Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-up

Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-up Nu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mooie make-up hoort hierbij. Een aantal tips voor oogmake-up.

Verschillende looks

Een aantal speciale looks om uit te proberen:

Glamour en glitter

Neem een zwarte oogschaduw, liefst met een glittertje, en breng deze aan op de oogleden tot aan de arcadeboog. Daarna neem je een schoon kwastje en vervaag je de zwarte oogschaduw met lichte vegen in de richting van je wenkbrauwen. Zet vervolgens met een glitter eyeliner een mooi lijntje op je wimpers. Nu breng je een mascara met glitter effect aan op je wimpers.

Zilverkleurig

Teken een lijntje met zwarte eyeliner vlak boven je oog, waarbij je in het midden een dikkere lijn aanbrengt en naar buiten toe een klein dun bochtje tekent. Gebruik een zilverkleurige oogschaduw die je iets vochtig maakt en breng deze met een kwastje aan op je oogleden tot aan de arcadeboog. Gebruik daarna een zwarte oogschaduw, en meng deze met de zilverkleurige oogschaduw en breng deze aan op het randje onder de ogen.

Antraciet

Op de oogleden breng je een antracietkleurige oogschaduw aan die je van bijna zwart naa een iets lichter grijs laat vervagen tot aan de wenkbrauwen. Onder de ogen trek je een donkere lijn die vervaagt. Je kunt voor een extra feestelijke look ook nepwimpers aanbrengen.

klassiek smokey eye

Voor een klassieke smokey eye look gebruik je kastanjebruine oofschaduw een beetje nat met een vochtig kwastje. Dit breng je aan op de oogleden en langs de onderste wimperranden. Wacht nu tot de oogschaduw opgedroogd is en gebruik dan een droog kwastje om de oogschaduw te vervagen (in de richting van de wenkbrauwen). Breng hierover nog een eyeliner aan op het bovenste ooglid om het oog meer vorm te geven. Om het af te maken breng je een paar lagen mascara aan op de wimpers.

Tips

  • Breng eerst je foundation aan voordat je met je oogmake-up begint. Zo voorkom je dat je oogmake-up vlekken geeft op je foundation tijdens het aanbrengen.
  • Heb je blonde haren, dan kun je als oogschaduw kleuren gebruiken als grijs, paars, violet, taupe en donkerblauw. Gebruik je een kleur blauw die donkerder is dan je ogen dan laat het je ogen nog blauwer lijken.
  • Heb je donkerblonde haren, dan kun je qua oogschaduw kleuren gebruiken zoals bruin, abrikoos, kaki of mosgroen. Deze kleuren laten vooral groene ogen extra opvallen.
  • Als je aan de binnenkant van je ogen een lichte kleur oogschaduw aanbrengt, dan laat dit je ogen groter lijken
  • Heb je bruin haar dan kun je qua kleuren bijna alles gebruiken, van pasteltinten tot goudkleur of felle kleuren.
  • Gebruik je felle oogschaduw? Dan is het beter dit te combineren met een lippenkleur die je wat meer naturel houdt of je gebruikt alleen een beetje lipgloss.
  • Maak van je oogschaduw een eyeliner door een heel fijn kwastje nat te maken en dat in je oogschaduw te “dopen”.
  • Om je ogen meer op te laten vallen, kun je het beste een eyeliner kleur gebruiken die contrasteert bij de kleur van je ogen.

Mascara die bij je past

Hieronder een aantal mascara opties en wat ze met je wimpers doen:

L’Oreal paris lash architect 4D

Deze mascara geeft je wimpers meteen volume en vanwege de buiging in het borsteltje geeft het je wimpers ook meteen een krul. De wimperhaartjes plakken ook niet aan elkaar en blijven netjes van elkaar gespreid.

ETOS x-tra black volume mascara

Deze mascara klontert niet en het heeft een klein borsteltje zodat je de mascara gelijkmatig kunt verdelen over je wimpers. Hierdoor lijken je wimpers wat langer.

Max Factor false lash effect fusion volume & length

Het borsteltje van deze mascara is erg kort en dik wat ervoor zorgt dat je er minder wimpers tegelijk mee kan opmaken, je moet dus wat zorgvuldiger zijn bij het aanbrengen. Je wimpers hebben wel meteen meer volume bij het aanbrengen en is daarom goed voor mensen met korte wimpers. Ook krult het borsteltje je wimpers.

Bourjois volume fast & perfect mascara

Deze mascara heeft een soort van motortje die je aan-en uit kan zetten voor het krullen van je wimpers. Er is een knop voor je linker- en rechteroog. Verder klontert de mascara niet en geeft het een mooi volume effect.
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…

BB crème, het geheim voor een mooie huidBB crème, het geheim voor een mooie huidIn Azië is het al jaren een van de best verkochte beautyproducten en sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar: BB…
Morgen vijf jaar jonger: kan dat?Morgen vijf jaar jonger: kan dat?Morgen vijf jaar jonger. Uiterlijk dan, voor het medische gebeuren rond het thema 'eeuwig jong' moet je ergens anders zi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tookapic, Pixabay
  • www.beautytouchstudio.be
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 18-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.