Beauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaar

Beauty: Gezichts- en lichaamsverzorging in het najaar Voor het najaar is het belangrijk dat de huid weer in optimale conditie gebracht wordt. Immers de huid kan het zwaar hebben in de winter en de zomer trekt bovendien ook een wissel op de veerkracht van de huid.

Verzorging

De zon is niet goed voor de huid, ook al blijf je smeren, uit de zon blijven is het beste voor de huid. Maar de zon voelt ook heerlijk ook je huid en als je op je zon- of najaarsvakantiebestemming in de zon alleen maar de schaduwplaatsen opzoekt en met verhullende kleding loopt, is dat voor de meeste van ons ook niet het ultieme vakantie gevoel.

Scrub

Laten we er vanuit gaan dat de zon zijn werking op de huid heeft gehad, dat wil dan ook meteen zeggen dat de dode huidcellen als eerste weg moeten. Als je al je huid wil verwennen dan is het goed dat de huid(cellen) zich kan vernieuwen.
Voor het gezicht is er een milde peeling/scrub, de huid is teer en niet te vergelijken met de lichaamshuid. Voor het lichaam is er een grovere peeling of met zeezout heb je helemaal een “taaie” peeling/scrub. Het is afhankelijk van het type huid wat je moet gebruiken. Weet je je huidtype niet, raadpleeg dan de betere drogisterij of parfumerie. Daar staan steeds vaker apparaten die de huid kunnen “meten”. De schoonheidsspecialiste kan je natuurlijk ook verder helpen.

De verschillende merken, afhankelijk van je eigen budget, hebben allemaal wel een scrub in het assortiment. Eventueel voorzien van een lekker geurtje.

Masker

Als je huid van alle dode huidcellen ontdaan is, is het goed een “stoot” toe te voegen en daar is voor het gezicht een masker bij uitstek geschikt voor. Of het nu herstellend, aanvullend of veroudering tegengaand is, in een ontspannen bad of rustig op bed of de bank liggend kan een masker zijn werk doen.

Als je een bad hebt is het goed ook het lichaam wat extra’s te geven. Dit kan door speciale kruiden of oliën aan het badwater toe te voegen en ontspannen het bad te nemen. De werkzame stoffen werken nu eenmaal het beste bij een ontspannen situatie van lichaam en geest. Niet voor niets dat menigeen ontspannen met een wijntje een bad neemt. Bovendien is een rood wijntje goed voor het lichaam.

Dag- of nachtcreme

Afhankelijk van het moment van de dag kan een opgefriste huid het beste afgemaakt worden met de dag- of nachtcreme. Wil je de tere huid rond de ogen ook meenemen, neem hier dan een aparte oogcreme voor. De meeste oogcreme’s kan je ook gewoon overdag onder je eventuele make-up gebruiken en ligt in het verlengde van je dag- of nachtcreme. Bijna alle merken, in de verschillende prijscategorieën, hebben deze combinatie in het assortiment.

Wimpers

Wimpers hebben door toedoen van make-up gebruik ook nogal wat te lijden. Als je last van afbrekende en dunnere wimpers krijgt, probeer dan de speciale crème die je op de schoongemaakte wimpers aanbrengt. L’oreal is er mee begonnen, maar inmiddels zijn er meer merken op de markt. Op dagbasis minimaal 1x per dag op de wimpers aanbrengen en een maand later moet je echt resultaat zien.

Probeer ook altijd waterproof mascara te vermijden als dit kan. Het is reuze gemakkelijk, maar heeft een behoorlijke impact op je wimpers. Met name ook de reiniger waar olie in zit maakt de wimpers broos. De babyolie voor het schoonmaken van de ogen is dan ook geen goede reiniger.

Bodylotion

De huid van het lichaam moet na het bad natuurlijk ook voldoende vocht toegevoegd krijgen. Water droogt nu eenmaal uit. Een bodylotion afgestemd op het huidtype is daarom geen overbodige luxe. Smeer het lichaam volledig in en laat het even goed in de huid trekken. Of het bad nu in de ochtenduren of de avonduren plaatsvindt.

Overig verzorging

Voor het goed reinigen van de huid is de sauna ook een prima optie. De poriën worden goed schoon en als je dit afwisselt met speciale kruidenbaden, die de meeste sauna’s wel hebben, maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden je huid weer een stevige oppepper te geven. Maar vergeet ook hier na de douche niet het lichaam goed in te smeren met een bodylotion.

Je huid weer gereed te maken voor het volgende seizoen is belangrijk, maar vergeet de geest niet. Als het lichaam gereinigd wordt is het goed ook de geest zo nu en dan leeg te kunnen maken en energie op te doen. Je straalt uit hoe je je voelt en je lichaam staat nu eenmaal niet los van je geest.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Klaar voor de lente!Beauty: Klaar voor de lente!Als het voorjaar er weer aankomt dan kruipen we uit onze “winterholletjes” en laten licht en lucht weer grootschalig toe…
Verzorging gezichtshuidDe huid in uw gezicht is delicaat en hoewel we steeds meer bezig zijn met dag- en nachtcrèmes, de reiniging van het gezi…
Beauty: De ontspannen lookBeauty: De ontspannen lookEr gaat natuurlijk niets boven de vakantie waar je volledig kunt ontspannen en die heerlijk frisse teint weer terugkrijg…
Beauty: Eeuwig een jonge huidBeauty: Eeuwig een jonge huidDe huid wordt nu eenmaal ouder, daar ontkomt niemand aan, dus ‘eeuwig een jonge huid’ is niet opportuun. Maar je kunt er…

Nachtegaalpoep: Uguisu no FunHet verzorgen van de gezichtshuid wordt al eeuwenlang gedaan. Niet hier in Nederland, maar in verre exotische landen wor…
Beauty: Wel of niet extra verzorgen van de handenBeauty: Wel of niet extra verzorgen van de handenHanden zijn in principe continue bezig en dat maakt dat de handen sterk moeten zijn. Sterk in de zin dat de huid van de…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 26-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.