Alles wat je moet weten over spijkerbroeken

Alles wat je moet weten over spijkerbroeken Jeans: zoveel soorten, zoveel maten. Af en toe weet je er geen eind meer aan in spijkerbroekenland: skinny jeans, wortelbroeken, slimfit, flair pipe... Wat betekenen al die termen nou eigenlijk? Welk model spijkerbroek staat goed bij welk figuur? En welke maat heb je eigenlijk nodig als je een nieuwe spijkerbroek koopt?

Modellen spijkerbroeken

Er zijn verschillende modellen in spijkerbroeken. De volgende 10 modellen komen vaak voor:

Slimfit

Een strakke, aansluitende jeans. Vaak gemaakt van (deels) strechstof. Wordt ook vaak skinny jeans genoemd.

Drainpipe

Deze broek lijkt op de slimfit, maar is wat langer en rimpelt om de kuit.

Straight

Jeans met rechte pijpen.

Baggy

Ruimzittende broek die wat laag op de heupen hangt. Denk aan de "skatersbroeken."

Mom jeans

Ruimzittende broek met rechte pijpen, maar niet zo laaghangend als baggy spijkerbroeken.

Hoge taille

Spreekt voor zich, een jeans die tot je taille reikt. Deze jeans maakt je heel vrouwelijk en hij maakt je langer. Ook een pluspunt: je kunt veilig voorover bukken.

Flair Pipe

De sixties look: wijd uitlopende pijpen.

Sigarettenpijp

Deze broek zit tussen de slimfit en straight in en is dus net niet aansluitend. Je benen lijken er langer door.

Wortelbroek

De "nerdbroek" die af en toe weer hip wordt. Deze broek is wijd van boven en loopt taps toe naar beneden. Koop deze jeans alleen als je in het bezit bent van lange benen, anders is het geen gezicht.

Bootcut

Lijkt op de baggy broek, maar is wat minder "baggy." Deze broek staat vrijwel iedereen. Volle heupen worden er slanker van, iele kuiten krijgen wat meer body.

Jeans en Billen

Een jeans moet iets goeds doen voor je billen, anders zie je er zeer onflatteus uit: een te dikke kont, of juist geen kont is geen gezicht!

Ronde billen

Zorg voor een jeans met kontzakken, deze mogen echter niet te klein zijn. Als je ronde billen hebt, kun je prima een strakke jeans hebben.

Hangbillen

Zorg voor een liftend effect, door bijvoorbeeld liftend ondergoed onder je jeans te dragen. Een jeans met lage zakken geeft ook een optisch liftend effect.

Kleine billen

Zorg voor jeans met lage kontzakken.

Platte billen

Draag baggy jeans om je platte billen te verdoezelen.

Grote billen

Neem geen jeans met opvallende stiksels/versieringen/zakken rond de billen en heupen. Een bootcutmodel of model met hoge taille staat je prima!

Jeans en Heupen

Zandloper en Peervorm

Draag het liefst hakken onder je jeans, dat zorgt voor een mooie houding en slankere heupen. Kies een recht model jeans of een bootcut. Neem geen jeans met opvallende stiksels en versieringen rond de heupzone.

Brede heupen

Kies rechte jeansmodellen, neem uitlopende pijpen als je lange benen hebt. Hogere modellen staan je ook goed. Kies geen jeans met kleine kontzakjes en slijtplekken op de heupzone.

Smalle heupen

Heupbroeken staan jou heel goed, evenals slimfit/skinny jeans. Taillebroeken zijn geen goede keus, hier wordt je figuur heel mannelijk door.

Welke maat spijkerbroek heb ik nodig?

De laatstgenoemde maat geeft de maat rond de heupen weer, er is meestal ook een lengtemaat aan de jeansmaat verbonden.

XS3427
S3628
S36-3829
S-M3830
M4031
M-L4232
L42-4433
L-XL4434
L-XL44-4636
XL4638
XL-XXL46-4840
XXL4842
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: de juiste jeans voor elk figuurGoed zittende jeans uitzoeken is moeilijk. Iedereen heeft een verschillend figuur: brede heupen, of juist smalle heupen,…
Nieuwe donkere spijkerbroek geeft af, wat te doen?Nieuwe donkere spijkerbroek geeft af, wat te doen?Komt het je bekend voor dat je mooie nieuwe spijkerbroek afgeeft aan je handen? Of aan de mooie witte bank van je schoon…
Skinny jeans zijn ongezondSkinny jeans zijn ongezondIedere vrouw heeft wel een 'skinny jeans' in de kast liggen. Al een behoorlijke tijd bepalen deze strakke broeken het mo…
Maten kledingstukken en accessoiresMaten kledingstukken en accessoiresKleding en accessoires kopen we al eeuwenlang. Niet iedereen vindt het leuk om naar de winkel te gaan om kleding te kope…

Borsten en CupmatenVaak is het een groot probleem voor meisjes en vrouwen om precies te weten te komen wat voor cupmaat ze nou precies hebb…
Geschiedenis van de modeHet is onmogelijk om precies de toekomst van de mode te voorspellen. Rages volgen elkaar snel op en elk jaar zijn er nie…
Bronnen en referenties
Reactie

J. Smits, 08-12-2007
Goedendag, Waar kan ik Seven Jeans en Angels Jeans kopen? Reactie infoteur, 09-12-2007
Hallo,

Volgens mij zijn deze merken alleen online te koop.

Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 20-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.