Mooie make-up, aanbrengen en materialen

Mooie make-up, aanbrengen en materialen Een mooie make-up is niet moeilijk zolang u de juiste materialen gebruikt en hygiënisch werkt. In dit artikel vindt u onder andere de volgorde om make-up aan te brengen en welke materialen u dient te gebruiken. Door een mooie make-up kunt u er stralend uitzien. Voor een mooie make-up is hygiëne heel belangrijk en de make-up dient een goede basis te hebben.

Hygiëne

Hygiëne is heel belangrijk wilt u de make-up laten slagen. Bij hygiëne kunt u denken aan het wassen van uw handen voordat u aan uw gezicht of aan het gezicht van een model gaat werken. Dit is het begin, maar als het gaat om hygiëne is het zeker ook van belang uw materiaal hygiënisch te houden. Denkt u aan de volgende materialen:
 • Kwasten
 • Penselen
 • Sponsjes
 • Poederborstels

Bij hygiëne is het belangrijk dat u deze materialen wast. De lippenselen kunt u afnemen met alcohol dit in verband met een koortslip.

Oneffenheden en foundation

De basis voor een mooie make-up is de foundation. Met foundation zorgt u ervoor dat de huid egaal gekleurd is. Voordat u met de foundation gaat werken is het van belang oneffenheden weg te werken. Er zijn verschillende producten te verkrijgen die deze oneffenheden weg werken.
 • Roodheid: correctie stick.
 • Wallen/kringen: concealer voor de ogen.
 • Pukkeltjes: coverstick die camoufleert en uitdroogt.
 • Pigmentvlekjes: concealer.

Nu komt de foundation. Het kiezen van de juiste kleur hoeft geen problemen op te leveren. Zet een streepje van de foundation op uw kaaklijn.
 • De foundation vlekt: de kleur is te donker.
 • De foundation blijft op de huid liggen: de kleur is te licht.
 • De foundation is niet meer zichtbaar: de kleur is goed.

Nu u de kleur heeft bepaald brengt u de foundation aan. Voor het aanbrengen van foundation kunt u gebruik maken van uw vingers, of een sponsje. Kiest u voor uw vingers dan zal door de warmte van uw vingers de foundation versmelten met uw huid. Kiest u voor een sponsje dan is het van belang om deze vochtig te maken. Zo gebruikt u minder van het product en is de foundation beter uit te smeren. Met een sponsje kunt u de foundation egaal aanbrengen. Werk met foundation van boven naar beneden en stop net iets over de kaaklijn. Neem hierbij ook de mond mee. Mocht u een lipstick gebruiken, dan blijft deze langer zitten.

Poeder en bronzende parels

Na de foundation kunt u ervoor kiezen om compacte poeder of bronzende parels aan te brengen over de foundation. Compacte poeder is 1 kleur. Bronzende parels zijn kleine balletjes verschillend van kleur en bronzen op de temperatuur van de huid. Met beide soorten krijgt u weer kleur in uw gezicht.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn heel belangrijk, zij bepalen namelijk uw gezichtsuitdrukking. Om de wenkbrauwen bij te werken en te tekenen gebruikt u een wenkbrauwsetje. Teken met een wenkbrauwpotlood tussen de haartjes. Als u de wenkbrauw tekent dan doet u dan niet met de haartjes mee maar tegen de haartjes in, zo komt het potlood op de haartjes en niet op uw huid. Borstel daarna met het wenkbrauw kammetje de wenkbrauw in model.

Oogpotlood of eye liner

Uw ogen kunt u groter of kleiner doen lijken door een oogpotlood of eye liner te gebruiken. Trekt u een lijntje boven en onder uw oog, zo lijkt uw oog kleiner. Uw oog groter laten lijken kan door het lijntje halverwege het ooglid te zetten, onder en boven. Eventueel kunt u het lijntje wat vervagen met een wattenstaafje.

Oogschaduw

De lichte kleur oogschaduw gebruikt u om het oog naar voren te halen. Deze plaatst u boven het ooglid onder uw wenkbrauw. De donkere kleur oogschaduw wordt gebruikt om het oog weg te laten vallen. Deze plaatst u in de arcadeboog en wordt licht vervaagd naar de wenkbrauw toe. Op het ooglid plaatst u een donkere kleur.

Mascara

Om uw ogen nog sprekender te maken gebruikt u mascara. Voor make-up overdag kunt u bruine mascara gebruiken. Voor een avond make-up gebruikt u zwarte mascara. Door blauwe mascara te gebruiken lijkt het of het wit van de ogen helderder is. Bent u bril drager, let op of uw bril vergroot of verkleind. Vergroot uw bril gebruik dan zwart of bruin. Verkleind uw bril dan kunt u ook kiezen voor wat fellere kleuren zoals blauw.

Blusher

Een blusher zet voor uw gezicht de puntjes op de i. U kunt een aparte blusher aanschaffen, maar u kunt ook uw bronzende parels of compacte poeder als blusher gebruiken. Blusher zet u aan dicht bij de oren op het jukbeen.

Lippen

Als laatste de lipstick met het lippotlood. Een lippotlood is belangrijk, want deze voorkomt dat de lipstick niet uitvloeit maar op zijn plaats blijft zitten. De kleur lipstick wordt bepaald door uw make-up. Heeft u een natuurlijke make-up geplaatst dan gebruikt u een sprekende kleur lipstick. Heeft u een sprekende make-up geplaatst gebruik dan een natuurlijke kleur lipstick.
© 2009 - 2024 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende types make-up poedersVerschillende types make-up poedersMet de juiste poeder heb je geen bleek gezicht, maar zie je er stralend uit. Poeder kan worden gebruikt in combinatie me…
Pop art make-upPop art make-up kan ideaal zijn voor bijvoorbeeld Halloween of carnaval. Je gezicht lijkt net alsof het getekend is en p…
Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huidVrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen.…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…

Natuurlijke borstvergroting met venkelzaadjes en venkeltheeNatuurlijke borstvergroting ligt binnen ieders handbereik. Vrouwen over de hele wereld hebben hun borsten op natuurlijke…
Tanden bleken: Witte tanden bij de tandarts of met Crest?In Amerika is het al jarenlang een grote trend: Het bleken van je tanden. Iedereen wil wel een stralend witte Hollywood-…
Nannie78 (33 artikelen)
Gepubliceerd: 27-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.