Maquillage tips: correcties aanbrengen

Hebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan te brengen.

Maquillage


Correcties voor de ogen

 • Uw oogschaduw neemt een te groot oppervlak in: gebruik een wattenstaafje om het teveel weg te “gommen” en werk daarna wat bij met nieuwe oogschaduw.
 • U hebt teveel kleur aangebracht op uw ooglid: neem een groot penseel en veeg het overtollige weg. Gebruik hiervoor bewegingen naar binnen toe, niet naar buiten, want dan zou je de kleur enkel maar breder uitvegen.
 • Er is oogschaduw op de rest van uw gezicht terechtgekomen: Veeg met een groot penseel de make-up deeltjes weg van je gezicht. Maak bewegingen naar buiten toe en druk niet op je penseel, zodat je de make-up niet op je gezicht vastdrukt. Houd je bewegingen licht. De volgende keer dat je oogschaduw aanbrengt, breng dan eerst een doorzichtig gelaatspoeder aan. Veeg dit weg met een penseel na het aanbrengen van de oogmake-up.
 • Uw mascara loopt uit: gebruik een waterproof mascara (om te verwijderen gebruik je best aangepaste oogmake-up remover). U kan ook een laagje doorzichtige mascara aanbrengen over je gewone mascara.
 • Er is mascara terecht gekomen op uw reeds geschminkte ooglid: neem een droog wattenstaafje en dep hiermee de mascara op. Maak geen vegende bewegingen. Als dit niet lukt, doe dan een beetje fond de teint op het wattenstaafje.
 • U hebt teveel mascara aangebracht: neem een papieren tissue en houd die tussen de bovenste en onderste wimpers. Knipper zoveel als nodig met de wimpers. U kan ook een wimperborsteltje gebruiken om het teveel aan mascara weg te nemen. Uiteraard zal dit alles niet meer lukken als de mascara al helemaal opgedroogd is. Snel handelen is de boodschap.
 • U wil uw oogrimpeltjes verdoezelen: breng antirimpelstick of –crème aan rechtstreeks met de stick of met een penseel op de rimpeltjes. Maak met je vingertop zacht kloppende bewegingen. Kies een “coverstick” met een lichtere kleur dan je fond de teint.
 • U wil uw vermoeide ogen verbergen: vermijd om mascara aan te brengen op uw onderste wimpers.

Correcties voor de teint

 • U hebt teveel fond de teint aangebracht: maak je fondsde teint-sponsje vochtig en ga ermee over je hele gelaat. Breng eventueel op het sponsje ook wat neutrale basiscreme aan. Neem dan een papieren tissue en druk dit tegen je gelaat zodat de overtollige fond de teint wordt opgenomen.
 • Er is fond de teint op je wenkbrauwen terecht gekomen: neem een kwast en ga ermee over je wenkbrauwen in alle mogelijke richtingen. Borstel daarna je wenkbrauwen weer in model.
 • U wil pigmentvlekken verbergen: u kan de pigmentvlekken verzachten door een zachte peeling te doen. Gebruik daarna een camouflagecreme of –stick die dicht aanleunt tegen je natuurlijke huidkleur. Klop het product lichtjes op je huid en ga ermee over de randen van je pigmentvlek. Herhaal dit zoveel als nodig.
 • U hebt teveel blos opgedaan: doe er een poeder op met een make-up kwast

Correcties voor de lippen

Je lippenstift komt te ver over je lippen: gebruik een wattenstaafje om de overtollige lippenstift weg te nemen, eventueel met wat reinigingsslotion erop. Breng daarna terug fond de teint aan. Gebruik een lippenpenseeltje om fijner te werk te kunnen gaan bij het schminken van je lippen.

Je lippenstift blijft niet lang genoeg zitten: doe eerst wat fond de teint op je lippen en daarna wat gelaatspoeder. Breng dan pas je lippenstift aan.
© 2007 - 2024 Evaluna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips: een stralende teintHet tijdperk van de klassieke “rouge” die je veel te rode wangen gaf, is voorbij. Er bestaan nu honderd-en-één soorten f…
Make-uptips: kleuren kiezen voor je maquillageHoe kies je de beste kleuren voor je maquillage? Welke kleuren pas bij je ogen? Of bij je lippen? En waarmee kan je ze c…
Make-up tips: je lippen maquillerenHoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Natuurlijk mooi met HoningNatuurlijk mooi met HoningHoning is een veelzijdig product: je kan het als zoetmiddel gebruiken, het heeft een licht antisceptische werking en bev…
Evaluna (66 artikelen)
Laatste update: 19-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.