Make-up tips voor de donkere of getinte huid

Op internet zijn heel veel tips te vinden over make-up en haar. Vaak zijn deze tips het meest geschikt voor mensen met een lichte huid. Voor mensen met een getinte of een donkere huid geldt vaak een andere verzorging. In dit artikel een aantal tips om jou huid te laten stralen.

Huidverzorging

Net als bij een lichte huid is het bij een donkere huid ook belangrijk om de huid goed te verzorgen en te hydrateren. Want ook een donkere huid kan uitdrogen. Zorg ook dat je je gezicht tweemaal daags reinigt, dit kun je het beste doen voordat je naar bed gaat en als je uit je bed komt. Verzorg je huid ook met een goede hydraterende dag- en nachtcrème.

Foundation

Foundation is vaak het grootste probleem voor mensen met een donkere huid. Heel veel foundations die je kunt kopen zijn geschikt voor een lichte of getinte huid, maar voor een donkere huid is er vaak geen goede kleur foundation te vinden. Er zijn wel een aantal merken die je kunt uitproberen en mocht dat ook niet passen bij jou huid, kijk dan eens bij parfumerieën zoals bijvoorbeeld Douglas, de duurdere merken hebben vaak wel een geschikt product.
Kies voor een foundation een warme kleur, het is beste is een foundation met een gele of oranje ondertoon. Kies niet een te lichte foundation, want dat maakt de donkere huid grauw. Als je last hebt van een vette huid dan kun je het beste kiezen voor een foundation met een mat effect. Je kan je gezicht ook afpoederen.

Naast de zoektocht naar de best matchende foundation is er bij mensen met een donkere huid vaak nog een ander probleem. Mensen met een donkere huid hebben vaak last van kleurverschil in hun huid bij hun ogen, mond en bij de haargrens. De huid is op die plekken vaak een tint donkerder dan de rest van het gezicht. Om je gezicht mooi egaal te krijgen kun je dan het beste werken met twee kleuren foundation.

Blush

Veel mensen met een donkere huid kiezen voor de verkeerde blush. Veel blushes verdwijnen in het gezicht en zie je dus eigenlijk niet. Kies voor een warme blush met een goede pigmentatie.

Felle kleuren op je ogen of lippen

Bij een getinte of donkere huid staan felle kleuren erg mooi. Kies voor een felle kleur oogschaduw of felgekleurde lippen. Als je niet zeker weet of het iets voor jou is kun je dit het beste testen met make-up van de goedkopere merken, zoals Hema, Catrice, Essence en NYC. Op Youtube vind je heel veel make-up tutorials voor mensen met een donkere huid.

Geschikte merken

Er zijn een aantal merken die producten verkopen voor de donkere huid. Als je er niet uitkomt welk product het beste bij jou huid past kun je het beste om advies vragen. Merken die make-up verkopen voor de getinte tot donkere huid zijn Ubian Queens, MAC Cosmetics, Black Up, L'Oréal, Black Opal en Bobbi Brown.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huidVrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen.…
Make-up tips voor een donkere huidHeb je een donkere huid? Dan wil je alsnog mooie make-up op je gezicht aanbrengen. Waar moet je zoal op letten wanneer j…
Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…
De donkere huid en zonnebrandOmdat een donkere huid juist voorkomt in landen waar de zon erg sterk is en vaak schijnt, denkt men al snel dat dit huid…

Witte, bruine en vlekjes op tanden, oorzaak en behandelingWitte, bruine en vlekjes op tanden, oorzaak en behandelingTanden en kiezen kunnen verkleurd raken door invloeden van buitenaf, maar ook door een andere oorzaak. Vaak gaat het om…
Slapen met krullend haarHet kan soms een nachtmerrie zijn: je stapt in bed met je krullen mooi in model en de volgende morgen sta je weer op en…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 21-02-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.