Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagels

Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagels We weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of lang) met nagellak (kleur of blank) beter uitzien. Maar om de handen in topconditie te houden is meer nodig.

Oefeningen voor de handen en vingers

Iedere dag wat oefeningen met de handen en vingers doen stimuleert de doorbloeding en houdt alles soepel. Dit kan gecombineerd worden met andere oefeningen, maar kan ook bijvoorbeeld tijdens het douchen gedaan worden.

  • Zet schuin de toppen van je vingers tegen elkaar en druk je vingers van boven naar beneden tegen elkaar.
  • Zet je volledige handen voor je borst tegen elkaar en druk de bal van je handen tegen elkaar.
  • Houd je handen op schouderhoogte voor je en beweeg je vingers heel snel afzonderlijk van elkaar (alsof je iemand wilt laten schrikken).

Deze oefeningen enkele minuten volhouden en maak er een dagelijks ritueel van.

Verzorging handen

Zorg dat je bij de wastafel altijd een pot of tube handcrème hebt staan. Hoe zacht een zeep ook is, het droogt uit en dus na het handen wassen altijd de handen met een handcrème insmeren. Op werk of school altijd een tube in de tas voorkomt dat je daar je handen niet kunt insmeren na het wassen.

Verder wekelijks je handen met een speciale scrub goed scrubben is geen overbodige luxe. Was je handen daarna goed en smeer ze met een handmasker in (Herome heeft een vetvrij handmasker en geeft niet af).

Verzorging nagels

Wel of niet lakken is heel persoonlijk, maar als je ze niet lakt wil dat nog niet zeggen dat ze geen verzorging nodig hebben.

De nagelriemen soepel maken voorkomt van die velletjes op de nagels en doe je heel eenvoudig met nagelriemenolie. Nagenoeg alle merken hebben wel een dergelijk product in het assortiment. Met een bokkenpootje heel voorzichtig de nagelriemen opduwen (als de nagelriemenolie al een minuutje of zo op de nagels en de huid er omheen zit), maakt dat je nagel er al veel verzorgder uitziet.

Het vijlen is ook belangrijk. Dit voorkomt haaltjes aan je nagel die door kunnen scheuren of je nieuwe panty’s laten ladderen. Een glazen vijl heeft veel voordelen en kan goed gereinigd worden, maar kantonnen vijltjes (wegwerp) of diamantvijlen kan ook. Als je korte of lange nagels vijlt, kijk dan goed naar de vorm van je nagels en de vorm van je vingers en vijl zo dat ze er zo goed mogelijk uitkomen. Voorbeeld: Een spits toelopende vinger is er niet bij gebaad als je de nagels ook in een punt vijlt en recht vijlen bij korte stompe vingers en kleine nagels maakt de vorm ook niet mooier. Als je er niet uitkomt, is uitproberen een optie of het eenmalig de professional laten doen. De korte nagel moet ook gevijld worden. Vijl rond en zorg dat er geen haaltjes los zitten. Is er een laagje van je nagel (of een stukje), pak dan de glansvijl en vijl het glad. Door er met een andere vinger zacht overheen te wrijven, voel je of deze glad is.
Vijlen altijd in 1 richting!

De glansvijl kan verder gebruikt worden als je wel glanzende nagels wilt hebben, maar geen nagellak. Gebruik de stappen van de vijl goed en niet meer dan 1x per 3 tot 4 weken.

Kijk voor de te gebruiken handcrème ook of ze wat voor je nagels doen. Bij het smeren kan je dan je nagels en nagelriemen meteen meenemen.

Op deze manier gaan de handen weer mooi de zomer in.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Nagelstyling: nagelriemen verzorgenNagelstyling: nagelriemen verzorgenBij een goede verzorging van handen en nagels hoort ook de verzorging van de nagelriemen. Gezonde nagelriemen zorgen erv…
De verzorging van je nagelriemenDe verzorging van je nagelriemenIedereen wil wel prachtige nagels. Dan is het ook noodzaak om je nagelriemen goed te verzorgen. Veel mensen slaan juist…
Beauty: Wel of niet extra verzorgen van de handenBeauty: Wel of niet extra verzorgen van de handenHanden zijn in principe continue bezig en dat maakt dat de handen sterk moeten zijn. Sterk in de zin dat de huid van de…

Cellulitis: blijf je lichaam de baas!Cellulitis: blijf je lichaam de baas!"De sinaasappelhuid" oftewel "Cellulitis", welke vrouw heeft er geen last van...Hoe kom je er aan? en het belangrijkste…
Zelfbruiners uit een potjeJe zongebruinde huid komt anno 2008 uit een potje. Veel gezonder voor je huid dan liggen bakken in de zon of onder de zo…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.