recensie

Review/mening: Witte tanden met Crest Whitestrips Classic

Het is de laatste jaren een echte hype: het bleken van je tanden. Vaak is dat een dure aangelegenheid om bij de tandarts te laten doen. Tegenwoordig zijn er ook producten die niet duur zijn en beweren je tanden witter te maken. Ook de makers van de Whitestrips van Crest beweren dit. Werken de Crest Whitestrips echt? In dit artikel meer over Crest Whitestrips en mijn ervaring en mening over het product.

Amerika en Nederland

In Amerika kun je gewoon bij de drogist bleekmiddelen voor je tanden kopen. Die bevatten vaak 6% waterstofperoxide. In Nederland 0,1% peroxide toegestaan bij zelfhulpmiddeltjes. Deze middelen zullen niets voor de witheid van je tanden doen. Je kunt natuurlijk ook doe-het-zelf middeltjes kopen uit Amerika op het internet. eBay geeft genoeg keuze. De middelen uit de VS zullen je tanden echt wel witter maken. Soms met de schadelijke gevolgen van dien. Vaak tast het je tandvlees en glazuur aan.

Wat zijn Crest Whitestrips?

Crest Whitestrips zijn strips die je één of twee keer per dag op je ondergebit en bovengebit plakt. Deze moet je enkele minuten laten zitten en vervolgens er weer af halen. Meer is het niet. En het werkt echt. Je tanden worden witter. En ze kosten ongeveer twintig dollar. De Crest Whitestrips zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. De ene soort bevat meer bleekmiddel dan de ander. De verschillende soorten zijn: Crest Whitestrips Pro Effects, Crest Whitestrips Premium, Crest Whitestrips Classic en Crest Advanced Seal.

Wat belooft Crest?

Crest beweert dat de Whitestrips die zij ontwikkeld hebben geen schadelijke gevolgen hebben voor je gebit. Ze zouden dezelfde bleekmiddelen voor hun strips gebruiken als tandartsen ook gebruiken bij het bleken van tanden. Het product zou intensief getest zijn, waaruit gebleken is dat Crest Whitestrips 100% veilig zijn. We zagen Audrina in The Hills zelfs Crest Whitestrips gebruiken. Als een celebrity in Hollywood het gebruikt, dan zal het toch niet zo slecht zijn?

Werken Crest Whitestrips echt?

Ja, de Whitestrips van Crest werken echt. Het Internet staat inmiddels al vol met succesvolle ervaringen uit Amerika met de strips. Breng eens een bezoekje aan een Amerikaanse website, en je ziet veel goede ervaringen en reviews. Het leuke is dat je al na een paar dagen resultaat ziet met de Crest Whitestrips.

Mijn mening over het product

Na het lezen van alle goede reviews heb ik besloten de Crest Whitestrips Classic aan te schaffen via eBay. Deze strips moeten twee keer per dag, voor 14 dagen gedragen worden. De strips moeten een half uur op je tanden blijven.

De eerste dagen heb ik de strips twee keer per dag gedragen, maar dit hield ik niet lang vol. Dit was teveel voor mijn tanden, ze werden gevoelig en deden pijn. Op de gebruiksaanwijzing staat beschreven dat wanneer je tanden gevoelig worden, je de strips beter één keer in de zoveel dagen kan gebruiken. Dit heb ik dus gedaan. Dit ging veel beter. Toch vond ik wel dat mijn tanden er erg gevoelig van werden. Gelukkig was de gevoeligheid na 24 uur alweer een stuk minder. Misschien ligt dat aan de conditie van mijn tanden, misschien niet. Op Internet zijn meer ervaringen met gevoelige tanden te lezen.

Wat de witheid van de tanden betreft, zijn de Whitestrips van Crest echt goed. Al na een paar dagen waren mijn tanden aanzienlijk witter. Bovendien zijn de strips makkelijk aan te brengen en te dragen. Je kunt gewoon iets anders gaan doen terwijl je de strips op je tanden hebt.

Conclusie

Ik vond dit over het algemeen een goed product. De enige nadelen vond ik de gevoeligheid van de tanden, en hoe lang ik er mee bezig was. Want ik gebruikte één strip in een paar dagen, dus het duurde enkele maanden alvorens ik helemaal klaar was. Maar wanneer je niet last heb van gevoelige tanden is dit misschien niet nodig. De Crest Whitestrips zijn wat mij betreft een aanrader. Ik zou ze niet gebruiken wanneer je altijd al gevoelige tanden hebt gehad. De Crest Whitestrips zijn al met al niet duur, en ze hebben mooie witte tanden als resultaat.
© 2009 - 2024 Papillon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tanden bleken: Witte tanden bij de tandarts of met Crest?In Amerika is het al jarenlang een grote trend: Het bleken van je tanden. Iedereen wil wel een stralend witte Hollywood-…
Maak je tanden witter met Crest WhitestripsMaak je tanden witter met Crest WhitestripsTanden bleken is erg populair de laatste jaren. Helaas is tanden bleken niet erg goedkoop als je de behandeling bij een…
Tanden bleken: De verschillende manieren en schadelijkheidTanden bleken: De verschillende manieren en schadelijkheidVeel mensen houden van witte tanden, maar hebben dat niet omdat ze veel thee en koffie drinken of omdat ze roken, het ka…
Zo krijg je prachtige witte tandenZo krijg je prachtige witte tandenVeel mensen dromen van een prachtig gebit met witte tanden. Want een mooi gebit is aantrekkelijk. Witte tanden geven een…

Collageenproductie in de huid stimuleren90% van alle rimpels worden veroorzaakt door vroegtijdige huidveroudering en slechts 10% van de rimpels door daadwerkeli…
Natuurlijke peelingHeerlijk een eigengemaakte peeling met natuurlijke ingrediënten die je toch al in huis hebt. Een peeling is heel doeltre…
Reactie

Gossip Girl, 10-01-2010
Werkt echt niet! Net 7strips gebruikt, maar geen enkel verschil!:-( Reactie infoteur, 10-01-2010
Hallo,

Jammer dat je geen goede ervaring hebt met de Whitestrips. Over het algemeen wordt het product goed beoordeeld, maar er kunnen natuurlijk altijd uitzonderingen zijn. Ik weet niet welke soort Crest Whitestrips je gebruikt, maar bij de originele strips moet je 14 dagen lang twee keer per dag de strips gebruiken. Dat zijn 56 strips. Misschien ligt het aan het feit dat je de behandeling nog niet af hebt?

Papillon (75 artikelen)
Laatste update: 29-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.