zogezegd binnenkomen.

Modellen en kleuren

Oogschaduw

Er kunnen enerzijds verschillende modellen op het gezicht losgelaten. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld een felle kleur oogschaduw op het ooglid wordt aangebracht (denk hierbij aan hardrood, oranje, geel of roze). Normaal accentueert een kleur het oog, maar nu moet de oogschaduw de eyecatcher zijn en kan tot boven de wenkbrauw doorlopen of richting de slapen.

Eyeliner en mascara

Een eyeliner benadrukt normaliter de (gewenste) vorm van het oog, maar met regenboog make-up wordt een eyeliner ver voorbij het oog doorgetrokken, soms in absurde lijnen en kleuren (zoals hardblauw of groen). Of daar waar mascara de blik normaliter benadrukt wordt deze nu in een contrasterende kleur opgebracht of wimpers worden verlengd met wel 2 centimeter. Hier kan de oogschaduw wel weer op afgestemd worden.

Lippenstift

Lippenstift kennen we natuurlijk al in de meer primaire kleuren, maar bij een rode oogschaduw moet wel dezelfde kleur lippenstift verwerkt worden om het mooi uit te laten komen. Dus geen zachte kleur op de lippen bij regenboom make-up. De fuchsiakleuren doen het met deze make-up ook erg goed, bijvoorbeeld gecombineerd met zeegroene oogschaduw en gele nagels.

Rouge

Bij rouge is het normaal de bedoeling dat het de jukbeenderen accentueert en de vorm van je gezicht nog wat nadrukkelijker neerzet. De rouge bij de regenboog make-up maakt je gezicht vaak iets scherper. Als je de ogen met een felle kleur opmaakt, is het raadzaam de wangen te ontzien en zeer beperkt rouge aan te brengen. Als de nadruk niet op de ogen ligt, kunnen de wangen aangepakt worden. Horizontale strepen richting de haargrens in hardroze kleuren of blauwgroen maken je gezicht wat harder en strenger. Neem de kleur die datgene wat je wilt uitstralen benadrukt.

Nagels

Bij de make-up mogen de nagels uiteraard niet vergeten worden. Al enige tijd zijn er harde kleuren als geel, zeegroen, mosgroen of bloedrood op de markt. Maar slechts weinig vrouwen dragen deze kleuren regelmatig. Op een of andere manier komen we niet veel verder als de rode, roze en paarstinten. Maar met regenboogmake-up kan het wel en ook het eerder geïntroduceerde zwart en antraciet. Blauw is ook al een tijdje op de markt en behalve het nachtblauw is het hardblauw en zelfs babyblauw op de markt.
Als je echter in het gezicht met de felle kleuren werkt, probeer dit dan bij de nagels door te trekken in een bijpassende kleur.

Waarom en wanneer regenboog make-up?

Regenboog make-up is voor de een een statement, zoals je dit ook wel op de catwalk ziet, en voor de ander is het gewoon mooi. Zoals iedere make-up is ook de regenboog make-up erg persoonlijk, maar wil je de regenboog make-up goed over laten komen, zorg er dan voor dat de huid mooi egaal is. Is deze niet van nature egaal, zorg dan voor een goede foundation.
Reinig de huid zoals met iedere make-up voorzichtig en met de juiste producten.

De regenboogmake-up kan er erg fraai uitzien bij een strak uitgaansjurkje in een primaire kleur of in zwart leer. Laat de blik op het gezicht vallen en zorg dat je kleding bijpassend is, maar ondergeschikt. Een mooi getailleerd jurkje is dus al voldoende om je make-up mooi uit te laten komen.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Drie handige beauty toolsDrie handige beauty toolsDit is een erg leuk artikel die een paar leuke beauty tools aan je voorstelt. Ken je dat gevoel wanneer je mascara aanbr…
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Beauty: Rood en roze in de make-upBeauty: Rood en roze in de make-upRood en roze in de make-up is over het algemeen terug te brengen tot de lippen of de nagels. Daar stopt het dan wel erge…
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…

Beauty: Droge huid in de winterBeauty: Droge huid in de winterDe droge huid kan je van nature hebben, maar de droge huid kan ook door het winterklimaat ontstaan. Eigenlijk is het nie…
Acne behandelenAcne behandelenOndanks dat er geen behandeling is die acne volledig kan verhelpen, zijn er meer dan genoeg behandelingen beschikbaar di…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 06-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.