Beauty: handverzorging in enkele minuten

Beauty: handverzorging in enkele minuten Er wordt met enige regelmaat in deze rubriek aandacht besteed aan de verzorging van de handen. Wel of geen dure middelen is niet relevant, maar de juiste verzorging om de handen zacht en toonbaar te houden wel.

Eelt

Als de handen eelt plekjes vertonen is het zinvol hier een speciaal borsteltje voor te gebruiken (bij de meeste drogisterijen voor ca. 2,00 euro). Met een keer stevig borstelen ben je er niet, maar als je dit regelmatig bijhoudt verdwijnen de plekjes vanzelf. Spreekt voor zich dat de handen goed gehydrateerd houden ook helpt te verzachten.

Schone handen

De reden dat het eelt eerder genoemd is dan het reinigen van de handen, is gelegen in het feit dat als de handen nog vochtig zijn het eelt minder makkelijk weg te krijgen is. Maar spreekt voor zich dat verdere behandeling van de handen altijd gepaard gaat met schone handen. Neem een zachte zeepsoort (meeste drogisterijen hebben deze in het assortiment voor ca. 3,00 per flesje) die de handen niet uitdroogt en week de handen ook even in lauwwarm water. Dit is voor de nagelverzorging weer iets gemakkelijker.

Dep de handen droog en smeer deze pas in met een crème als de ook de nagels verzorgd zijn.

Nagels

Nagelverzorging is meer dan er alleen even een kleurtje op doen. De nagelriemen kunnen nu met een bokkenpootje gemakkelijker los en opgeduwd worden en de nagels kunnen, doordat ze iets zachter zijn vanwege het water, gemakkelijker gevijld worden. Neem een glazen vijl en vijl altijd een kant op (van buiten naar binnen). Probeer zowel bij lange nagels als korte nagels met het model van de vinger mee te vijlen en realiseer je dat de rechte of platte nagel (zie je nogal eens bij french manicure) niet alleen uit de mode is, maar de vingers ook korter doet lijken. Bij kleine stompe vingers zal dit de mogelijk gedrongen hand alleen versterken. Denk hierbij aan ovaal gevijlde nagels en begin pas te vijlen voorbij de rand van huid.

Ook korte nagels ogen verzorgder als er een klein wit randje zichtbaar is. Met een wit nagelpotlood kan het randje eventueel qua kleur versterkt worden. Maar de whitening nagellakken doen hetzelfde. De meeste merken hebben er een in het assortiment en het merk Koh heeft er een waar ook calcium voor de nagels in zit (in kosten variërend van ca. 2,50 tot zon 20,00). Nog een laagje topcoat er overeen en de nagels zien er natuurlijk en zeer verzorgd uit. Bij een kleurtje altijd een basecoat gebruiken, dit voorkomt dat de kleur in de nagel trekt en je na verwijdering een gloed overhoudt op de nagel.

Geen nagellak, maar wel een glanzende nagel, dan is de glansvijl een uitkomst. Sommige merken hebben een set van meerdere vijlen en andere hebben een vijl met meerdere lagen. Let wel dat dit type vijlen een laagje van de nagel haalt en het dus niet al te vaak toegepast moet worden (kosten van ca. 3,00 tot zon 18,00).

Zachte handen

Als de nagellak goed droog is, kan de hand ingesmeerd worden met een goede crème. Het feit dat een crème vet is, wil niet zeggen dat het per definitie een goede crème is. Neem er altijd een die ook iets voor de nagels doet.

Verder zijn er tegenwoordig zijdeachtige handcrèmes / - lotions die de hand verzachten en heel langzaam bij frequent gebruik in de hand trekken en een superzacht laagje achterlaten (niet vet). Meestal zijn ze in de vorm van een handmasker dat bijvoorbeeld voor het slapen gaan opgedaan kan worden (variërend van ca. 7,00 tot zon 30,00)

Tenslotte

Alles bij elkaar kan een goede handverzorging inclusief nagels in een half uur gedaan zijn. De nagels hoef je niet iedere dag opnieuw te lakken, dus dagelijks zon 10 minuten aan de handen spenderen bijvoorbeeld voor het slapen gaan geeft je handen een goede verzorging en je handen kunnen met recht een visiteplaatje genoemd worden.

Ter aanvulling: Alle bekende merken hebben nagel- en handproducten, maar er zijn ook gespecialiseerde merken zoals: Hanssen, Koh of Herome.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsBeauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsWe weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of…
Thuismanicure: zelf je nagels verzorgenHeb je last van brokkelende nagels, ruwe nagelranden of een doffe schijn maar vind je dat een professionele manicure tev…
Handverzorging: mooie nagels en handenHandverzorging: mooie nagels en handenJe handen hebben tijdens de winter veel te verduren. Ze worden droog van de kou en zitten steeds maar weggestopt in dikk…

De wellness top 10De wellness top 10Genieten van wellnessbehandelingen kan uitgebreid, of ultra-snel. Thuis of (ver) buiten de deur. Duur en extravagant, of…
Feestmake-up? Drie stappenplannen, met bijpassend kapselFeestmake-up? Drie stappenplannen, met bijpassend kapselPartytime? Jouw droom om op een feestje te schitteren als een ster, wordt vervuld met deze drie party-looks. Kies voor g…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.