Beauty: Wel of niet extra verzorgen van de handen

Beauty: Wel of niet extra verzorgen van de handen Handen zijn in principe continue bezig en dat maakt dat de handen sterk moeten zijn. Sterk in de zin dat de huid van de handen veel moet kunnen hebben. En dat is over het algemeen ook zo. Toch wordt niet iedereen met een even sterke huid geboren. Wat kan je er dan aan doen om je huid in optimale conditie te houden?

Beroepen

Er zijn een aantal, welke je met een zwakke of dunne huid misschien beter niet kunt uitoefenen. Maar het gaat ver om dan die beroepen maar niet als keuzemogelijkheid te zien. Met name de beroepen waar je erg veel in het water zit, kunnen funest zijn voor je handen. Maar linksom of rechtsom krijg je altijd met water te maken. Denk hierbij aan het huis schoonhouden. Tenzij je een hulp hebt, zullen je handen ook hier het water vaak raken.

Verzorging

Er vanuit gaande dat het je keuze niet gaat beïnvloeden, zijn er wat voorzorgmaatregelen die je kunt nemen. Er zijn handschoenen, bijvoorbeeld de zogenaamde chirurgenhandschoenen die gebruikt kunnen worden. Daar staat tegenover dat niet iedereen dit prettig werken vindt. Dus als je met de blote handen werkt moet je accepteren dat bij geen gebruik van ‘hulpmiddelen’ het water je handen uitdroogt. Continue met vette handen -door het smeren- lopen is ook geen ideale situatie, maar een goede vochtinbrengende handcrème bij de hand hebben is geen overbodige luxe. Als je “water-klussen” achter de rug zijn is het goed je handen na het wassen -bij voorkeur met een zachte zeep- goed in te smeren en het even in te laten trekken.

De handcrème is bij voorkeur een handcrème die ook de nagels verzorgt. Door veel in het water te zitten, hebben de nagels vaak ook nogal wat te lijden (laagjes kunnen los gaan zitten, uitdrogen of weke nagels). Bij het inwrijven van de handcrème is het verstandig de nagels en nagelriemen goed mee te nemen. Een kleine moeite als je toch even de tijd neemt de handcrème goed in de huid te laten trekken (niet te hard wrijven, maar geen de crème de hans in te trekken).

Masker

Je huid krijgt zo de kans enigszins te herstellen, maar voldoende is het niet. Zo is het verstandig ’s avonds voor het slapen gaan -in de slaap herstelt e.e.a. immers het beste- een handmasker te nemen. De betere merken, zeker als ze gespecialiseerd zijn in handproducten, hebben een niet vet handmasker. Het effect van een handmasker kan je nog versterken door kantoen handschoentjes aan te trekken, maar het slapen met handschoentjes is niet voor iedereen weggelegd.

Peeling

Naast de dagelijkse handcrème en handmasker zijn er ook nog peelings voor de handen op de markt. De peeling haalt de dode huidcellen weg en zo krijgt de huid de kans zich te vernieuwen. Je versnelt het proces eigenlijk. Een peeling voor de handen hoeft niet vaker dan eens per week te gebeuren. Buiten het feit dat het goed is voor de handen, wordt de huid er ook nog eens heerlijk zacht van.

Wel of geen verzorging

Er zijn ook genoeg mensen die het gebruik van dit soort producten maar onzin vinden en dat is hun goed recht. Wat de argumenten ook zijn om het niet te gebruiken, er is inmiddels bewezen dat als je het gebruik van bovengenoemde producten mits goed toepast, het wel degelijk effect heeft. Daarmee niet gezegd dat het erg duur moet zijn. Er zijn gespecialiseerde merken maar de meer gangbare merken zijn een stuk goedkoper en ook deze hebben tegenwoordig producten die prima dienst doen. Iedereen maakt zelf de keuze wel of geen producten te gebruiken en dure of goedkopere varianten toe te passen. Echter, op voorhand te melden dat het onzinproducten zijn omdat het er vroeger ook niet was is erg kortzichtig en achterhaalt.

Verder hebben de drogisterijen en parfumerieën vaak monstertjes om producten uit te proberen. Trekt het goed in, ruikt het prettig en doet het wat het moet doen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsBeauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsWe weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of…
Beauty: handverzorging in enkele minutenBeauty: handverzorging in enkele minutenEr wordt met enige regelmaat in deze rubriek aandacht besteed aan de verzorging van de handen. Wel of geen dure middelen…
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Chemische peelings - Gom je rimpels weg!Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en di…

Beauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaarBeauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaarVoor het najaar is het belangrijk dat de huid weer in optimale conditie gebracht wordt. Immers de huid kan het zwaar heb…
Mooie tanden met cosmetische of esthetische tandheelkundeMooie tanden met cosmetische of esthetische tandheelkundeCosmetische of esthetische tandheelkunde is een echte trend. Iedereen wil een gezond en een mooi regelmatig gebit. En da…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 24-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.