Beauty: Mooie kleuren voor de ogen

Beauty: Mooie kleuren voor de ogen Ieder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren die zich beter lenen voor de winter of juist voor de zomer. Maar er zijn ook kleuren die je steeds meer seizoenen ziet. Zo ook de harde winterkleuren.

Het oog

Hoe je het went of keert, het oog blijft een blikvanger voor menig gezicht en er wordt door veel vrouwen dan ook nadruk gelegd op het oog. Met cosmetica worden bepaalde zaken van het oog benadrukt of kleine foutjes weggemoffeld. Maar als een oog goed is opgemaakt, en helaas is dat niet altijd het geval, is het oog wel iets om voor te gaan.

Gevoeligheid

Let op de gevoeligheid van je oog. Heb je gevoelige ogen ben dan voorzichtig met make-up of koop speciale producten. Je huid rond de ogen is altijd dun, dus ook oogmake-up verwijderen moet je met beleid doen. Voor de verschillende huidtypes is er wel een make-upverwijderaar. Maar kijk voor je mascara altijd naar de waterproof mascara of gewone. Als je waterproof gebruik moet de remover olieachtig zijn. De meeste merken hebben beide soorten in het schap. Merken die al jaren dezelfde removers in het assortiment hebben en ook bekend staan om de kwaliteit zijn Lancome en Chanel.

Wallen

Heb je last van wallen, egaliseer deze huid dan eerst en doe daarna je oogmake-up op. Veel merken hebben deze concealers in het schap, maar test deze vooraf goed uit. Het is beter een tint lichter te nemen dan de huid van je gezicht en wrijf de crème goed uit naar de zij- en onderkant van je oog. Laat het natuurlijk oplopen in de rest van je make-up.

Oogmake-up

Oogmake-up bestaat voor veel vrouwen uit in ieder geval mascara, een oogpotlood, oogschaduw en/o eyeliner. De kleuren op de ogen zijn niet altijd gewenst en zo kan zomaar de naturellook (zie je meer in de zomermaanden) in de mode zijn en zijn felle kleuren niet meer van nu. Dat is nu anders, want de harde maar toch warm ogende oogschaduws in met name poedervorm, doen het erg goed.

Te denken valt aan:
  • koraal blauw met een zilverglans/korrel
  • smaragdgroen met een warme goudglans
  • nachtblauw met glans
  • warm paars met een blauwe ondertoon
  • chocoladebruin met een goude glans

Opvallend is dat ze nagenoeg allemaal een glans hebben en de kleur met name warmer gemaakt wordt.
Maak deze kleuren af met een diepzwarte mascara, stevig aangezet (2 lagen). Maar er zijn ook kleurtjes in de mascara te vinden. Te denken valt aan:
  • dieppaars (bruine gloed)
  • antracietgrijs
  • chocoladebruin
  • warm blauw (tegen nachtblauw aan)

Combineer deze mascara’s met bijvoorbeeld een mooie zwarte eyeliner, maar geen oogschaduw of alleen wat oogschaduw in een diepe kleur in de buitenste ooghoeken. Zo komt de diepgekleurde mascara beter tot zijn recht.

Heb je ogen die snel tranen overweeg dan een waterproof mascara. Die krijg je er zomaar niet af (let dus op de remover), maar geeft meestal ook een net iets minder “vette” look.

Het oogpotlood is afgestemd op de mascara of eyeliner. Maar bekijk goed waar je deze voor gebruikt. Een lijntje onder het oog kan snel te zwaar lijken, maar met een smoky eye kan je het lijntje naar buiten toe uitwrijven. Een beetje vet is zo’n potlood dus altijd.

Tot slot

Je ogen nadrukkelijk opmaken kan, mits zorgvuldig aangebracht, erg mooi zijn. Maar realiseer je dat je meer op een clown gaat lijken als je het onzorgvuldig opbrengt of dat je en je lippen en je wangen en je ogen benadrukt.
Als het je ogen worden, doe dan een subtiele kleur lippenstift op en benadruk je jukbenen niet met een laag blush. Less is more in veel gevallen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upTips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upNu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mo…
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…
Welke make-up past bij je ogen?Welke make-up past bij je ogen?Als je de goede kleur en vorm oogschaduw gebruikt laat het je ogen veel beter uitkomen. En het maakt de kleur en vorm va…

Beugels: de meest voorkomende soortenVeel mensen hebben er last van: tanden die scheef staan, een spleetje tussen de voortanden, overbeet of andere gebitprob…
Tao of Dao, rustgevende rituelen uit het oude ChinaTao of Dao, rustgevende rituelen uit het oude ChinaYour body, your soul, your rituals aldus Rituals Home & Body cosmetics. Het bedrijf, dat producten maakt die geïnspireer…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.