Make-up tips: een stralende teint

Het tijdperk van de klassieke “rouge” die je veel te rode wangen gaf, is voorbij. Er bestaan nu honderd-en-één soorten fond de teint en blush om je een stralende teint te bezorgen. Bij het opmaken van je teint, is het belangrijk enkele stappen te volgen.

1. Verzorg je huid

Een mooi verzorgde huid garandeert een mooier resultaat na het maquilleren. Reinig je huid met een aangepaste reinigingsmelk, breng een lotion aan en een hydraterende crème. Voor elk type huid bestaan aangepaste producten.

Er mag geen enkel spoor van je vorige maquillage achterblijven. Denk er ook aan om geregeld een zachte gelaatspeeling te doen en om af en toe een masker aan te brengen.

2. Breng een basis aan voor het echte maquilleren

Deze stap kan je overslaan als je hem niet echt nodig vindt. Een basis, oftwel pre-maquillage, zorgt ervoor dat onvolkomendheden zoals rimpels en vlekjes verborgen worden en doet je teint opklaren. Je kan ze aanbrengen met de vingertoppen of met een vochtig sponsje op de plaatsen waar het nodig is.

3. Fond de teint aanbrengen

Kies om te beginnen je favoriete fond de teint: transparant of bedekkend, gesatineerd of mat, naturel...
Om het effect van je fond de teint uit te proberen, kan je hem eerst op je hand aanbrengen. Maak een vuist en doe de fond de teint op de zijkant van je vuist, aan het verlengde van je duim. Een goeie fond de teint moet opgaan in je eigen huidskleur. Je mag geen al te groot verschil zien.

Als je de goeie fond de teint te pakken hebt, breng hem dan aan op je gehele gezicht. Vergeet niet om deze ook aan te brengen op je oogleden, lippen en langs de rand van je haar. Werk best van het binnenste deel van je gezicht naar buiten toe.
Afhankelijk van je fond de teint kan je hem aanbrengen met een sponsje of met je vingers. Volg de instructies op de verpakking.

4. Corrigerende (cover)-stick aanbrengen

Als er onder je ogen nog rimpeltjes of adertjes zichtbaar zijn, dan kan je een (cover)stick gebruiken om deze te weg te werken. Breng deze aan op de donkere rand onder je ogen.

Als je vindt dat je te grote wallen onder je ogen hebt, dan kan je alvorens te starten met je maquillage twee koude soeplepels op je ogen leggen gedurende zo’n 15 minuten. Leg de lepels eerst in de vriezer zodat ze goed koud zijn. Er zijn op de markt ook speciale producten te verkrijgen die je kan aanbrengen alvorens uit te gaan.

5. Poeder aanbrengen

Voor een mooie matte afwerking heb je beslist poeder nodig. Breng dit aan op je hele gezicht, ook op je oogleden en lippen. Best is om een onopvallend naturel poeder te gebruiken dat geschikt is voor alle teints. De handigste manier om poeder aan te brengen is met een grote borstel. Veeg deze zacht langsheen je gezicht.

6. Blush aanbrengen

Om je make-up helemaal af te werken, kan je ook nog een blush aanbrengen op je wangen. Focus je vooral op je jukbeenderen.
Om de juiste kleur te kiezen, kan je een eenvoudige regel in gedachten houden: een lichte huidskleur vraagt een lichtere blush, een donkere huidskleur vraagt een donkerdere blush.

Blush bestaat in meerdere soorten.

Poederblush: kan gebruikt worden voor elk huidtype. Gebruik een borstel om deze aan te brengen. Doe de blush op je borstel en blaas het teveel eraf of wrijf het op de rug van je hand. Maak bewegingen van het midden van je wangen naar buiten toe. Als je licht draaiende bewegingen maakt, zie je minder snel strepen op je gezicht.

Cremeblush

Cremeblush is geschikt voor alle huidtypes, behalve het eerder vette huidtype. Cremeblush geeft een intenser resultaat dan poederblush dus je brengt makkelijk teveel aan. Begin daarom met een beetje aan te brengen met je vingertoppen en voeg er beetje bij beetje bij tot je tevreden bent.
Zorg ervoor dat je geen afgetekende blushranden krijgt. Laat de randen mooi vervagen in de rest van je teint.

Voor meer tips voor je maquillage zie: Make-up tips
© 2007 - 2024 Evaluna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…
Make-up tips: Zo wordt jij nog mooier!Make-up tips: Zo wordt jij nog mooier!Modellen in glossy magazines lijken perfect. Dat komt echter vooral door een goede make-up en een goed werkend photoshop…
10 tips voor shocking lips10 tips voor shocking lipsVoor welke make-up je ook gaat. Je lippen en ogen zijn een van de belangrijkste elementen in je gezicht! Daarom hier de…
Make-uptips: kleuren kiezen voor je maquillageHoe kies je de beste kleuren voor je maquillage? Welke kleuren pas bij je ogen? Of bij je lippen? En waarmee kan je ze c…
Natuurlijke borstvergroting via creatieve visualisatieWist je dat je gewoon door te denken je borsten kan doen groeien? Je beeld je gewoon dagelijks in dat ze groter worden e…
Evaluna (66 artikelen)
Laatste update: 19-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.