Beauty: Klaar voor de lente!

Beauty: Klaar voor de lente! Als het voorjaar er weer aankomt dan kruipen we uit onze “winterholletjes” en laten licht en lucht weer grootschalig toe. We “poetsen” onszelf als het ware weer helemaal fris en gaan de lente en zomer tegemoet. Maar dat schoon en fris poetsen moet wel met enige vorm van beleid gedaan worden.

Uit de winterverpakking

De winter kan streng of minder streng zijn, maar je huid heeft in meer of mindere mate de invloed van regen, wind en vorst moeten doorstaan. Bovendien is het daglicht meer beperkt, dus dat het gevolgen heeft voor je huid is duidelijk.
Je kunt door de ophoping van dode huidcellen ruwe of doffe plekken op de huid hebben opgelopen of meer last van pukkeltjes.

Scrubben

De dode huidcellen van je gezichtshuid haal je weg met een milde scrub of een peeling. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Voor de ingepakte lichaamshuid gebruik je een stevige scrub om de dode huidcellen weg te werken.
Maak met de scrub, zowel voor het gezicht als voor de lichaamshuid, kleine rondjes over de huid en zorg dat je de volledige huid goed raakt en de korreltjes in de scrub de dode huidcellen weg kunnen halen. Neem er de tijd voor en werk vooral niet te ruw, ook als je huid droog aanvoelt en je denkt de huid eens flink aan te pakken. Je wilt na afloop van deze actie niet met een enorm rode huid blijven zitten.

Haal met lauwwarm water vervolgens de scrub van je lichaam en droog je met een niet te ruwe handdoek af. Een crème daarna met fruitzuren kan je huid een stevige oppepper geven.

Klaar maken voor de lente

Als de winter als het ware van je huid gehaald is en je hebt het eerste repareerwerk verricht, is het goed je huid te hydrateren. Zeker centrale verwarming is eigenlijk funest voor je huid, ook als de kachel niet erg hard gebrand heeft.
Je kunt het beste voor je gezichtshuid onder je normale dagcrème een serum aanbrengen wat hydrateert. Meestal zijn enkele druppeltjes van een dergelijk middeltje voldoende om een begin te maken je gezichtshuid te herstellen.

Afhankelijk hoe je je lichaamshuid gedurende de winter goed voorzien hebt van bodycreme/-lotion, is je huid in redelijke staat of moet er meer gebeuren. Als je huid ook na het scrubben droog aanvoelt is een bodylotion in principe niet genoeg. Gebruik dan een rijke bodycrème of een butter (voor de liefhebbers) om het vochtgehalte in de lichaamshuid weer op peil te brengen. Spreekt voor zich dat je dit proces enkele keren moet herhalen (geldt ook voor de gezichtshuid).
Neem bij de lichaamsverzorging ook meteen de voeten mee. Je gaat immers meer in open schoenen lopen. Eelt verwijderen, de teennagels mooi recht afknippen en met een bokkenpootje de nagelriemen opduwen. Doe er vervolgens een kleurje op of gebruik de buffer om ze mooi glanzend te maken. Als je helemaal klaar bent, verwen je voeten dan met een lekkere volle voetencrème of -olie.

BB of CC crème

Als je huid eenmalig of wat vaker wat onrustig is, is het zinvol na te denken om een BB of CC crème te gebruiken. De crèmes verzorgen, egaliseren en werken oneffenheden op de huid weg. Zo kan je de lente nog stralender in gaan.

Bron: WimdeGraaf, PixabayBron: WimdeGraaf, Pixabay

Eerste zon

Zodra de zon echt goed tevoorschijn komt kan deze je ook direct verbranden. Ga de eerste dagen na je “groot onderhoud” dus niet meteen in de felle zon. Daar kan je huid echt niet tegen. Dat je een kleurtje wil is op zich niet zo gek, maar gebruik dan een zelfbruiner om het ergste wit er vanaf te halen. Daarna kan je desgewenst heel voorzichtig met de hoogste beschermingsfactor de zon in. Niet direct enkele uren, maar heel gedoseerd opbouwend van enkele minuten tot pakweg een half uur.

After sun

Wat je na het zonnen op moet brengen is een aftersun. Een aftersun geeft een prettige verkoeling aan de huid en hydrateert de huid. Neem je er eentje met een glansje dan komt je kleurtje – hoe beperkt dan ook – al beter op en lijkt je kleur al iets meer. Bovendien geeft het ook een subtiele glans aan je huid, wat er heel gezond uitziet.

De nacht

De nacht is bij uitstek geschikt voor herstel en dus ook in deze periode. Gebruik een goede nachtcrème op de schone huid en vergeet de ogen vooral niet. Door het knijpen van de ogen in verband met zonlicht, heeft deze huid het nog moeilijker. Klop wat druppels verzorgende oogcrème bij de gevoelige delen van de ogen. Met name onder en aan de buitenkanten van de ogen.

Tot slot

Voorkomen is altijd beter dan genezen en dus kan je op een prettige en frisse manier de lente in. Doe het in alle rust, zorgvuldig en geniet er daarna des te meer van.
© 2014 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je eigen moestuin: Lente-uiJe eigen moestuin: Lente-uiDe lente-ui is niet heel moeilijk om in je eigen moestuin te laten groeien. Het is ideaal voor in de moestuin voor kinde…
Beauty: Verzorging van de huid rond de ogenBeauty: Verzorging van de huid rond de ogenDe een vindt het onzin en de ander zweert erbij. Feit is wel dat de huid rond de ogen extra gevoelig is en het in ieder…
Beauty: make up trend voor het voorjaarBeauty: make up trend voor het voorjaarOok in het najaar en de winter zijn de cosmeticahuizen al weer volop met de trends voor het voorjaar bezig. Alleen al he…

Een zonnebank kopen: waar moet je op letten?Wil je er constant met een vakantiebruin tintje bijlopen en overweeg je de aankoop van een zonnebank? Zonnebanken zijn e…
Cosmetica: feitelijkheden en onzinCosmetica: feitelijkheden en onzinIn de wereld van cosmetica is men steeds met vernieuwing bezig. Producten moeten meer doen voor het lichaam en dat proce…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.