Beauty: make up trend voor het voorjaar

Beauty: make up trend voor het voorjaar Ook in het najaar en de winter zijn de cosmeticahuizen al weer volop met de trends voor het voorjaar bezig. Alleen al het bedenken dat die lentezon toch wel heel aantrekkelijk is, maakt al dat we ons gaan verdiepen in de zaken die komen gaan en daar zijn de marketingmensen van de cosmeticahuizen ook van op de hoogte. Wat nieuwtjes en let op de ogen voor de lente!

Make up

Is de winter make up redelijk dramatisch, de lente en zomer make doet er niet veel voor onder. En toch oogt het allemaal een stuk vriendelijker. Dat moet ook wel, want je kunt je met “smokey eyes” niet in een lentezon vertonen.

De kleuren voor de lente:
  • oogschaduw van pastel tot hard lilapaars en groen
  • eyeliner en oogpotlood in dezelfde kleuren
  • zwarte en diepbruine mascara
  • zachte blushtinten
  • helder lippenstiften en gloss die tevens verzorgend is

Ogen

Een lijstje waar iedereen mee uit de voeten kan, maar gecombineerd is het de kunst. Maar het oog subtiel opmaken met bijv. groen in pastel en bij een zeer dun opgebrachte eyeliner wat harder groen om deze lijn te vervagen, kan niet iedereen. Dit vraagt wel wat oefening. Het oogpotlood kan de contouren zetten en eventueel een subtiel lijntje onder het oog zetten. Let wel op dat je geen bol oog hebt (beetje uitpuilend), een dergelijk lijntje versterkt het anders maar.

Mascara is een geval apart. Er zijn prima mascara’s op de markt tegen redelijke prijzen. Zeker de collageen mascara’s die net nieuw zijn (bijv. L’Oreal of Max Factor). Veel vrouwen grijpen standaard naar zwart, maar veel ogen krijgen een zachter uiterlijk met mooi diep bruin. Probeer het eens uit of als je twijfelt, vraag bij de kassa of ze van een bepaald merk een mini exemplaar hebben. De testers zijn in veel winkels niet echt hygiënisch, dus ben daar voorzichtig mee.

En vergeet de wenkbrauwen niet, maak het lijntje niet te dun en kam ze netjes in model als je flinke wenkbrauwen hebt. Moet je ze een beetje bijwerken, kijk dan voor de kleur ook naar je haarkleur om het een beetje in toom te houden.

Rest van het gezicht

Het voorjaar zijn de ogen weer de blikvangers, dus beperk de rest van het gezicht qua kleuren tot subtiele nuancering. Bij een te kleurloos gezicht kan een zachte kleur blush prima staan. Let goed op de vorm van het gezicht om te zien of de blush onder of op het jukbeek gezet moet worden. Als je dit niet weet, probeer het dan uit. Een blush kan medebepalend zijn voor (de vorm van) je gezicht.

De lippen moeten goed verzorgd worden. In de winter hebben de lippen meestal al het nodige te verduren gehad en de lente kan op haar manier weer uitdrogen. Een lippenstift is prima, maar neem er dan een die verzorgend is. Subtiel voor de lente is de lipgloss met verzorging. Biotherm heeft er een die zelfs op de skipiste’s goed dienst kan doen.
Verzorgende lipgloss met kleurtje is helemaal gemakkelijk. Lancome heeft ze bijvoorbeeld in het schap liggen.

Succes met de mooie lentekleuren!
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…
De beste Make-up merken op een rijtjeDe beste Make-up merken op een rijtjeMake-up, welke vrouw kent het en gebruikt het niet? Make-up werd vroeger al gebruikt bij de Egyptenaren. Daarbij kun je…
Beauty: Rood en roze in de make-upBeauty: Rood en roze in de make-upRood en roze in de make-up is over het algemeen terug te brengen tot de lippen of de nagels. Daar stopt het dan wel erge…

Tips tegen droge handenTips tegen droge handenDroge handen hebben is heel vervelend, je handen voelen grof en ruw aan, wat kun je doen tegen droge handen?
Permanente make-upPermanente make-upIedere vrouw wil er goed en verzorgt uitzien, maar tegenwoordig heeft iedereen in de ochtend vaak haast. Met permanente…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 04-01-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.