Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huid

Vrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen. Wanneer je weet wat je moet doen, kun je er echter prachtig uitzien.

Huid reinigen

Voordat je begint met het aanbrengen van de make-up, is het raadzaam om je huid goed te reinigen. Er zijn verschillende reinigers die je kunt kopen. Een goed gereinigde huid is de basis voor mooie make-up.

Foundation voor een licht getinte huid

Het kan nog best lastig zijn om een goede foundation te vinden voor een licht getinte huid. Je doet er verstandig aan om te kiezen voor een crème foundation. Een vloeibare foundation zou eventueel ook kunnen. Je kunt de foundation uittesten door het op je wangen uit te testen. De foundation die je eigenlijk niet meer ziet na het insmeren is de foundation die je moet kiezen. Let ook op dat de huid niet gaat glimmen nadat je de foundation op hebt gedaan.

Make-up voor Aziaten

Aziaten kunnen veel verschillende kleuren gebruiken voor hun lippen en ogen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor parelmoer kleuren. Ook felle kleuren kunnen heel goed werken, maar het is wel afhankelijk van de kleur zelf. Voor Aziatische vrouwen kunnen roze tinten echter minder goed uitkomen.

Turkse afkomst

Vrouwen van Turkse afkomst, kunnen het beste kiezen voor natuurlijke kleuren. Less is more, dat geldt in dit geval zeker. Felle kleuren komen vaak niet zo mooi uit en oogt juist heel erg nep. Een oogpotlood of eyeliner is ideaal om de ogen te benadrukken.

Een licht getinte huid

Heb je een licht getinte huid dan kun je ook verschillende kleuren kiezen. Glitter kan heel mooi overkomen en ook parelmoer kleuren doen het vaak goed. Soms kan hele donkere make-up ook erg mooi zijn. Denk aan zwarte lippen en vrij donkere ogen. De natuurlijke look is tevens een goede optie voor vrouwen met een licht getinte huid.

Test make-up uit

Wat voor een make-up goed werkt, kan per persoon verschillend zijn. Er zijn zoveel verschillende tinten huidskleuren, dat het moeilijk is precies aan te geven wat goed zal werken. Daarom is het aan te raden om vooral veel verschillende dingen uit te proberen. Kijk eens hoe een felle kleur bij jouw huid past. Of hoe het eruit ziet als je juist voor natuurlijke kleuren gaat. Zo weet je veel beter wat voor jou werkt. Eventueel kun je je ook laten informeren door een schoonheidsspecialiste.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips voor de donkere of getinte huidOp internet zijn heel veel tips te vinden over make-up en haar. Vaak zijn deze tips het meest geschikt voor mensen met e…
Make-up tips voor een donkere huidHeb je een donkere huid? Dan wil je alsnog mooie make-up op je gezicht aanbrengen. Waar moet je zoal op letten wanneer j…
Make-up: een goede basis aanbrengenMake-up aanbrengen is zeker niet gemakkelijk als je het goed wilt doen. Een goede basis is belangrijk wanneer je wilt da…
De juiste look voor een stralende startDe juiste look voor een stralende startZet u een nieuwe stap in het leven als kersverse mama, single of werkzoekende? Dan hoort daar ook een nieuwe look bij. W…

Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.