Zo krijg je prachtige witte tanden

Zo krijg je prachtige witte tanden Veel mensen dromen van een prachtig gebit met witte tanden. Want een mooi gebit is aantrekkelijk. Witte tanden geven een schone, frisse en een gezonde uitstraling. Met een aantal handige tips en tools die niet heel veel geld kosten kan jij misschien ook wel een prachtig gebit krijgen. Er zijn maar weinig mensen die van zichzelf een mooi wit gebit hebben. De meeste mensen hebben toch wat gelige tanden. Dit is heel natuurlijk en zeker niet lelijk. Tegenwoordig is het alleen helemaal hip om zo wit mogelijke tanden te hebben, het is mooi en geeft een gezonde uitstraling. De basis voor een mooi gebit is goed poetsen en flossen.

Gezichtsbedrog

Allereerst zijn er aantal factoren die je tanden witter laten lijken of juist niet. Hoe bruiner je huidskleur is hoe witter je tanden lijken. Bij mensen met een lichte huidskleur kunnen tanden dus al snel wat geler lijken, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Daarnaast heb je ook zo'n situatie met de kleur van je haar. Hoe donkerder je haar is, hoe witter je tanden lijken. Als je een lippenstift of lipgloss gebruikt zijn er ook kleuren die je beter wel en niet kan gebruiken. Een oranje of bruine kleur doet je tanden snel geler lijken. Kies dan liever voor wat fellere kleuren, deze laten je tanden er ook witter uitzien.

Tips voor wittere tanden

Tegenwoordig zijn er heel wat middeltjes verkrijgbaar om wittere tanden te krijgen. Zo zit er in veel tandpasta tegenwoordig ook al whitening, maar er zijn ook strips waarmee je thuis zelf je tanden kunt bleken. Veel tandartsen bieden ook bleekbehandelingen aan. Hieronder volgen wat van deze behandelingen.

  • Er is een gouden regel om gele tanden te voorkomen en dat is goed poetsen, niet roken en koffie en rode wijn vermijden. Van de laatste drie dingen is bekend dat je er gele tanden van krijgt. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om niet te roken en geen koffie of rode wijn te drinken, maar probeer het gebruik ervan dan sowieso te verminderen, dat helpt al iets.
  • Een goedkope manier wat ook goed werkt is om je tanden te poetsen met een whitening tandpasta. Twee tot drie keer per dag poetsen kan er al voor zorgen dat je tanden wat witter worden. Crest is een zeer bekende tandpasta om je tanden witter te krijgen. In Amerika is dit een van de meest verkochte producten op het gebied van whitening. In Nederland kan je helaas moeilijk aan deze tandpasta komen. Er is hier wel genoeg keuze aan tandpasta met whitening formule, het is per persoon verschillend welke goed werkt.
  • Crest heeft nog zo'n bekend tandenbleekproduct, namelijk de Crest White Strips. Dit zijn tandenbleekstrips welke je thuis kan gebruiken. Ze smaken niet heel erg lekker en als je gevoelig tandvlees hebt kan zo'n behandeling best gevoelig zijn. Je moet er ook de tijd voor nemen elke dag, want de strips moeten een half uur per keer op je tanden blijven zitten.
  • Het populairste is nog om je tanden te laten bleken, er zijn tegenwoordig klinieken en tandartsen die dit aanbieden. Voor relatief weinig geld heb je een behandeling waarmee je zeker resultaat zult zien. Zo'n behandeling kan ook gevoelig zijn voor mensen met gevoelig tandvlees, maar over het algemeen valt dat best mee.
  • Een zeer dure manier om een prachtig gebit te krijgen is om facings te laten plaatsen. Hiermee krijg je een wit en recht gebit. Dit wordt redelijk vaak gebruikt door mensen die scheve en gele tanden hebben. Facings zijn plaatjes die op je eigen tanden komen en die de gaten mooi opvullen en zorgen voor een wit gebit.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Tanden bleken: snelblekenTanden bleken: snelblekenWitte tanden worden door velen als schoonheidsideaal gezien. Tanden bleken wordt dan ook steeds gewoner en raakt meer en…
Tanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteTanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteDankzij Magic White kan je tegenwoordig je tanden bleken (tanden bleachen) in minder dan een half uur tijd en dit zonder…
Tanden bleken: Witte tanden bij de tandarts of met Crest?In Amerika is het al jarenlang een grote trend: Het bleken van je tanden. Iedereen wil wel een stralend witte Hollywood-…

Collageen lichttherapie voor een jonge en stralende huidCollageen lichttherapie zorgt voor een huidverjonging, doet rimpels verminderen en voorkomen, lichte lijntjes verdwijnen…
Chi stijltangen en productenChi is een onderdeel van Farouk en dit merk verkoopt een van de beste stijltangen die er op de markt verkrijgbaar zijn.…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.