Beauty: Nagels ook in de winter verzorgen

Beauty: Nagels ook in de winter verzorgen De nagels, en dan met name de vingernagels, hebben het in de winter hard te verduren. Menig koude hand, zeker zonder handschoen, handelt waarbij de nagels het te verduren krijgen in de vorm van afbreken of scheuren. Daar waar de nagels van de voeten nog ingepakt zijn en bescherming vindt, is dit met de vingernagels vaak niet het geval.

Verzorging

De nagels moeten dus zomer en winter een goede verzorging krijgen. Naast het esthetische van de verzorgde nagel (je handen zijn immers je visiteplaatje) is er ook het noodzakelijke om de vingernagels gezond te houden. Wat geen ingrijpende business hoeft te zijn, maar wel belangrijk om de nagels met enige regelmaat te verzorging.

Wat te doen?

Begin bij het begin

Het begin van iedere vorm van verzorging is dat de nagels schoon zijn. Dit kan na het badderen, douchen om de handen goed wassen en afdrogen. Nagels verzorgen gaat het beste met goed afdroogde handen.
Nagelriemen moet los zijn en dit kan door nagelriemenolie te gebruiken. Natuurlijke producten gebruiken om de nagelriemen soepel te krijgen mag ook, maar nagelriemenolie werkt wat handiger. De bekende merken voor de hand en nagelverzorging hebben allemaal wel een nagelriemenolie in het assortiment. Denk hierbij aan merken zoals:
  • Koh
  • Sally Hansen
  • Herome
  • Alessandro
  • OPI

Als dit op de rand rond de nagels is aangebracht kan er met een bokkenpootje voorzichtig huid opgeduwd worden. De huid die soms nog wat vast zit aan de nagel, kan op deze wijze voorzichtig los gemaakt worden (de huid is nu zacht en soepel en kan opgeduwd worden).
Ook nu geldt weer, dat de nagel daarna schoon gemaakt moet worden.

Vijlen

De een wil de nagel al direct vlak hebben, zodat eventuele ribbeltjes op de nagel weg zijn en de ander vindt dit niet erg. Wel is het zo dat dit handiger is voor het aanbrengen van nagellak. Als je geen nagellak op doet kan de vijl, als je ook de glansvijl intensief gebruikt, wel een mooi glanzend resultaat geven en lijkt het alsof je blanke nagellak op hebt gedaan.
Dit kan niet ombeperkt worden gebruikt, want je haalt een laagje weg en dit kan op den duur te veel worden. Het natuurlijke resultaat kan nog iets benadrukt worden met een wit nagelpotlood. Dit kan onder de nagel toegepast worden en levert geen beschadiging op.

De nagel in de juiste vorm vijlen met bijvoorbeeld een glazen vijl is wel belangrijk en moet eigenlijk nooit overgeslagen worden (glans is handig, blijft goed en kan eenvoudig schoon gemaakt worden). Wel altijd van buiten naar binnen en in een richting vijlen.
Let voor de vorm goed op de vorm van de hand, De vorm kan de vorm benadrukken en verfraaien. Natuurlijk zijn ook hier mode momenten in vorm en kleur, maar de vorm van je hand volgen om er het meeste uit te halen, is nooit verkeerd. Hier kan men in een manicuresalon advies over geven.

Lakken

Toch lakken dan zorgvuldig te werk gaan. Begin altijd bij de basislak. Enerzijds als bescherming tegen de kleur die er overheen gaat. Deze kan de nagel nl. laten verkleuren. Anderzijds hecht de kleur dan beter en heb je langer een fraai resultaat.
Neem tussen de laklagen voldoende tijd om deze goed te laten drogen en even wat klusjes tussendoor zijn niet aan te raden. Even stoten is vaak de nagel(s) opnieuw aanpakken.

Afhankelijk van de kleur en het merk, is soms een tweede laag noodzakelijk om het een mooi resultaat te geven. Sluit altijd af met een topcoat. Deze geeft bescherming om de nagellak langer te laten zitten en geeft een mooie glans.

Niet iedereen vindt het mooi, maar eigenlijk moet je met het lakken de rand de langs de huid vrij laten. Hier mag geen kleur op komen. Denk hierbij aan 1 tot 2 mm.

Overige verzorging

Naast de nagels rechtstreeks aan te pakken is het goed een handcrème te gebruiken die ook de nagels verzorging geeft. Ook als je nagellak op hebt is dit goed. De verzorging werkt nl. goed voor de nagelriemen en maakt het verzorgen in de toekomst gemakkelijker (het opduwen is dan niet of nauwelijks meer nodig). De meeste merken hebben het er duidelijk opstaan.
© 2010 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsBeauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsWe weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of…
Manicure: wat te verwachten?Wie goed voor zijn handen zorgt, kan besluiten deze met enige regelmaat te verwennen met een manicure. Deze schoonheidsb…
Beauty: handverzorging in enkele minutenBeauty: handverzorging in enkele minutenEr wordt met enige regelmaat in deze rubriek aandacht besteed aan de verzorging van de handen. Wel of geen dure middelen…

Huidverzorging in de winterHuidverzorging in de winterVorst, droge lucht in verwarmde gebouwen, de overgang van koud naar warm, ze vergen heel wat van huid en haar in de wint…
Stijltips kledij: dik achterwerk, geen taille, brede heupenStijltips kledij: dik achterwerk, geen taille, brede heupenNiets leuker dan solden! We kopen dan een stapel kleren en plaatsen ons maar al te graag in de nieuwe outfit maar vaak b…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 10-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.