Tanden bleken: Witte tanden bij de tandarts of met Crest?

In Amerika is het al jarenlang een grote trend: Het bleken van je tanden. Iedereen wil wel een stralend witte Hollywood-lach. Helaas ben je meestal klauwen vol geld kwijt aan behandeling om je tanden te bleken. Welke doe-het-zelf bleeksets zeggen een goedkope, efficiënte behandeling aan te bieden. Maar is dit ook waar? Helpen deze middeltjes echt wittere tanden te krijgen? Is het slecht voor je tanden? Zijn de Crest Whitestrips een goede oplossing?

Amerika en Nederland

In Amerika kun je gewoon bij de drogist bleekmiddelen voor je tanden kopen. Die bevatten vaak 6% waterstofperoxide. In Nederland 0,1% peroxide toegestaan bij zelfhulpmiddeltjes. Deze middelen zullen niets voor de witheid van je tanden doen. Je kunt natuurlijk ook doe-het-zelf middeltjes kopen uit Amerika op het internet. Ebay geeft genoeg keuze. De middelen uit de VS zullen je tanden echt wel witter maken. Soms met de schadelijke gevolgen van dien. Vaak tast het je tandvlees en glazuur aan.

Bleken bij de tandarts

Bleken bij de tandarts blijft natuurlijk altijd de veiligste manier. Hier gebruiken ze lagere concentraties van de waterstofperoxide. Bovendien blijft het resultaat enkele jaren zichtbaar. Tanden bleken bij de tandarts kan op verschillende manieren. Het kan bijvoorbeeld met een gel, of met een laser. De lasertechniek is nog redelijk nieuw. Toch is deze manier voor vele mensen geen optie. Simpelweg omdat het veel geld kost. Behandelingen voor witte tanden kosten vaak honderden euro’s.


Whitening tandpasta

Whitening tandpasta’s zijn gebleken helemaal niet effectief te zijn. Ze bevatten meestal slechts zuiveringszout. Dit is wel goed voor de aanslag op de tanden, maar het zal er niet voor zorgen dat je er wittere tanden van krijgt.

Thuissets, middelen bij de drogist

Het is vaak gevaarlijk om met doe-het-zelf sets aan de slag te gaan. Het kan er voor zorgen dat de zenuwen worden aangetast en de wortels van je tanden en kiezen oplossen. Ook kan de waterperoxide het glazuur ernstig aantasten. Vaak moet er opgepast worden met setjes waarbij je gel in een soort gebitje moet doen. Vaak passen deze gebitjes niet goed waardoor de gel eruit loopt. Hierdoor kun je wonden in je mond krijgen. Vaak moet het proces ook meerdere malen herhaald worden, omdat het resultaat maar enkele maanden zichtbaar is.

Crest Whitestrips, een revolutie?

De Crest Whitestrips zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar. In Amerika liggen ze echter overal in de winkels. Crest Whitestrips claimt dat het dezelfde ingrediënten als tandartsen gebruikt. Ook zeggen ze de producten intensief te hebben getest, waaruit gebleken is dat de Crest Whitestrips echt veilig zijn.

Crest Whitestrips zijn strips die je één of twee keer per dag op je ondergebit en bovengebit plakt. Deze moet je enkele minuten laten zitten en vervolgens er weer af halen. Meer is het niet. En het werkt echt. Je tanden worden witter. En ze kosten ongeveer twintig dollar. Over de schadelijke gevolgen van bleken met de Crest Whitestrips kan nog geen professionele uitlating gedaan worden. Het internet staat echter vol positieve reacties. Er zijn verschillende soorten van de strips verkrijgbaar. Zo heb je Crest Whitestrips Pro Effects, Crest Whitestrips Premium en Crest Whitestrips Classic. Ook hebben ze producten voor gevoelige tanden. Is het een revolutie? Probeer het zelf, of kies voor safe.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieReview/mening: Witte tanden met Crest Whitestrips ClassicHet is de laatste jaren een echte hype: het bleken van je tanden. Vaak is dat een dure aangelegenheid om bij de tandarts…
Maak je tanden witter met Crest WhitestripsMaak je tanden witter met Crest WhitestripsTanden bleken is erg populair de laatste jaren. Helaas is tanden bleken niet erg goedkoop als je de behandeling bij een…
Tanden bleken in NederlandTanden bleken in NederlandWitte tanden: iedereen wil ze, niet iedereen heeft ze. Er zijn allerlei middeltjes te koop en ook met huis- tuin- en keu…
Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Wanneer je kijkt naar Amerikaanse advertenties, lachen prachtige mensen je toe met de meest witte tanden die je ooit heb…

Mooie make-up, aanbrengen en materialenMooie make-up, aanbrengen en materialenEen mooie make-up is niet moeilijk zolang u de juiste materialen gebruikt en hygiënisch werkt. In dit artikel vindt u on…
Huidverzorging: Gamila SecretGamila Secret zeep verzorgt de huid en stimuleert de natuurlijke balans en het ademen van de huid. Puur natuur en uiterm…
Bronnen en referenties
  • Crest Whitestrips
Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 29-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.